Patara Plajı
21:58

Patara Plajı

Patara Plajı, Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunup Türkiye’deki en güzel plajlar arasındadır. Ayrıca Türkiye'nin en uzun plajı özelliğine de sahip olan plaj Muğla'nın Fethiye ilçesinden Kaş'a kadar 18 kilometre boyunca uzanır. 
Patara Plajı, en çok uzun sahil boyu ile birlikte anılır. Sahil kısmı çok uzundur. Burada tatilinizi oldukça huzurlu geçirebilirsiniz. Patara Plajı’nın adını duyurduğu başka bir konu da incecik kumlarıdır. Kumları o kadar incedir ki üzerinde yürürken ayaklarınız kuma gömülür. Denizine girdiğinizde ayak altınıza yumuşak bir şekilde gelirler. Çokça kum tepelerinin bulunduğu plajda kendinizi çölde hissedeceksiniz. Patara Plajı’nda deniz çok dalgalıdır. 
Derinleşmeyen deniz insanların kolay bir şekilde suyun tadını çıkarmasını sağlar. Patara Plajı’na girişler ücretlidir. 5 lira karşılığında plaja girdikten sonra şezlong ve şemsiye için ayrı ücret ödemeniz gerekecek. Plaj koruma altına alınmıştır. Koruma altına alınmış olmasının sebebi caretta carettaların yumurtalarını bu sahile bırakıyor olmalarıdır. Akşam 7’den sonra sahil kapatılır. 
Gece caretta carettalar gelerek sahile yumurtalarını bırakırlar. Bu güzel doğa olayı Kaş Patara Plajı'na özgü bir durumdur. Denizinin dalgalı olması sebebiyle, denize girdiğinizde boğulma tehlikesi yaşamasanız bile, gene de dikkatli davranmanız gerekir. Derin olmaması nedeni ile, dalgalarla eğlenceli vakit geçirebilirisiniz. Sahilin uzun olması, size hoş yürüyüşler sağlar. Dilerseniz en uç noktasına giderek, havlunuzu kumlara serip, sessiz bir şekilde güneşlenebilirsiniz. 
Diğer sahillerde olduğu gibi, insanların yan yana olmak zorunda olduğu bir plaj değildir. Bu sebepten daha çok tercih edilir. Patara Plajı’nın çevresinde çok yapılaşma görülmez. Fakat kalınmak istenildiği takdirde yakın yerlerde pansiyon ve motellere rastlayabilirsiniz. Patara Plajı’nın yan tarafındaki kayalıklara tırmanarak, yukarıdan denizin uçsuz bucaksız güzelliğini seyredebilirsiniz. Güneş batımında bu tepeye çıkarsanız, çok güzel fotoğraflar yakalayabilirsiniz. Patara adını antik oluşumlar ile duyurmuştur. 
Bu yüzden sahiline her sene yabancı turistlerde gelirler. Genelde nudist turistlerin tercih ettiği Patara Plajı, bu manzaradan yararlanmak isteyen yerli turistlerin akınına da uğrar. Türkiye’de bulunan güzelliklere bir kere daha hayran kalarak yurtlarına geri dönerler. Patara Plajı, tatilinizin iyi geçmesini sağlayacak ve huzurlu bir dinlence yeri olarak, tekrar ziyaret etmenize neden olacaktır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler