Sade Kahve
10:38

Sade Kahve

 
Rumeli Hisarı sahil yolunda bulunan birçok kahvaltı noktası arasından şüphesiz en çok bilinen en eski ve en meşhur mekan Sade Kahve olarak geçer. Özellikle haftasonu kahvaltılarında ünlülere rastladığımız bu mekanın en popüler günü ''Pazar''.
Mekanın atmosferindeki orjinallik ve köy nostaljisi bize sanki 50 yıl öncesindeki Anadolu köylerini hatırlatıyor. Çok lüks ve gösterişli bi yer olmaktan kaçınılmış ve gerçekten adı gibi sadeliğini yansıtıyor. Bizde güneşli ve açık bir havada, güzel bir Pazar sabahını Sade Kahve'de kahvaltı yaparak geçirmek istedik. Öncelikle şunu belirteyim haftasonu için yoğunluktan dolayı haklı olarak rezervasyon alınmıyor. Tabi ki vardığımızda doluluktan dolayı sıraya girdik. Yaklaşık 10 dakikalık bekleme esnasında,mevsimlerden kış olmasından dolayı ellerimizi ısıtabileceğimiz ateş yakılmış bir varil etrafında toplanmış bulduk kendimizi. Bu,Sade Kahve'de o ilk samimiyeti yakaladığım nokta oldu.
Fazla geçmeden sahil yolu tarafına bakan; denizi ve yolu görebileceğimiz çok güzel bir yere oturma şansımız oldu. Hemen masa hazırlandı ve önemli sipariş kısmına geldik. Listedeki fiyatlar bu derece popüler ve kaliteli bi mekan için gayet normal, kahvaltı tabakları ve bakır tavalarda gelen pastırma, sucuk, hellim peyniri, yumurta, menemen gibi ekstralar da gayet sizi doyuracak dolulukta emin olun. Sade Kahve'de kahvaltı tabaklarına bağlı kalmak zorunda değilsiniz ayrı ayrıda söyleyebilirsiniz.
Fiyatlandırmaya gelirsek ; kişi başı ortalama 25 TL'ye eşsiz boğaz manzarasında doya doya güzel bir kahvaltı keyfi yaşayabilirsiniz. Bu güzel mekana Sade Kahve'ye ulaşmak için bireysel gideceksiniz, Beşiktaş’tan sahil yolundan ilerleyip Hisar’da tabelaları görebilirsiniz. Toplu taşıma araçlarıyla gitmek isteyenler ise Kabataş’tan, Taksim’den, İstinye Dereiçi’nden, Sarıyer’den kalkan otobüslere inebilirler. Güzel bir tatil sabahının geçirilebileceği bu güzel mekana gitmenizi öneririm.

2 yorum :

  1. sahil sırasındaki cafe restaurantlardan belki de en salaş olanı,ben kahvaltıya değil akşam kahve,çay içmeye gittim arkadaşlarımla,fiyatlar o bölgedeki bi yer için aşırı sayılmaz,manzarası güzel,türk kahvesi 7 tl,bardak çay 4 tl,eskiden üst katı da varmış ama şimdi seyir terası diye bir yere devretmişler,sade kahveyi de sahibi yanlış hatırlamıyosam ya oğluna ya da yeğenine devretmiş,en büyük artısı ( ben 2013 kasım ayı ortasında gittiğim için söylüyorum ) masa altında yanan küçük közlü soba ve istediğiniz zaman kömürü tazeliyorlar,böylelikle ayaklarınız sıcak kalıyor :) gidin görün iyi eğlenceler..

    YanıtlaSil
  2. Bende bir hisarlı olarak burayı çok beğeniyorum

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler