Menekşe Kadınlar Plajı
02:25

Menekşe Kadınlar Plajı


İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Menekşe Kadınlar Plajı, şuan kadınlar plajı olarak kullanılmasa da İstanbul'da tekneleri olanların yaz aylarında denize girmek amacıyla gittikleri güzel bir sahildir. Sırtındaki dik yamaçlarda bulunan ormanlar ve sapsarı kumuyla survivor adasını andıran Menekşe Plajı'na birkaç yıl öncesine kadar Eminönü'nden ve Sarıyer'den kalkan teknelerle gitmek mümkündü.

Daha sonra işletmenin kapanmasıyla ıssız bir yere bürünen Menekşe Kadınlar Plajı şuanda İstanbul'da tekne sahiplerinin uğrak yeri. Teknesi olmayanlar ise buraya Sarıyer veya Rumeli Kavağı'ndan özel olarak kiralayabilecekleri teknelerle gidebilirler. Tahmini olarak Rumeli Kavağı'ndan kalkan bir tekne maksimum 50 liraya, Sarıyer'den kalkan bir tekne ise 100 liraya sizi plaja ulaştıracaktır.

10 kişilik bir grupla gittiğiniz düşünürsek İstanbul'da bu fiyata bu kadar güzel bir plaja girebileceğiniz başka bir yer yok. Plajda işletme bulunmamaktadır. Koç Üniversitesi ve Askeriyeye ait olan Mavromolos Ormanı'nın kuşattığı bu plaja kara yoluyla da ulaşım mümkün değildir. Büyük Liman ile arasında birkaç yüz metre bulunan bu güzel sahile Büyükliman'dan da geçiş biraz zordur. Tekneniz olmasa da bir yolunu bulup aileyle rahat rahat denize girebileceğiniz bir yer olan Menekşe Kadınlar Plajı'nı çok az kişi bilmektedir.

8 yorum :

  1. çok güzel paylaşımlar bunlar.. teşekkürler.. artık takipçinizim :)

    YanıtlaSil
  2. eskiden ulaşım çok rahattı keşke gene aynı sistem olsa

    YanıtlaSil
  3. lütfen eskisi gibi iletişime açılsın :(

    YanıtlaSil
  4. harika bir yer harika bir plajdı neden böyle yerler kapanırki altın kuma gidelim diyoruz rezalet kalabalık insan burada mikrop kapar.açın artık menekşe plajını yetkililer neredesiniz.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bir yer herkezin gitmesini tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  6. çok güzel bir yer herkezin gezip görmesini tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  7. Hakikaten kadınlara özel mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuanda kadınlara özel değil fakat aileler özel teknelerle burayı tercih etmektedir. Denize rahat girmek için ideal.

      Sil

Gezilecek Yerler