Avşa Adası
19:08

Avşa Adası


Marmara Denizi’nde Balıkesir iline bağlı bir ada olan Avşa Adası, Marmara Adası’nın güneyinde güzel bir tatil yeridir.  

Denizi oldukça temiz olan Avşa Adası’nın geceleri de bir o kadar eğlencelidir. Özellikle İstanbul  ve çevresi illerden yoğun turist çeken Avşa Adası, gözde tatil mekanlarından biridir. Avşa Adası’na İstanbul’dan ulaşmak için Bostancı ve Yenikapı’dan hareket eden 3 saat 15 dakikalık yolculuk yapan İDO feribotlarına binebilir veya İstanbul Seyehat ile Tekirdağ'a ulaşıp ordan kalkan teknelerle toplam 4 saat sürelik yolculuk yapabilirsiniz. 
Özel araçlarınızı da getirebileceğiniz yolculuk sırasında Marmara Adası’na da uğrayan feribot Avşa Adası’na vardığında sizi birçok pansiyon, otel çalışanları karşılayacaktır. Bundan dolayı Avşa Adası’na gitmeden önce otel veya pansiyon rezervasyonu yaptırmanıza gerek yok. 

Haziran ve Eylül aylarında gayet uygun olan Avşa Adası’nda konaklama fiyatları Temmuz ve Ağustos aylarında diğer aylara göre biraz yüksektir. Örneğin Temmuz Ayında 60-80 liraya değişen kaliteye göre 2 kişilik müstakil oda kiralayabilirsiniz. Avşa Adası’nda her bütçeye uygun pansiyon, motel, hotel ve apart daireler bulunmaktadır. Eğer aileyle bu adaya gidiyorsanız sizlere tavsiyem Avşa merkezinde değil de adanın doğusunda bulunan Yiğitler Köyü’nde konaklamanızdır. 
Avşa Adası’nın merkezinde gece hayatı nedeniyle geceler gürültülü ve kalabalıktır. Yiğitler Köyü ise oldukça sakin ve daha güzel bir denize sahiptir. Genellikle muhafazakar ailelerin tercih ettiği Yiğitler Köyü’ne Avşa’dan1,5 lira karşılığında minibüsle ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Birçok koy ve plajı barından Avşa Adası’nda güzel denize girme yerleri mevcuttur. Hava poyrazdan estiğinde dalgalı olduğundan burada rüzgarlı günlerde denize giremiyorsunuz. Adaya vardığınız iskelenin yanı boydan boya plaja sahiptir fakat burası oldukça kalabalıktır. 
Havlunuzu koyabilecek yer sıkıntısı çekebileceğiniz bu yere nazaran daha ıssız koylar ve plajlara gitmenizi ve yeni yerler keşfetmenizi öneririm. Avşa merkezinden kalkan minibüslerle Yiğitler Köyü, Altınkum Plajı, Karadut Plajı’na gidebilirsiniz. Yine merkezden kalkan minibüslerle Çınar Köyü, Kumtur, Kumburnu ve Mavi Köy’e gidebilirsiniz.  

Adada bisiklet veya motosiklet kiralayabileceğiniz yerler bulunmaktadır. Sizlere tavsiyem 1 günlüğüne bisiklet kiralayıp Avşa Adası’nın etrafını tamamen gezmenizdir. Oldukça zorlu bir yol olsa da göreceğiniz manzaralar bu yorgunluğa değecektir. Aksi takdirde adayı araçsız gezme imkanınız yoktur. Avşa'da gün batımı oldukça güzel manzaralar vermektedir. Deniz üzerinden batan Güneş Avşa Adası’nın batı kısmında bulunan merkezden izlenebilir. 
İnternette ada hakkında ucuz olduğu rivayet edilse de diğer şehirlere nazaran bir ucuzluğu görülmemektedir. 

Avşa'da 4-5 günlük bir konaklama farklı yerler görmenize ve dinlenmenize yetecektir. Fazla bir sürede sıkılabilirsiniz. Hafta sonları yakın yerlerden özellikle İstanbul’dan buraya akın akın ziyaretçi gelmektedir. Her kesimden insanın rahatlıkla tatil yapabileceği yerlere sahip olan Avşa Adası özellikleriyle tatil yapılabilecek yerler arasında değerlendirebileceğiniz bir yerdir.

18 yorum :

  1. eylül başı gibi bi yere gitmeyi düşünüyodum, isabet oldu yazını görmem. sağol bilgiler için.

    YanıtlaSil
  2. Admin ulaşır mısın
    www.avsatatili.net

    YanıtlaSil
  3. Eski güzelliğini biraz kaybetmiş sanki. Bu sene gittim farkettim. Apaçiler heryerde olduğu gibi burayı da keşfetmişler. Kafa dinlenecek bir yer değil merkezi. Avşa Adası'nda ilk yerleşim yeri olan Yiğitler Köyü'ne gitmenizi öneririm. Denizi çok dalgalıdır fakat tatili kafa dinlemek amacıyla yapacaksanız ideal bir yer.

    YanıtlaSil
  4. avşa ya erdek ten gitmiştik çok güzel bir yer öneririm

    YanıtlaSil
  5. zafer barış göz18 Aralık 2012 12:04

    Yazınız ve anlatımınız harika olmuş avşa adası hakkında yeterli bilgilere yer vermişsiniz.Bende bu konuya katkıda bulunmak adına avşa adası hakkında detaylı bilgiler veren güzel bir web sitesi tavsiye edeyim.

    Adres: avsa-adasi.com.tr

    YanıtlaSil
  6. Geçen yaz ani bir karar sonucu Avşa Adası'na gittik. İnternetten konaklama için ek araşırma zamanımız olmamıştı. Gemiden iner inmez etrafınızı zaten tüm pansiyoncular sarıyor. Evsiz, otelsiz, pansiyonsuz kalma imkanınız yok. Yazın en hit günüde dahi konaklayabileceğiniz yer mevcut. Tavsiye ederim güzel bir yerdir. Fakat apaçiler burayı da sardı.

    YanıtlaSil
  7. Güzel anlatmışsınız. 2013 yılı yaz tatilimi burada geçirmeyi düşünüyorum. İlk kez gidicem. Notlarımı aldım.

    YanıtlaSil
  8. avsamerkez.com ve avsapansiyonfiyatlari.gen.tr sitelerinden fiyatları inceledim ve rezervasyon yaptım. Herşey iyiydi ama şunu belirteyim rezervasyonsuz gitmeyin. Bayramlarda çok çok kalabalık ve yer bulunamıyor.

    YanıtlaSil
  9. 2014 yılı fiyat ve motel bilgileri için avsa1.com sitesindende faydalanabilirsiniz

    YanıtlaSil
  10. Avşa adasına gelmeyenlere öneriler rezervasyon mutlaka şart! Unutmayın bunu.

    YanıtlaSil
  11. Avşa adasına bu sene 4. kez gidicem gitmeyenlere sitemden ulaşırlarsa yardım ederim.

    YanıtlaSil
  12. Avşa adası hakkında güzel bir açıklama olmuş, ayrıca fotoğraflarda bir harika sizi tebrik ederim

    YanıtlaSil
  13. Hocam blog harika olmuş. Tek sayfa ile avşa adası bukadar güzel tanıtılırmış ellerinize sağlık. avsaadasi.gen.tr editörü olarak sizin bilgilerinizden yararlanmaya çalıştım. emeğinize sağlık yeni paylaşımları bekliyoruz

    YanıtlaSil
  14. Avşa ya mutlaka gidin :) İstanbul'dan 50 TL ye İdo ile gidiliyor Cuma akşam cıksanız pazar akşam dönseniz müthiş hafta sonu geçirirsiniz.

    YanıtlaSil
  15. Avşa adasına kışın ido neden yok boyle guzel bir ada koca kış turizmini bos geciriyor. Ido olsa hafta sonlari bence guzel olur.

    YanıtlaSil
  16. Ülkemizde sayılı termal tatil yerleri arasında olan Pamukkale ve Karahayıt mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır. Termal in faydaları saymakla bitmez. Tatil yerleri arasında çok önemli yerlerin tanıtımında öneme sahip olan Yerel Turizm u ziyaret etmenizi öneririz. Tatil Yerleri ni ziyaret ederek birbirinden özel tatil yerlerini ve otelleri inceleyebilirsiniz.

    Güzel bir tatil yeri ve otel önerisi için Krizantem Hotel adresini ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  17. Avşa adası yazın ayrı kışın ayrı bir güzel ama en güzel zamanları bahar ayları özellikle nisan ayının ortasından haziran ortasına kadar olan dönem bir harika.Bunun ne demek olduğunu bu tarihlerde adaya giderseniz anlarsınız.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler