Veliefendi Hipodromu
00:10

Veliefendi Hipodromu


Veliefendi Hipodromu İstanbul’da Bakırköy ve Zeytinburnu ilçeleri arasında bulunan at yarışlarının yapıldığı bir mekandır. 
Yarış severlerin sıklıkla ziyaret ettikleri, yarış pistinin yanı sıra bir de çok geniş bir piknik alanına sahiptir Veliefendi Hipodromu. İçerisinde 5 çeşit farklı tribün vardır. Tribünlerin fiyatı en az 1, en fazla 70 tl arasında değişmekte. Çevre ilçelerden, okullardan piknik amaçlı gelen ziyaretçilerin sayısı da bir hayli fazla. Özellikle 2009 yılında yapılan bakım çalışmalarından sonra çehresi önemli ölçüde değişen Veliefendi Hipodromu’nda yapılan ışıklandırmalar sayesinde artık akşamları da at yarışları yapılmaktadır.
Mutlaka gidilmesi gereken mekanlardan birisidir. Hem mekanın atmosferi, hem atların performansı gerçekten görülmeye değer. İstanbul Avrupa yakasında oturanların rahatça ulaşacağı, piknik amaçlı da gidilebilecek mekanlara güzel bir alternatiftir. Metrobüs veya Kabataş tramvayına bindikten sonra Zeytinburnu durağında inerek hemen durak önünden kalkan minibüsleri veya taksileri kullanarak 5 dakika içerisinde Veliefendi Hipodromu'na ulaşmanız mümkün.
Yürüyerek de 15 dakika mesafede. Bakırköy’den gelecekler için; meydandaki otobüs durağının arkasından kalkan minibüslerle ulaşım sağlanabilir. Hipodroma giriş erkekler için 2 tl, bayanlar için 1 tl. Yakın çevrede benzer amaç için Röne Park'a da göz atabilirsiniz.

2 yorum :

  1. Eskiden nasıldı bilmiyorum ama ben hep hipodromları kumar mekanı olarak billirdim. Ta ki ilk kez gidene kadar. Ailece gidip güzel bir gün geçirilebilicek bir yer. Bahse çok kaptırmadıktan sonra keyifli bir tatil günü geçirilebilir

    YanıtlaSil
  2. küçükken babamla bir kere gitme fırsatım olmuştu güzel bir gidip görülmesi gerekir bence o anları yaşamak iyi gelir küçüklüğüme döndüm birden şahsen orayı görmenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler