Darıca Hayvanat Bahçesi
21:43

Darıca Hayvanat Bahçesi


Darıca Hayvanat Bahçesi Kocaeli ilinin Darıca ilçesinde bulunmaktadır. İçerisinde çok değişik hayvanları barındıran Darıca Hayvanat Bahçesi eğer ilginç hayvanları görmek istiyorsanız tam size göre bir yer.
Yalnız gidince kesinlikle fark edeceksiniz ki Darıca Hayvanat Bahçesi'nde Fil yok. Sanırım bakımının çok zor olması nedeni ile alakalı olabilir. Hayvanat Bahçesindeki tüm hayvanlar son derece eğitimli hayvanlardır. Maymunları eliniz ile beslerken, hayatınızda ilk defa timsah görebileceksiniz.
 Hayvan sevginizi pekiştirirken belgesellerde tanık olduğunuz zebralara dokunabilme şansı yakalayabileceksiniz. Özellikle çocuklar için oyun parklarının bulunması da çocuklarınızın güvenliği açısından son derece önem taşıyor. Tur yapılırken fayton ile veyahut elektronik bir araç ile gezi düzenleniyor. Darıca Hayvanat Bahçesi'nde dil çeviri seçenekleri ve size her an yardımcı olmak için bekleyen konusunda uzman rehberlere de sahip.
 İstanbul’dan Darıca Hayvanat Bahçesi'ne gitmek için  öncelikle Gebze'ye geçmeniz gerekiyor.  Ulaşım için otobüs kullanacaksınız. Daha sonrasında ise Çayırova Fatih tren istasyonuna ulaşacaksınız. Fatih tren istasyonunda indikten sonra yukarıda otobüs duraklarını göreceksiniz. Bu duraklardan geçen 502 tabelalı araçlara bineceksiniz.
Bu araçlar sizi direk Darıca Hayvanat Bahçesi’nin önünde bırakmaktadır. Öncelikle şunu söylemeliyiz ki giderken kendinize bir sandwich yapabilir, dışarıdan istediğiniz yiyecek içeceği içeriye sokabilirsiniz. Veyahut benim param var ben paramla yemek yiyeceğim diyorsanız oraya yakın bir sürü restaurant bulunmaktadır. 3000 civarında hayvan ve yaklaşık 500 çeşit bitkiye ev sahipliği yapan Darıca Hayvanat Bahçesi sabah 9 ile akşam 5 saatleri arasında girişlere açıktır.
0-4 yaşındakilerin ücretsiz gezebildiği yer olan Boğaziçi Hayvanat Bahçesi, 5 ile 17 yaş arasındakilere 10 lira iken, üstündekilere 15 lira ücretindedir. Yerli ve yabancı turistler aynı ücretten değerlendirilmektedir. Küçük, büyük herkesin ilgisini çeken yer olan Darıca Hayvanat Bahçesi, görülebilecek egzotik mekanların başında gelmektedir.

3 yorum :

  1. Ben çeşitli zamanlarda bir kaç kere gittim fakat suaygırı görmedim. Acaba sonradan mı getirildi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne zaman gittiğinizi bilmiyorum ama birkaç yıl önce getirilen su aygırları yetiştiriliyor.

      Sil
    2. Su aygırlarını görmek için tekrar gitmek lazım o zaman. :)
      Zaten ismi de değişti. "Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi" oldu.

      Benim çektiğim fotoğraflar:

      http://renklerle-yolculuk.blogspot.com/search/label/Faruk%20Yal%C3%A7%C4%B1n%20Zoo

      Sil

Gezilecek Yerler