Sapanca Gölü
21:18

Sapanca Gölü

Sakarya’ya bağlı bir ilçe olan Sapanca’da bulunan Sapanca Gölü Adapazarı şehrinin içme suyu ve eğlence için tek su kaynağıdır. Frigyalıların M.Ö. 1200 yılında bölgeyesu bulunması sebebiyle gelmesiyle Frigyalılar tarafından yerleşim yeri olarak tercih edilmiştir.
O günden itibaren doğal bir park olarak korunan bir tarihi ve doğal eserimizdir. Özellikle temiz havası insanı Sapanca'dan gitmemesi için bir neden sunuyor. Sapanca Gölü ve çevresi özellikle yaz aylarında çok fazla rağbet gören bir yer olarak bilinmektedir. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Sapanca Gölü’nün çevresinde sayısız tatil merkezi kurulmuş ve eğlence parkları inşa edilmiştir. 
 
Tatil yapmak için temiz havası olan, sakin, şehrin gürültüsünden uzak, kafa dinlemelik, oksijen dolu bir yer arıyorsanız Sapanca tamda size göre. Günübirlik tatil seven ziyaretçilerin yanı sıra kısa veya uzun süreli konaklayan turistlerin de akın ettiği dinlenme yeri olan Sapanca Gölü çevresinde birçok konaklama yeri de bulunmaktadır. 
 
Bunların en lüks ve gözde olanları Güral Sapanca Wellness Park, Richmond Nua Wellness-Spa, Sapanca AQUA Hotel denebilir. Bu otellerde havuza veya Spa masajları yaptırabilirsiniz. Sapanca Gölü çevresinde doğa yürüyüşü yaptıktan sonra otelinizde dinlenebilirsiniz. Ayrıca Sapanca Gölü üzerinde kiraladığınız deniz bisikleti veya teknelerle tur atabilirsiniz. Sapanca Gölü çevresinde yiyecek içecek yeri arayanlar için Gölevi Restaurant Cafe iyi hizmet alabileceğiniz bir yer olarak göze çarpmaktadır. Sapanca’ya İstanbul’dan gitmek için özel aracınızla Tem otoyolundan İzmit’e ulaşıp Sapanca gişelerinden çıkmanız gerekmektedir. 
 
Gişelerden çıktıktan birkaç kilometre sonunda Sapanca’ya ulaşabilirsiniz. İstanbul Sapanca arası yaklaşık 1-1,5 saat sürmektedir. Ayrıca genellikle hafta sonlarında birçok tur firması buraya günübirlik turlar düzenlemektedir. Kartepe’den izlenmesi ayrı güzel olan Sapanca Gölü gün geçtikçe insanoğlu tarafından kirletilse de, yazları göle girmek için insanlar akın etmektedir. Göl kenarında mangal yapmanın ayrı keyif verdiği yer olan Sapanca Gölü’ne haftasonları arabanızı alıp güzel havada gitmenizi öneririz. Sakarya Üniversitesi’nin manzarası olan Sapanca Gölü’nü genelde  Tem otoyolundan gidenler deniz sanmaktadır. Yeşil ve mavinin buluştuğu bu güzel yere mutlaka gitmelisiniz.

5 yorum :

  1. RESİMLER ÇOK GÜZEL
    ÇOK YAKIN OLMASINA RAĞMEN BİR TÜRLÜ GİDEMEDİM
    PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
  2. çok güzel yerler gitmek lazım resimler bile insanı rahatlatıyor

    YanıtlaSil
  3. Son yıllarda çok değişti Sapanca Gölü. İnsanoğlunun tahribatı yok edecek Sapanca Gölü'nü.

    YanıtlaSil
  4. çok isterim buraya gitmeyi inşallah fırsatım olur

    YanıtlaSil
  5. Sapancayı bu kadar iyi anlatmanız ve tanıtmanızdan dolayı gerçekten memnun olduk. Şirin ilçemizetekrardan bekleriz:)

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler