Mısır Çarşısı
11:49

Mısır Çarşısı

İstanbul Eminönü semtinde Yeni Camii çaprazında, Çiçek Pazarı’nın ve Eminönü Meydanı’nın yanında bulunan Mısır Çarşısı İstanbul’a gelen turistlerin gezmeden ve alışveriş yapmadan gittiği yerler arasında bulunmaktadır.

Mısır Çarşısı Baharatçı dükkanlarının genelde mesken tuttuğu mısır çarşısında lokumcu, kuru yemişçi ve kuyumcu dükkanları da başta gelmektedir. Haftanın her günü ve saati kalabalık olan L şeklindeki Mısır Çarşısı’nda yürümek insanları zorlamaktadır.

Toplamda 6 adet kapısı bulunan İstanbul’daki en eski kapalı çarşı olan Mısır Çarşısı bir zamanlar Pazar günleri kapalı olsa da günümüzde Pazar günleri de açık bulunmaktadır. 

Özellikle Pazar günlerinde mahşer günü kalabalığını andıran Mısır Çarşısı’nda kaybolmanız olasıdır. Kendine has bir konusu olan, baharat konusunun üzerinize sinebileceği yer olan Mısır Çarşısı, Osmanlı döneminde baharatların Mısır üzerinden gelmesi sebebiyle bu isme sahip olmuştur. Saat 08:30 ve 19:00 arasında açık olarak hizmet veren çarşıya ulaşmak için Kabataş Zeytinburnu arasında çalışan tramvaya binerek Eminönü durağından inebilirsiniz. 

Alt geçitten Yeni Camii tarafına çıkarak Camii’nin etrafından yürüyüp Eminönü meydanındaki Mısır Çarşısı’nı görebilirsiniz. İçerisi renk ve koku cümbüşü olan Mısır Çarşısı’na alışveriş yapmasanız dahi tursit gözüyle gidip bu tarihi mekanı görmelisiniz. Zaten giden yerli ziyaretçilerin çoğu bu amaçla gitmektedir. Eminönü civarında bu çarşıda satılan ürünleri daha ucuz fiyatlarda bulabilirsiniz. 

Günümüzde İstanbul’da sayıları her gün artan alışveriş merkezlerine taş çıkartıp öneminden ve markasından hiçbir şey eksiltmeyen ve mimarı benzerliği nedeniyle Kapalı Çarşı ile karıştırılan Mısır Çarşısı böyle kalacak gibi de duruyor. İçinde yabancı bir ülkede olduğunuzu, etrafınızda bulunan aynı milletten olmayan insanların çokluğu görünce düşünebileceğiniz bir mekan olan Mısır Çarşısı gezilmesi gereken yerlerden biridir.

5 yorum :

  1. Çarşı içindeki baharat kokusu muazzam.

    YanıtlaSil
  2. İstanbul'da gezilecek yerlerin başında gelmektedir. Eminönü'nün simgesi. Birşey almasam da gezmek iiçin girerim.

    YanıtlaSil
  3. İstanbula geldiğimde ilk burayı geziceğim. Yazdığın yazı muhteşem tebrikler.

    YanıtlaSil
  4. Mısır'da değildir

    YanıtlaSil
  5. Eminönü'ne yolum düştüğü vakit buradan lokum alırım her zaman. Lokum ve baklavacıları da meşhurdur.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler