Altınoluk
12:05

Altınoluk

Altınoluk, Balıkesir’e bağlı bir tatil beldesidir. Altınoluk, Kaz Dağları’nın eteklerinde uzanır. Deniz suyu soğuktur. Fakat Kaz Dağları’na karşı yüzmek ayrı bir zevktir. 
Altınoluk son zamanlarda daha da kalabalıklaşmıştır. Genç nüfus olmamakla birlikte, yaşayanlar genelde 60 ve yaş üstü insanlardır. İnsanlar hayat karmaşalarını sonlandıklarında, buraya yerleşmeyi tercih etmişlerdir. Halkı genelde güler yüzlü ve sevecendir. 
Tatil amaçlı gittiğinizde kalmak için yer bulmak sorun olmaz. Altınoluk’un müstakil evleri genelde pansiyon olarak işletilir. Tatil amacınız mütevazi bir tatilse, hiç çekinmeden Altınoluk’u tercih edebilirsiniz. Gündüzleri Kaz Dağları’na çıkıp, enfes manzaradan denizi seyredebilirsiniz. Altınoluk’un serin suyunda yüzmeye indiğinizde, sıcak havanın bütün etkilerini denize bırakırsınız. 
Alabalığı oldukça meşhurdur. Deniz yöresi olduğu için balıkları da damakta tatlı lezzetler bırakır. Son zamanlarda nüfusunun kalabalıklaşmaya başlaması ile kirlilik büyük ölçüde artmıştır. İnsanların tatil yörelerinin temizliğine daha çok dikkat etmesi beklenir. Güzel manzarası ve temiz havası ile insanların vazgeçilmez yerleri olan tatil beldeleri dikkatli korunmalıdır. Altınoluk’ta hava müthiş derecede temizdir. 
Oksijen miktarı oldukça boldur. Kalp hastaları ve çeşitli hastalıklara sahip olan bireyler burada şifa bulurlar. Oksijen bolluğu nedeni ile uykunuzun gelmesi muhtemeldir. Böyle temiz havası bulunan bir yeri kolay kolay terk etmek istemez insanlar. Altınoluk, zamanında Yunanlılar’a ev sahipliği yapmış bir yerdir. Amfi tiyatrosu oldukça meşhurdur. Kendine özgü irili ufaklı şelaleleri bulunur. 
Altınoluk’ta gezip görülecek ve kafa dinlenecek birçok ortam bulunur. Keşfedilmeyi beklenen bu yerler, her sene binlerce turist tarafından ziyaret edilir. Denizi çok temiz ve bir o kadar soğuktur. Temiz olması nedeni ile mavi bayrak almıştır. Temiz denizinin ve görsel güzelliklerinin tadını çıkarmak için, bir an önce ziyaret edilmelidir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler