Küçüksu Kasrı
18:58

Küçüksu Kasrı

İstanbul’da boğaz turu yaparken göze çarpan en güzel yapılardan biri olan Küçüksu Kasrı, Beykoz ilçesinin Göksu Mahallesi’nde Göksu ve Küçüksu dereleri arasında bulunmaktadır. Rumeli Hisarı’nın karşısında, Anadolu Hisarı’nın yanında yer alan Küçüksu Kasrı, güney tarafınsa Küçüksu Plajı’nı da barındırır.
1992 yılından beridir müze - saray olarak halkın kullanımına açılan mekanı milli saraylar işletmektedir. Küçüksu Kasrı; kristalden yapılmış avizeleriyle, şömineleriyle, halılarıyla ve oymalarıyla tarih kokan yapının aynı zamanda manzarası görülmeye değerdir. Organizasyon, toplantı ve düğünlerinizi yapabileceğiniz eşsiz güzellikteki tarihi mekanda kahvaltınızı da yapabilirsiniz. 
Uygun fiyatlar karşılığında dolu kahvaltı tabağına boğaz manzarası önünde sahip olabilirsiniz. Sabah 09:00 ile öğlen 13:00 arasında kahvaltı hizmeti verilen mekanda 10 lira karşılığında sınırsız çay ve kahvaltı tabağına sahip olabilirsiniz. Servisi biraz yavaş denebilir. Ücret karşılığında alınan ürünlerin kalitesi de biraz vasattır fakat manzara için buraya gideceğinizi unutmayın. Kapasitesi biraz kısıtlı olduğundan Küçüksu Kasrı’na kahvaltı yapmak için gideceklerin gitmeden önce rezervasyon yaptırmaları tavsiye edilir.
Küçüksu Kasrı’na giriş ücreti tam bilet 5 lira, öğrenciler içinse 2,5 liradır. Küçüksu Kasrı ziyaret günleri Pazartesi ve Perşembe günleri hariç olup, ziyaret saatleri 09:00 ile 17:00 arasındadır. Beykoz ile Üsküdar arasındaki sahil yolu üzerinde yer alan Küçüksu Kasrı’na gitmek için Kadıköy’den kalkan 15F, Üsküdar’dan hareket eden 15, 15H, 15KÇ, 15M, 15N, 15P, 15T, 15Y ve 15ŞN numaraları otobüslere binip Küçüksu durağında inmelisiniz. 
Duraktan sonra 250 metre yürüyerek mekana ulaşabilirsiniz. Özel araçlarıyla gelecekler Anadolu Yakası sahil yolundan Göksu Mahallesi’ne gidebilirler. Avrupa Yakasından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü geçip Anadolu Hisarı sapağından sapıp sahile indiklerinde Küçüksu Kasrı karşılarına çıkacaktır. Eşsiz manzarası, boğazın kenarındaki konumu, yapının ihtişamı ve tarihi burayı görmeniz gereken nedenlerden sadece birkaçı. Çarpık kentleşen şehirde tarihi yapıda sığınıp İstanbul'a bir kez daha hayran kalabileceğiniz yere gitmelisiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler