Atatürk Arboretumu'nda Çekilen Filmler, Klipler, Reklamlar
22:13

Atatürk Arboretumu'nda Çekilen Filmler, Klipler, Reklamlar

Atatürk Arboretumu başlığında ağaç müzesi hakkında birçok bilgi ve fotoğraf paylaştım. Elimde malesef Atatürk Arboretumu ile ilgili video olmadığından paylaşamamıştım. Kendisini her gün izlediğiniz dizi, film, reklam ve kliplerde arka plan olarak gördüğünüz Atatürk Arboretumu'nda çekilen birkaç videoyu paylaşacağım.
 
İlk videoda Coşkun Sabah anılar şarkısının klibinde görüldüğü üzere Atatürk Arboretumu'ndaki yılların değişimi gözlenmektedir. 1980'li yılların sonunda bir sonbahar ayında çekilen Coşkun Sabah'ın Anılar şarkısının klibinden de görüleceği üzere aradan yaklaşık 25 yıl geçmesine rağmen yoldaki asfalt haricinde değişen birşey olmadığı gözleniyor. Klip zamanındaki hali daha çekici göründüğü de aşikar. 


Atatürk Arboretumu'nda çekilen reklamlara örnek olarak Vodafone'un Nasrettin Hoca'lı reklamı göle yoğurt mayalarken görülmektedir. Keloğlan Kara Prens'e Karşı filminin birçok sahnesi de Atatürk Arboretumu'na ev sahipliği yapmıştır.

4 yorum :

  1. Hocam tam olarak neresi oluyor burası?

    YanıtlaSil
  2. İstanbul'un Sarıyer ilçesinde Bahçeköy beldesinde Kemerburgaz yolunun üzerinde bulunan içerisinde 3000 farklı tür ağacın bulunduğu ağaç müzesi Atatürk Arboretumu.
    Daha detaylı bilgileri http://gidilecekmekanlar.blogspot.com/2012/02/normal-0-21-false-false-false-tr-x-none.html dan öğrenebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. gerçekten çok güzel bir mekanmış. en kısa zamanda gidip görmek lazım.

    YanıtlaSil
  4. Çoşkun sabah'ın klibinden hatırlıyorum daha çok şimdi :) İstanbula yakın tarihte bir ziyaret daha yapıcam buranın yerini öğrendiğim iyi oldu yorumlara da teşekkürler.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler