Cumhuriyet Meyhanesi
18:41

Cumhuriyet Meyhanesi


110 yıldan uzun bir süredir İstanbul Beyoğlu ilçesinde Taksim İstiklal Caddesi’nde bulunan Balık Pazarı Sokağı’nın köşesinde yer alan Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi, İstanbul’daki en iyi ve ünlü meyhanelerin başında gelmektedir.

Atatürk’ün rakı içerken koltukta çekilmiş fotoğrafı bulunan Cumhuriyet Meyhanesi zamanında Atatürk’ün rakı içmek için uğradığı yerlerden birisidir. Her yılın 10 Kasım gününde Atatürk’ün rakı içtiği masaya mezelerin konulup anıldığı kimsenin oturtulmadığı Cumhuriyet Meyhanesi, yüksek menü fiyatlarıyla dikkat çekmektedir. Bu yüksek menü fiyatlarının karşılığı olan mezelerin kalitelerinin aynı oranda yüksek olmadığı Cumhuriyet Meyhanesi, servis bakımından da vasat personellere sahiptir. 
İster fasıl kartında ister de müzik olmayan katında içkinizi içebileceğimiz yer olan Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi, maalesef her geçen gün kalitesini değil de önceden kalma ismini kullanarak müşteri çekmeyi amaç edinmiş durumda.

Ambiyansı güzel olan bu yeri turistler de tercih etmektedirler. Fasıl mekanında müzik çok sesli değildir. Bu sayede beraber gittiğiniz sevdiklerinizle rahatça muhabbet edebilirsiniz. 
Taksim Nevizade bölgesinde bulunan eğlence mekanlarının önünde gelen Cumhuriyet Meyhanesi, 1000 ziyaretçisini ağırlayabilmektedir. 

Her profilden insanın buraya eğlenmek için gittiği yer olan Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi, Nevizade’deki en popüler meyhane olarak da adlandırılabilir. Günün her vakti kalabalık olan Cumhuriyet Meyhanesi sabah 11:00 saatlerinde açılıp, gece 01:00’e kadar hizmet vermektedir. Gitmeden önce rezervasyon da yapabileceğiniz mekan, müşteri sıkıntısı çekmediğinden olsa gerek rezerve ettiğiniz yere önceden gitmediğinizde başkasına devretmektedir. Atatürk’ün yaşadığında üzerinde içki içtiği masayı da görmenize olanak veren tarihi yere, Atatürk vesilesiyle bir kere gitmenizi öneririm.

6 yorum :

  1. Blogunu çok sevdim özellikle istanbul aşığı olan ben, takibe aldım ve listeme ekledim, teşekkürler gezilecek yerleri paylaştığınız için.

    YanıtlaSil
  2. Blog çok kaliteli olmuş.Sonuna kadar okudum ve çok beğendim.Emeğine sağlık.Takip ediyorum. :)

    YanıtlaSil
  3. benim gibi istanbul aşığı için harika bir blog olmuş.heyecanla okuyorum teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Blogta çok iyi anlatılmış tebrik ediyorum

    YanıtlaSil
  5. balıknağme restaurant cumartesi akşamları canlı müzik taptaze mezeler bağazın balıkları ve rakı sevenlerin boğazdaki evi rumelikavağı iskele caddesi no.33 rumelikavağı sarıyer rezervasyon 212 242 35 17

    YanıtlaSil
  6. İlk defa gerçek bir meyhane deneyimini cumhuriyetle yaşamıştım. Yıllar oldu gitmeyeli . Hatırlattığın için çok teşekkürler.

    bize de bekleriz :)
    http://alpertutunsatar.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler