Erdek
09:09

Erdek

Erdek, Balıkesir ilinin Bandırma ilçesine bağlı bir tatil yöresidir. Marmara Denizi’nde bulunan tatil beldelerinin en çok tercih edileni olan Erdek’in bu kadar popüler olmasının nedeni doğal güzelliği ve ulaşım kolaylığıdır. 
İstanbul’dan Bandırma seferleri ile Erdek’e ulaşmak mümkündür. Tatilcileri genelde Bursa, Bandırma ve İstanbul’dan gelen yerli turistlerden oluşur. Erdek tam bir aile tatil anlayışının hüküm sürdüğü bir cennettir. Çok sayıda çay bahçesi ve cafe bulunur. İnsanlar sahil boyunca Erdek akşamlarını şenlendirirler. Çekirdek çitleyerek koyu muhabbetlere dalarlar. Akşamları çay bahçeleri oldukça doludur. 
Bu sıcak tatil anlayışı içinde, dostluklar daha da kenetlenir. Erdek soğuk bir denize sahiptir. Rüzgar ters yönde estiği zamanlarda, denizinde bol miktarda deniz anası görülür. Ayrıca Ocaklar ve Karşıyaka beldeleri de tatil için oldukça uygundur. Erdek merkezinde ihtiyaçlarınız için bir çok dükkan bulunur. Genelde çay bahçeleri ile meşhurdur. Kalacak yer olarak pansiyonculuk anlayışı oldukça gelişmiştir. Burada yaşayan halk evlerini tatilcilere açarak geçimlerini sağlarlar. 
Zeytini, limonatası ve koruk suyu meşhurdur. Ayrıca Erdek’te, askeri kamp da vardır. Askeri kamp size birçok açıdan güzel bir tatil imkanı sağlar. Gündüzleri denize girerek, akşamları sahil boyunca yürümek size çok iyi gelir. Birçok balığında tadına varabileceğiniz restoranları mevcuttur. İnsanlar neşe ve huzur içinde geçen bir gün sonunda; lezzetli balıkları yiyerek, damak zevklerini şenlendirirler. Erdek'ten Avşa Adası'na motorlar tur düzenlemekte ve Marmara Denizi'ndeki bir başka turizm merkezine ulaşılabilinmektedir.
Erdek’in eski adı Arktonnesos’tur. Çok eski tarihlerden bilinen bir yapısı olduğu için, kendinizi tarihin içinde bulabilirsiniz. Yüksek bir tepeye çıkıp ayın batışını izlemek de Erdek’te alabileceğiniz ayrı bir keyiftir. Hatta en güzel gün batımının burada olduğu söylenir. Meşhur Seyit Gazi tepesine çıkarak, Erdek’in güzelliklerine bir kez daha hayran olabilirsiniz. Erdek’te tatil anlayışı genelde aileye yönelik olmakla birlikte; son zamanlarda gençler için açılan cafelerle de gençlerin gözde mekanlarından biri olmuştur. 
Anlatılanların eksik kalacağı Erdek tatil beldesi, yerinde yaşanarak keşfedilmelidir. Sizinde istediğiniz huzur dolu bir tatilse, vakit kaybetmeden yola düşmelisiniz.

2 yorum :

  1. Merhabalar,

    Her insan gibi benim de ruhum daralınca, sıkıntıya girince hemen seyahat etmem gerekiyor. Söz konusu seyahati hem maddi, hem de zaman açısından yapamayınca, blog sayfanız hemen imdadıma yetişiyor.

    Bu güzel paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Sağolun, varolun.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Erdek, Bandırma'ya bağlı bir yer değildir. Yazının kalanının güzel olmasına rağmen başında bu kadar büyük bir hata yapılması yazılmasa da olurdu durumu yaratmış.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler