Telli Baba Türbesi
23:55

Telli Baba Türbesi


Sarıyer ile Rumeli Kavağı arasında  Rumeli Kavağı’nın 31. Bayırına gelmeden sağda bulunan Telli Baba Türbesi gelin ve damat adaylarının akınına uğramaktadır. Hakkında birçok rivayet bulunan Telli Baba Türbesi’nin içerisindeki mezarın üzeri tellerle kaplıdır.  

Telli Baba Türbesi’ne gelen evlilik adayı gelin ve damatlar bu tellerden bir tane alırlar. Eğer evlendikleri vakitte bu telleri geri getirirler. Bu sirkülasyon devam etmektedir. Aslında bir rivayete göre Telli Baba diye adlandırılan zat, önceleri Telli Gelin olarak adlandırılıyordu. Çünkü rivayete göre orda yatan kişi ermiş bir gelindir. Bundan dolayı sadece gelinlerin gitmesi gerekse de Telli Baba Türbesi’ne, damatlar da gitmektedir. Bunun nedeni buraya giden çiftlerin sağlıklı çocuk Dünya’ya getireceği inancıdır.

Başka bir rivayete göre Telli Baba Türbesi’nde yatan kişi orduda imamken ölmüş olan bir kişidir. Hastalıklı olan bir kızın rüyasında, şuan ki Telli Baba Türbesi’ni o kişinin mezarı olarak görür ve bu olaydan sonra kız iyileşir. O günden bu güne genç kızlar bu türbeye akın etmektedir. Birçok rivayetle birçok hikaye üretilebilecek olmasına rağmen akın akın insanların geldiği Telli Baba Türbesi’nde gelinlik ve damatlıklı insanlarla karşılaşmaktasınız.

Telli Baba Türbesi’ne gitmek için Sarıyer’den kalkan Rumeli Kavağı minibüslerine veya, Hacıosman metro durağından kalkan 25A numaralı otobüslerle Rumeli Kavağı’na varmadan sondan ikinci durakta inerek gidebilirsiniz. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Sarıyer İDO İskelesi’nden sonra sağa dönerek Rumeli Kavağı yoluna sapabilirler. Zaten yol üzerinde tabelayla karşılaşacaksınızdır.

3 yorum :

  1. İnşallah ilerde giderim tüm türbeleri gezerim Amin...

    YanıtlaSil
  2. İnşallah bayramda gitmek çok i
    stiyorum......

    YanıtlaSil
  3. Türbenin karşısında çok güzel kahvaltı yapılabilecek yer var. Deniz manzarası harika.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler