Kerpe
20:31

Kerpe

Kerpe, İzmit'e yaklaşık 50-55 Km uzaklıkta olan mas mavi denizi, temiz havası ile harika bir yerdir.
Genellikle genç aşıklar ve ailelerin tatil yapmak için tercih ettiği nezih mekanlardan birisi olarak göze çarpmaktadır. İş hayatının monoton ve sıkıcı ortamından kurtulmaya karar verdiniz ve tatil yapacak bir yer aradığınızda aklınıza gelebilecek yerlerden biri olan Kerpe’de o harika plajlarda mutlaka yürümelisiniz. İzmit’in Kandıra ilçesinden 10, İzmit’ten 50 kilometre uzaklıktaki Kefken'e komşu olan Kerpe yazları yakın şehirlerden denize girme amacıyla gelen günübirlik veya haftasonu tatilcileriyle dolmaktadır.

Şeytan kayalıklarıyla da ünlü olan Kerpe’de deniz seviyesinden oldukça yüksek kayalıklardan denize atlama imkanınız bulunmaktadır. Kışları Karadeniz’in hırçın dalgalarının dövdüğü Kerpe Kayalıkları’nda harika fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Doğa sporları ile iç içe olabileceğiniz Kerpe'de harika bir vakit geçireceğinize garanti verebiliriz. Kerpe'de bolca tatil mekanı bulunduğundan dolayı içerisinde kaliteli harika restaurantlar ve kafeler sıkça karşımıza çıkıyor. 
 
Kerpe’de bulunan restoranların zengin balık çeşitleri ile yemeklerin tadı damağınızda kalacak. Kerpe’ye ulaşmak için İstanbul’dan giderken Tem otoyolunu kullanarak Kocaeli’ne geldiğinizde gişelerden çıktığınızda sol tarafta terminali göreceksiniz. Orada sağ tarafta Kandıra tabelasını göreceksiniz. O yönde devam ettiğinizde yaklaşık olarak 35-45 Km arası bir yol yapacaksınız. Yolu takip ettikten sonra Kerpe’ye varmış olacaksınız. 

Kerpe’de konaklama için birçok hotel ve pansiyon bulunmaktadır. Uygun fiyat karşılığında burada tatilinizi geçirebilirsiniz. Tabi ki sezon günleri dışında daha uygun fiyatlar karşılaşacağınız aşikar.
Kerpe bir müze veyahut giriş için para gerektiren bir yer olmadığı için giriş ücretsizdir. Masmavi denizi ve altın kum taneleriyle dolu plajıyla harika bir yer olan Kerpe’nin denizi biraz sığdır. 
Yaz aylarında denize girmek için insan akınına uğramaktadır.

Her mevsim ayrı bir havası olan Kerpe, Karadeniz’de bulunan hala birçok kişi tarafından keşfedilmemiş, Karadeniz kıyısındaki sınırlı sayıdaki tatil merkezlerinden biri olup, farklı yerler ve doğayla iç içe bir tatil yapmak isteyenlerin tercih edebileceği bir yerdir.

4 yorum :

  1. Muhteşem kayalıkları var. Denizi harika. Özellikle bahar günlerinde sakin olması sebebiyle gidilebilir.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Karadeniz kıyısındaki doğa harikası. İnsan tahribatına uğramadan gidilmeli.

    YanıtlaSil
  4. Kerpe'miz hakkında yazdığınız bu yazıyı mutlulukla okuduk.Sitemizde destek verirseniz seviniriz.
    www.kerpepansiyonlari.com

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler