Van Kahvaltı Sofrası
11:31

Van Kahvaltı Sofrası


Van kahvaltısı Vanlılara özgü bir kahvaltı çeşididir. Kedisi ve otlu peyniriyle meşhur olan bu güzel ilimize has Van kahvaltısı son zamanlarda İstanbulluların gözdesi haline gelmeye başlamıştır.

Van kahvaltısını diğer kahvaltılardan ayıran en önemli özellik Van yöresine ait değişik lezzetlerin doğal ortamında yetişmesi ve kahvaltılık ürünün çeşidinin bolluğudur. Bunlardan en önemlileri; cacık, kavut, murtağa, otlu peynir, bal, kaymak, tereyağ, kavurmalı yumurta ve Van çöreğidir. Bol ve lezzetli çeşidiyle iştahları açan Van kahvaltı sofrası, Van’a yolu düşenlerin mutlaka gidip görmesi gereken mekanların başında gelmektedir. İstanbul’da da birçok şubesi bulunan Van kahvaltı salonları'nın kahvaltılık ürünleri haftalık olarak Van’dan getirilmektedir. İstanbul Aksaray’da bulunan Van Kahvaltı Sofrası sabah 6 akşam 7 arası hizmet vermektedir.

Bu şube Büyükşehir Belediyesi’nin arkasında, Aksaray Pertevniyal Lisesi’nin karşısında yer almaktadır. Bu şubeyi diğer Van kahvaltı salonlarından ayıran özellik İstanbul’da açılan ilk Van kahvaltı salonu olmasıdır. İstanbul’da kahvaltı yapılacak yerlerden biri olan Van Kahvaltı Sofrası zengin kahvaltılık çeşitleri, kalitesi, hizmet anlayışı, ve merkezi konumu nedeniyle en çok tercih edilen şube özelliğini de taşımaktadır.  Gayet doyurucu kahvaltıya sahip olan yerden karnınız doymanız çıkmak imkansız.

Mekan biraz küçük ve konforsuz ama kahvaltıdan aldığınız lezzet bu aksilikleri gölgeliyor. Gitmeden önce rezervasyon yaptırabilirsiniz. Fiyatları da oldukça makuldür. Unkapanı’ndan Aksaray’a giderken bisikletçilerin bulunduğu altgeçidi geçtikten sonra hemen solda yer almaktadır. Aksaray’dan geçen tüm otobüsler ile ulaşım mümkündür.
Kahvaltı mekanı arayanlar için Florya İBB Sosyal Tesisleri diğer önerimiz olacaktır.

8 yorum :

  1. Van kahvaltısı başka nerelerde yapılabilir?

    YanıtlaSil
  2. Taksimde ispanyol dil merkezinin yanında ve beşiktaş merkezde van kahvaltısı yapabileceğiniz yerler bulunuyor.

    YanıtlaSil
  3. Çeşitli yerlerde Van kahvaltısı yemiştim; fakat burayı bilmiyordum. Cidden oldukça zengin bir kahvaltı kültürleri var. Umarım fırsat bulurum da yerinde de yerim bir gün.

    YanıtlaSil
  4. geçen sene van'da kahvaltı yapma fırsatım oldu. 2 kişi 25 lira ödedik ama o sofraya oturunca 100 lira bile verebileceğinizi düşünürsünüz. zaten görüntü süper tatlarda en az görüntü kadar güzel ve en son isteğe göre yapılan kavurma lezzetin son dorukları.....

    YanıtlaSil
  5. Bu işi her şeyde olduğu gibi para gözlerin ticareti haline getirdiler. Arkadaş 2 kişi oturup 25 tl ödediklerini söylüyor. Bu iş sadece Van kültürü iken, van'da 25 tl'ye abartısız 5 kişi yerdi. Van kahvaltısı ekonomik olarak lezzetli yöresel tadları yiğen esnaf salonları ile bu hale geldi. Bunlar turistik hale sokmadan önce, ankaranın simit-çay memur menüsü kadar ekonomik ama bir o kadar da lezzetli idi. ama simiti de fakir sofrasından kaptıkları gibi, bu van'ın kadim kahvaltı kültürünü de sulandırdı paragöz tüccar takımı. ayrıca gittiğim yerlerdeki lezzetlerin de hakiki van kahvaltısı ile ilgisi yok. herşey modernize.. ve doğal yerel tadlardan eser yok. ama tabi istanbuldaki adam ne anlar van'ın yerel lezzetinden. ne versen "demek ki aslı buymuş.." der, yer... yeyin anasını satiim, milleti kazıklayıp ... yeyin...

    YanıtlaSil
  6. off offf herkesin tatması gerekir kesinlikle o çeşitleri güzel tadları başka nerde bulacaksınız.

    YanıtlaSil
  7. Kahvaltı en sevdiğim öğündür,özellikle pazar sabahı yapılan kahvaltıların yeri bambaşka:)Van kahvaltısı bağdat caddesinde görmüştüm ama gidemedim,Aksaray'daki bu mekanı bilmiyorum ama denemek lazım;iki kişi 25 TL çok değil bence malum İstanbul'umuzda ucuz ne kaldı ki?

    YanıtlaSil
  8. Van kahvaltı salonu Bakırköy inanılmaz bizeydi hem de çeşitleri diğerlerinden farklıydı. Gercekten basariliydi. Tabiri caiz ise tadı damağımda kaldı diye bilirim

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler