Tarihi Sarıyer Muhallebicisi
15:58

Tarihi Sarıyer Muhallebicisi



İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan 1928 yılında Şakir Göçmen isimle bir sütçünün kurduğu İstanbul'un şuandaki gözde mekanlarından olan Zekeriyaköy'deki çiftliğinde yetiştirdiği hayvanlardan elde ettiği sütle yapılan muhallebi ve birçok sütlü tatlının ve aynı zamanda son zamanlarda başka ürünlere yönelmesiyle börek de satılan mekandır.
Sarıyer Muhallebicisi'ne İstanbul'un bir çok semtinden uzaklık gözetmeksizin insanlar tatlı yemeye gelmektedir. Önceden büyük bir alanda hizmet veren bu güzel mekan, sahibinin çocuğunun mekanın bir kısmına Burger King açarak yan binaya taşınmıştır. Buraya bireysel kendi araçlarıyla ulaşmak isteyenler, büyükdere caddesini takip ederek Sarıyer merkeze ulaştıktan sonra İDO durağından sonra çıkan Rumeli Kavağı yol ayrımından girip 50 metre ileride hemen solda araçlarını park edebilip eşsiz tatlardaki tatlılardan yiyebilirler.
Toplu taşıma araçlarıyla gelmek isteyenler Sarıyer Börekçisi'nin ulaşımında detaylı anlattığım gibi Beşiktaş, Taksim ve Hacıosmanda kalkan otobüs ve münibüslerle Sarıyer Hacıömer Meydanı durağında indikten sonra 3 dakikalık yürüme mesafesindedir. Meşhur Sarıyer Muhallebicisi'nin her ne kadar ismi muhallebici olsa ve muhallebisiyle de meşhur olsa buraya gittiğinizde tavuk göğsü kesinlikle yemenizi öneririm. Sarıyer Muhallebicisi'nde tavuk göğsünü veya dilediğiniz başka tatlıyı yerken işletmenin terasından Sarıyer'in limanını izleyip, deniz kokusunu içinize çekebilirsiniz. 4 kişilik porsiyonu 20 lira olup dönerken de sevdiklerinize götürüp bu mükemmel lezzetten mahrum bırakmamanızı dilerim.Tabiki Sarıyer'e gelmişken diğer yazılarında da belirttiğim gibi Meşhur Sarıyer Börekçisi'ne de uğramayın.



2 yorum :

  1. yazık olmuş keşke dükkanı hiç bölmeselermiş.

    YanıtlaSil
  2. kazandibi üzeri sade dondurma güzel. su muhallebisini de denedim o da güzel ama bu tatları hiçbiryerde bulamazsınız diye bişey de yok.teras katı konum olarak oturmak için ideal,hem şimdi üstünü de camekanla kapatmışlar güzel olmuş. gidin deneyin,değer :) herkese afiyet olsun..

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler