Rahmi Koç Müzesi
13:49

Rahmi Koç Müzesi


İstanbul'da Hasköy semtinde bulunan Rahmi Koç Müzesi ziyaretçilerine deniz motorları, otomobiller, faytonlar, motorsikletler, çocuk arabaları, buhar makineleri, uçaklar, trenler ve nice birçok eski koleksiyonlarını sumaktadır.
Giriş ücretinin yetişkinler için 12.5 tl, öğrenciler için 6 tl olduğu Rahmi Koç Müzesi, Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerine yaptığı indirim nedeniyle 4 tl'ye giriş izni tanımaktadır. 

Rahmi Koç Müzesi'ne gitmek için Taksim'den kalkan 54HT, Eminönü'nden kalkan 47, Mecidiyeköy'den kalkan 54HM numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz. Bu otobüslerin geçtiği herhangi bir güzergahtan gelmeyecekseniz, metrobüsle Halıcıoğlu durağına gidip, 500 m yürüme mesafesinde olan Sütlüce'den Hasköy'e yürüyerek ulaşabilirsiniz.

İçerisinde ünlü Cem Yılmaz'ın oynadığı GİTT serisi reklamlarındaki otomobilinde bulunduğu klasik otomobiller galerisinde onlarca yılların eskitemediği araçları görebilirsiniz. Anadol, Mercedes, Cadillac, Rolls Royce, Jaguar gibi birçok markanın yarım asırlık araçlarını görebilirsiniz.


Müze içerisinde bulunan denizaltıya girmek için ek olarak 5 lira daha ödemeniz gerekmektedir. Ayrıca günün belirli saatlerinde ücretsiz olarak Hasköy'den Sütlücü'ye nostaljik tren seferleri yapılmaktadır.

Sabahın erken saatlerinde bile gidilse gün sonuna kadar hepsinin rahatlıkla gezilebileceği bir yer olmayan Rahmi Koç Müzesi ziyaretçilerini zengin koleksiyonlarıyla bilgilendirerek uğurlamaktadır. İçerisinde Bar barossa isimli güzel bir mekanda güzel vakit geçirebilirsiniz.

Müze her gün birçok ilkokul öğrencilerinin toplu gezi akınlarına uğrayıp bir kargaşa gürültü ortamı içinde olsa da bu çocukların Rahmi Koç Müzesi hatıra defterine yazdığı yazıları okumak gülümsemenize neden olacaktır. 

Özellikle çocuklu ailelerin gitmesi gerekn bir yer olan Rahmi Koç Müzesi'nde okul çağındaki çocuklarının gördüğü Fen ve Fizik derslerinin bir uygulaması gibi olan çamaşır makinasının çalışma şekli, kaldıraçların özellikleri ve nerede kullanıldığı, zeytinyağının nasıl elde edildiği, buhar makinalarının işlevleri gibi bir çok konuda hem çocuklarınız hem de siz büyükleriniz bu bilgilerden uygulamalı olarak aydınlanabileceksiniz.

Detaylı anlatılmaya kalkılsa sayfalarca yazı yazılabilecek bir kaynak sunan Rahmi Koç Müzesi'ni gezdikten sonra büyük yorgunluk sahibi olacağınıza eminim. Otomobillere, teknelere ve teknolojiye ilgi duyan herkesin kesinlikle gitmesi gereken bir yer olan Rahmi Koç Müzesi her yaştan ziyaretçiyi ağırlayıp hayran bırakarak uğurlamaktadır.

8 yorum :

  1. her şeyin fotoğrafını çekesiniz geliyor bu müzede aşırı derece güzel arabalar var şiddetle tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  2. Açıkcası kaç kere önünden geçmeme rağmen bir kez bile içeri girmediğim ve eksikliğini hissettiğim bir yer. Gidenlerden duyduklarım güzelşeyler. Artık istanbulda yaşamadığım için de ne zaman bir daha fırsatım olur bilmiyorum :-(

    YanıtlaSil
  3. buraya gittim. çok güzel bir yer herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  4. erken rezervasyon olarak sitenizdeki paylaşımlar sayesinde büyük bilgi edindik teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. buraya gitmiştim.gerçekten güzel bir yer tavsiyemdir.

    YanıtlaSil
  6. bünyesinde bulunurdurduğu klasik ve antikalarla dünyada ki müzeler arasına ismini yazdırmış ülkemizin en önemli müzelerinden biridir zannımca...
    biz gittik gördük, düşüncelerimizi de paylaştık. bilgi ve fotoğraflar için sitemizzi ziyaret edebilirsiniz...

    http://www.geziyorum.net/rahmi-koc-muzesi/

    YanıtlaSil
  7. Detayli yol tarifini buradan bulabilirsiniz
    http://www.orayanasilgiderim.com/istanbul/rahmi-koc-muzesi/

    YanıtlaSil
  8. RAhmi koç müzesi detaylı yol tarifine buradan ulaşabilirsiniz
    https://www.orayanasilgiderim.com/istanbul/rahmi-koc-muzesi/

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler