Karaburun İstanbul
11:05

Karaburun İstanbul



Karaburun, İstanbul’un Karadeniz’e kıyısı olan bir sahil köyü olup İstanbul’a 25 km uzaklıktadır ve Arnavutköy ilçesine sınırları içindedir. Yaz aylarında denize girmek için yer arayan İstanbullular’ın arayışına çözüm olmaktadır. Ayrıca köyde kano, yamaç paraşütü, sörf gibi spor dalları da yapılabilme olanağını bulunabilmektedir.
Karaburun’a bireysel olarak aracınızla ulaşmak için Habibler’den geçerek Arnavutköy’e ordan da Karaburun’a gidebilirsiniz. Toplu taşıma araçlarıyla gitmek için Edirnekapı’dan kalkan otobüslerle Karaburun Köyü’ne ulaşabilirsiniz. 1,5 saatiniz alacak yolculuk için şimdiki fiyat 5 lira. Karaburun Köyü’ne yolculuk esnasında rüzgar güllerine ve yolunuzu kesecek olan mandalarına tanık olacaksınız.
Biraz zorlu yollardan geçerek Durusu Gölü’nün güzelliğini gördükten sonra 3 km uzunluğunda plaja sahip olan Karaburun Köyü’ne ulaşabileceksiniz.
Halkının en önemli geçim kaynağı balıkçılık olan Karaburun’da bulunan plajın bir kısmında gemi barınağı bulunmaktadır. Plajda hiçbir işletme bulunmadığından halk plajı olarak nitelendirilip, mangal yapılabilmektedir. Karaburun Köyü’nün batı kısmında da güzel bir plaj bulunmaktadır. Plajın yukarısındaki tepeden Karadeniz’in uçsuz bucaksız manzarasını seyredebilirsiniz.  Plajlarda duş  alınabilecek bir yer ve tuvalet ihtiyacınızı karşılayacak bir yer bulunmamaktadır.
Köy içerisindeki birkaç balık lokantasında taze balık yiyebilirsiniz uygun fiyata. Köy nüfusu 1600 kişi olsa da yaz aylarında bu sayı onlarca katına çıkmaktadır. Köyde her kesime hitap eden birçok pansiyon hizmet vermektedir. Şehrin gürültüsünden kaçıp bir haftasonunuzu sessiz bir ortamda deniz kokusu içerisinde Karadeniz’in hırçın dalgalarının sesleri altında geçirebilirsiniz. Açıkçası aynı sahil şeridinde bulunan Kilyos kadar gelişmiş ve denizi güzel değildir. Geçmiş yıllara kadar İstanbul’un en güzel denizine sahip olsa da son yıllarda yapılan denizden  kum çıkarma işlemleri ve civar köylerde denizden kömür çıkarma işlemlerinden dolayı denizi biraz daha bulanıklaşmış ve doğal olan kumun yerleri değişmiştir. Karaburun, güzel bir manzara izlemek isteyenlerin tartışmasız uğrayabileceği bir yerdir. 3. Köprünün çevre yollarının çevresinden geçeceği Karaburun Köyü ileride daha çok insanın ilgisini çekecektir şüphesiz. 3. Havalimanı da Karaburun'un yanına yapılacaktır. Bu ilgi çevre tahribatını da getirmeden en kısa sürede yeşilin maviyle buluştuğu bu güzel köyü görmenizi isterim.

4 yorum :

  1. Geçen yıl uzun bir yolculuğundan ardından karaburuna gitmiştik ancak denize girmeden oturup geri geldik suyu aşırı derece dalgalı eğer profosyonel yüzücüyüm demiyorsanız uğramamanız gereken bir yer..

    YanıtlaSil
  2. güzel yermiş ya beğendim. kesin gidicem buraya.

    YanıtlaSil
  3. Dostlar balikcisina ugramadan donmeyin.

    YanıtlaSil
  4. CHANNEL KARABURUN HOTEL MUHTEŞEM BİR OTEL KARABURUNDA OTEL VARMI DİYENLERİN DİKKATİNE DENİZ SUYUNDAN HAVUZUYLA AİLECE TATİL YAPACAĞINIZ BİR MEKAN.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler