Ihlamur Kasrı
01:19

Ihlamur Kasrı

İstanbul’un Beşiktaş ve Şişli ilçelerinin arasında Teşvikiye Mahallesi’nin kenarında bir vadi içerisinde yer alan Ihlamur Kasrı, Osmanlı padişahı Sultan Abdülmecit tarafından Osmanlı Devleti’nin maddi açıdan zor ve son dönemlerini geçirdiği zamanlarda yapılmıştır.
Dolmabahçe Sarayı gibi borç alıp yaptırılan Ihlamur Kasrı aynı zamanda Sultan Abdülmecit’in son nefesini verdiği yerdir. İçinde Maiyet Köşkü ve Merasim Köşkü adında iki tarihi yapıyı da barındıran kasır, İstanbul’u göbeğinde çevresi gürültülerle çevrilmiş olmasına rağmen, içinde sessizliği ve huzuru bulabileceğiniz yerlerden. Çevrelenmiş yüksek duvarlar sayesinde şehirden izole olmuş Ihlamur Kasrı’na giriş ücreti 1 liradır. 
Müzekartın geçmediği yerde, kesme taştan inşa edilmiş köşkleri de gezme fırsatı bulabiliyorsunuz. Ihlamur Kasrı içinde bulunan küçük kafeteryada uygun ücretler karşılığında kahvaltınızı yapabilir, haftasonu dinlenebilirsiniz. Oldukça bakımlı, saklı cenneti andıran Ihlamur Kasrı özellikle gelin damat adaylarının fotoğraf çektirmek için tercih ettiği yerlerin başında gelmektedir. Beton yığınları arasında kalmış tek doğa kalesi özelliğindeki bu yapıya ulaşmak için, Beşiktaş meydanından Ihlamurdere Caddesi’nin sonuna kadar yürümeniz gerekmektedir. 
Eminönü’nden kalkan 26, 26A ve 26B, Taksim’den kalkan 43 numaralı İETT otobüsleriyle Ihlamurlar Kasrı’na gidebilirsiniz. Beşiktaş Evlendirme Dairesi’nin hemen karşısında bulunan bu gizli bahçeye özel araçlarla gitmek isteyenler Ihlamur Kasrı’nın içerisine araçlarını sokamayacaklardır. Etraftaki birçok otoparka araçlarınızı park edip Ihlamur Kasrı’nın kapısından içeri adımınızı attığınızda şehrin gürültüsüyle bağlantınızı keseceksiniz. 
Çalışma hayatının yoğunluğundan uzaklaşmak için tatil günlerini ve özellikle hafta sonlarını iple çekenlerin imdadına yetişen normal şartlarda yerinde rezidansların dikili olması gereken bu muhteşem yapı, tüm ihtişamıyla sizi beklemektedir.

2 yorum :

  1. Temada değişiklik yapsanız siteniz uçar bence hocam...

    Ayrıca merak ettim neden hala bu temada ısrarlısınız?

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş bir yer. Şehrin içinde hala böyle bozulmamış yerlerin olduğunu görmek sevindirici. Zamanımızdaki liderler gelecek nesillere rezidans hediye ederken, önceki liderlerimizin bu düşünce farkını görmemek imkansız.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler