Şark Kahvesi
14:31

Şark Kahvesi

İstanbul Kapalı Çarşı içerisinde yer alan en güzel Türk kahvesi içebileceğiniz yerlerden biri olan Şark Kahvesi, yarım asrı aşkın bir süredir bu noktada hizmet vermektedir. 
Lezzetli kahvelerini kül üzerinde yapan Şark Kahvesi, Kapalı Çarşı içinde küçük olsa da Türk Kahvesi konusunda oldukça ünlü bir mekandır. Kapalı Çarşı içindeki hafif gürültüden sığınıp, başka hiçbir yerde tadamayacağınız içeceklerle yakın çevresine yapacağınız gezilerde dinlenme ve soluklanma mekanı olarak Şark Kahvesi’ni kullanabilirsiniz. Kahvenin yanı sıra sahlepi de tadılması gerekmektedir. 
Şark Kahvesi’nin fiyatları diğer yerlere göre biraz pahalı olsa da ortamıyla diğer yerlerden farklıdır.  Çarşı içinde Yağlıkçılar Caddesi’nde bulunan mekana ulaşmanız için Kapalı Çarşı’yı çok iyi bilmeniz gerekmektedir. Yer tarifi sorularının sorulmasını pek sevmeyen esnafa rica edip yol tarifini alabilirsiniz. Genel itibariyle yabancı turistlerin de gözde mekanı olan yer, tarihte birçok ünlü kişiye de ev sahipliği yapmıştır. 
Bir rivayete göre de politikaya atılan kişilerin, atılmadan önce Şark Kahvesi’nde kahve içip uğur getirdiği inanılmaktadır. Şark Kahvesi’nin sabah 9 ile akşam 7 saatleri arasında kapıları açıktır. Tarihi mekan içerisinde bu lezzeti tatmak için yolunuz bir gün düşerse Şark Kahvesi’ni mutlaka uğramalısınız.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler