Eymir Gölü
22:41

Eymir Gölü


Denize kenarı olmayan Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Eymir Gölü, Ankaralıların denize olan hasretlerini az da olsa gidermek amacıyla uğradıkları bir yerdir. Küçük bir göl olsa da Ankara bulunan ender su birikintilerinden biridir.
ODTÜ’nün arazisi içinde bulunan göl adını da aynı üniversitenin mezunlarının kurduğu vakıftan almaktadır. Ankara’da ender bulunabilecek bu doğal güzellik, iş hayatından ve şehrin kargaşasından kaçmaya çalışan başkentlilerin hafta sonu ve tatil günlerinde kaçışlarının sonuncunda buluştuğu yerdir. Yürüyüş, koşu ve bisiklet sporları yapabileceğiniz Eymir Gölü’nün çevresi 13 kilometredir.
Kış ayları buz tutan Eymir Gölü’nün üzerine çıkmak tehlikelidir. İçinde balıkların yüzdüğü göl üzerine tekne keyfi yapabilir, kıyısında ağaçlara tutturacağınız salıncağınızda sallanabilirsiniz. Ankara’nın tartışmasız en güzel doğal harikası olan Eymir Gölü’nün doğu kapısına ulaşmak için Mühye Köyü’nden, batı kapısına da Ankara Gölbaşı’nda bulunan TEDAŞ lojmanlarından geçmeniz gerekmektedir. Araçla girmek isteyenler 100 lira karşılığından ODTÜ döner sermayesi müdürlüğünden alacağınız kartla bir yıl süreyle hafta içinde giriş hakkına sahip olabilecekler.
ODTÜ’den kalkan ring servisleriyle de buraya ulaşmak mümkün. Giriş kartı olmayıp yürümeyi tercih edenler ise araçlarını kapıda park edip 20 dakikalık yürüme mesafesini kat etmeleri gerekiyor. Kaz ve ördeklerin de yüzdüğü Eymir Gölü etrafına bulunan birkaç büfede yiyecek ve içecek ihtiyacınızı karşılayabilir, Ankara’da bulunan bu eşsiz manzarayı izleyebilirsiniz. Kahvaltı için çokça tercih edilen bir yer olan Eymir Gölü’ne dışarından da yiyecek getirebilirsiniz.
160 kuş türüne de kucak açmış olan Eymir Gölü, ailenizle güzel bir gün geçirebileceğiniz yerdir. Hafta sonlarında biraz kalabalık olan gölde bisiklet kiralayabilirsiniz. Eymir Gölü içerisinde içki içmek yasaklanmıştır. Ankara olduğunuz hissini kaybedeceğiniz Eymir Gölü dört bir yanı yüksek tepelerle çevrilmiş ve dış Dünya’dan izole olmuştur. İstanbul'un Belgrad Ormanları gibi muhteşem bir yer olmasa da, özellikle Ankaralı bisiklet tutkunlarının uğrak yeri olan göl ziyaretinizi beklemektedir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler