Fuat Paşa Yalısı
09:53

Fuat Paşa Yalısı

İstanbul Boğazı’nda bulunan nadide yapılardan biri olan Fuat Paşa Yalısı, Sarıyer ilçesinin Büyükdere semtinin sahil kenarında kazıklı yol diye tabir edilen yolun kenarından yer almaktadır. 200 yıldan fazla yaşa sahip olan Fuat Paşa Yalısı düğün, organizasyon düzenleyebileceğiniz güzel mekanlar arasında.
Keçeci Fuat Paşa’nın sahibi olduğu yer, 1930’larda restore edilerek otel amaçlı konaklama yeri olarak kullanıma başlanmıştır. Asıl adı Hotel Fuat Paşa olan Yalı, düğün yerleri listesinde üst sıraları zorluyor. Otel genelde yabancı turistlere hizmet vermektedir. Fiyatları gecelik 120 ile 1000 euro arasında değişmektedir. Deniz manzaralı restoranında Fransız, İtalyan ve Türk mutfağına ait örnekler sergilenmektedir. 
Ali Fuat Paşa Yalısı Ramazan aylarında da iddialı iftar menüsünü ziyaretçileriyle 60 lira civarı bir ücret karşılığında paylaşır. Fırsat sitelerinden yarıdan ucuz kuponları alıp gitmekte yarar var. Fuat Paşa Yalısı’na gitmek için Maslak tarafından Hacıosman’a doğru ilerlediğinizde bayırı inip Çayırbaşı’na gelmeniz gerekiyor.  
Sarıyer Sahili’nden Büyükdere’ye doğru ilerleyip eski Sarıyer Adliyesi önünde bulunan ışıklardan sol dönmelisiniz. 5 lira karşılığında girişte bıraktığınız aracı valeler karşı tarafta bulunan otoparka park edeceklerdir. Karşısında Kireçburnu Sahili ve Tarabya Oteli görünmektedir. Öünden deniz üzerine konulmuş kazıklardan yapılan yoldan geçen araçlar bulunmaktadır. 
Yemek fiyatları böyle bir mekana göre uygundur. Fuat Paşa Yalısı'nda bulunan restoranın servis kalitesi ortalama denebilir. Mekanın kalitesi hakkında yorum yapılmaz.  Tarihi mekanda heybetli bir girişi bulunan Fuat Paşa Yalısı eş, arkadaş, iş yemekleri için dalga sesleri eşliğinde yemek yiyeceğiniz ideal bir mekan olarak görünüyor.

1 yorum :

  1. Bu Ramazan'da iftar için gitmiştik buraya. Kuponu fırsat sitesinden almıştık. Fırsat sitesinden alınan yemek kuponlarının diğer yerlerde rasladığı kötü hizmeti burada görmedik diyebilirim. Yemekleri biraz doyurucu değildi. Ortam süper. Fırsatı olanlar buraya gitsin derim.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler