Düden Şelalesi
23:27

Düden Şelalesi

Düden Şelalesi, Antalya il sınırları içerisinde ve Antalya’nın 15 km kuzeyinde yer alıp insanı büyüleyen bir doğa harikasıdır. 
Düden Şelalesi coğrafi konumundan ve doğal güzelliğinden ötürü, birçok turiste ev sahipliği yapar. Şelalenin yüksekliği 38 metredir. Şelalenin çevresinde bol miktarda yeşillik bulunur. Adeta bir cennet görüntüsünü andıran Düden Şelalesi’nin alt kısmında mağara vardır. Bu mağaranın içi ıslak ve yosunludur. Fakat mağaraya girip şelalenin inanılmaz sesinin dinlemek size daha fazla zevk verir. 
Düden Şelalesi'nin arka kısmında da bir dilek ağacı vardır. Şelalenin etrafında otururken üşüyebilirsiniz. Suyu çok serin olmakla birlikte, ferahlamak isteyen turistlere de değişik bir alternatiftir. Şelale çevresinde karnınızı doyurabileceğiniz restoranlar, oturup çay kahve içebileceğiniz kafeler bulunur. Piknik alanı da mevcut olduğundan, turistler buradan gayet memnun ayrılırlar. Düden Şelalesi’nde eskiden çocukların hakim olduğu toplu gruplar, buradan kendilerini bırakarak serinlemeye çalışıyorlardı. Fakat güvenlik nedeni ile tehlikeli bir durum olduğu için, artık bu duruma izin verilmemektedir. 
Suyunun oldukça serin olması, yaz sıcağında insanları cezp etmektedir. Düden Şelalesi’ne tepeden bakıldığında dibini göremezsiniz. Bu da oldukça ürkütücü bir durum olarak gözükse de görsel olarak da gayet tatmin edici bir doğa harikasıdır. 
Doğa harikası olması nedeni ile 1970li yıllarda milli park olarak tanımlanmıştır. Antalya Düden Şelalesi koruma altına alınmış ve piknik yerleri de ilave edilerek, insanların hizmetine sunulmuştur. Son zamanlarda çevreninde buna katılması ile Düden Şelalesi’nin suyu daha az akmaktadır. Doğanın verdiği zararlar, doğal güzellikleri bozmaya yönelik çalışır. Yağmurlu havalarda tekrar çağlayan Düden Şelalesi, alınan tedbirlerle daha dikkatli korunmaya çalışılıyor. 
Cennetten bir köşe olan Düden Şelalesi, güzelliğinden ve doğallığından bir şeyler kaybetmeden görülmeye değer bir cennettir. Gittiğinizde hayran kalacağınız, şelalenin akarken oluşan sesini bir daha unutamayacağınız bir gerçek.

3 yorum :

  1. Ne desem bilemiyorum o kadar güzel anlatmışsınız ki şu an gecenin bir vakti o anlattığınız yere gidip gezesim geldi. :).

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar !

    Geciken iade-i ziyaretimde
    çok hoş bir blogla karşılaştım:-)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,

    İsmini çok sıkça duyduğumuz, kitap, dergi ve gazetelerde sıkça görüntüye giren bu şelaleyi gezmeden olur mu dedim ve sizin blog sayfanıza geldim.

    Bu güzel ve yararlı çalışma ve paylaşımlarınız için size teşekkürlerimi sunarım. Ben de Almanca bir blog hazırlamıştım ama bir arpa boyu bile yol alamadım. Sadece bir iki blog hazırlayabildim.

    Sadece görmek isteyeceğinizi düşündüğüm için url adresini vermek istiyorum:http://nachturkei.blogspot.com/

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler