Şile Ayazma Plajı
20:57

Şile Ayazma Plajı


İstanbul'da bulunan 2 mavi bayraklı plajdan biri olan Ayazma Plajı, Şile Halk Plajı olarak da bilinmektedir. Girişin ücretsiz olduğu Şile Ayazma Plajı, özellikle haftasonlarında İstanbulluların akınına uğramaktadır.
Ücretsiz bir halk plajı olmasına rağmen mavi bayrak almayı başaran Ayazma Plajı, deniz suyu ölçümlerinde de iyi kalite suya sahip olduğu görünmektedir.

Özellikle İstanbul'un Anadolu Yakasında ikamet edenlerin imdadına yetişen Şile Ayazma Plajı, 1175 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindedir. Doğal sit alanı olarak korunan plajda diğer özel plajlarda alınan hizmetlerden malesef alınamamaktadır. Şile ilçesinin hemen merkezinde bulunan Ayazma Plajı'na gitmek için Üsküdar'dan kalkan Şile otobüslerine binmeniz gerekmektedir.

Ağva tarafından gelmek isteyenler için Şile - Ağva otobüsleri de mevcuttur. Avrupa Yakası'ndan Şile'ye gitmek isteyenlerse Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü geçtikten sonra Şile sapağından sapıp yolu takip ederek Şile'ye ulaşabilirler. Karadeniz kıyısında bir plaj olması sebebiyle boğulma tehlikelerinin sık sık görüldüğü Şile plajlarından biri olan Ayazma Plajı'nda sık sık ambulans bekletilmektedir.

Binlerce kişinin burada yüzmesi sebebiyle de boğulma vakalarının diğer yerlere göre daha sık görülmesini normal olarak da karşılanmalıdır. Şile Limanı'nın batısında kalan Şile Ayazma Plajı ücretsiz olarak denize girmek isteyenlerin düşünmesi gereken mavi bayraklı bir plaj olarak duruyor. Uzunkum Plajı, Ağlayankaya Plajı gibi birçok plaj barındıran semtte bulunan Ayazma Plajı, büyük olması sebebiyle hafta içlerinde daha tenha bulabileceğinizi düşünüyorum. Kumbaba mevkiine doğru plaj suyu daha iyi kalitede olduğu Şile Ayazma Plajı, gerek mavi bayrağa sahip olması nedeniyle, gerek iyi kalitede suya sahip olması nedeniyle İstanbul'daki birçok özel plajdan daha iyi doğal özelliklere sahiptir.

1 yorum :

Gezilecek Yerler