Tarihi Sultan Ahmet Köftecisi Selim Usta
17:11

Tarihi Sultan Ahmet Köftecisi Selim Usta


Türkiye’nin birçok yerinde Tarihi Sultan Ahmet Köftecisi ismiyle gördüğümüz işletmelerin aslı, İstanbul’un Fatih ilçesinde Sultan Ahmet Camii’nın karşısında Tarihi Sultan Ahmet Köftecisi Selim Usta isminde hizmet vermektedir.
1920 yılından beridir aynı yerde bulunan işletme, günün her saatinde büyük ilgi görmekte, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olmaktadır. Özellikle Ramazan aylarında iftar vakitlerinde burada boş yer bulmak oldukça zordur. Bedava dağıtılan ekmek kuyruğu gibi iftar yapmak için kuyruğa girmeniz gerekmektedir. Ülkede artık adım başı ismine rastladığımız Sultan Ahmet Köftecisi'nin ilk kurulduğu isim olan Tarihi Sultan Ahmet Köftecisi Selim Usta’ya gitmek için, Kabataş Zeytinburnu tramvayına binip Sultanahmet durağında inerek, aşağı doğru 50 metre yürüdüğünüzde solda Ayasofya'nın karşısında karşınıza çıkacaktır. Özellikle Sultanahmet Köftesi yemeniz tavsiye edilen yer olan burada fiyatlar uygun denilebilir. Lezzet fiyat oranı gayet iyi olan Tarihi Sultan Ahmet Köftecisi Selim Usta’da hizmet kalitesinin iyi olduğu söylenemez. Belki de yoğun taleptendir ki, belli sürede yemeğinizi yiyip masayı boşaltmanız istenmektedir. Ayrıca çalışanlarının da pek nazik olduğu görülmemiştir. 

Özellikle buraya iftar yapmak için giden gruplar pek memnuniyetsiz ayrılmaktadırlar. Müşteri memnuniyetinin ve müşteri memnun etme çabasının çok düşük olduğu Tarihi Sultan Ahmet Köftecisi Selim Usta’ya birden fazla giden kişi sayısının oldukça az olduğunu düşünmekteyim. Konum itibariyle genelde yabancı turistlerin uğradığı yer olan Tarihi Sultan Ahmet Köftecisi Selim Usta’da özellikle rahatlıkla iftar yapamayacağınızı belirtmekte fayda var. Yılın başka günlerinde her yerde tabelasını gördüğünüz Tarihi Sultan Ahmet Köftecisi’nin orijinal yeri olan Tarihi Sultan Ahmet Köftecisi Selim Usta’ya bir kere de olsa gitmenizi yine de öneririm.

3 yorum :

  1. cok güzel mekanlar.bulunmak isterdim ben de :)

    YanıtlaSil
  2. Sultanahmet Köftecisi dürüst fiyatlarla dürüst yiyecek hizmeti veren bir yer, özel bir duraktır.
    İstanbul’da bir sürü Sultanahmet Köftecisi var ancak en otantik ve en eski olanı bu Sultanahmet Köftecisi.
    Tüm taklitlerine rağmen popülerliğini korumakla kalmayıp yurt içinde ve yurt dışında açtığı şubelerle dünya markası olma yolunda devam ediyor.
    Yıllardır kalitesinden ödün vermeyen mekânda artık klasikleşmiş köfte, piyaz ve irmik helvası üçlüsünün yanında farklı bir şeyler yemek isteyenler için de kuzu şiş, pilav ve salata gibi alternatifler de bulunuyor.
    Tüm binaya yayılan mekânın yıllardır değişmeyen ama bakımlı dekorasyonu, mermer masaları ve gıcırdayan merdivenleri mekânın Otantikliğini artırıyor.
    Buraya hakiki köfte lezzetini arayan İstanbullular dışında, turistler de sıkça uğruyor.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler