Röne Park
23:20

Röne Park


İstanbul Yeşilköy de bulunan, sahil kenarında muhteşem bir manzaraya sahip park. Şehrin içinde nefes alınacak güzel bir mekan. Röne Park'ın Tam ortasında küçük bir hayvanat bahçesi var. Bu hayvanat bahçesi içerisinde; ördekler, horozlar, tavus kuşları mevcut. Hayvanat bahçesinin varlığından ve geniş oyun alanlarından dolayı minik ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekmekte olan ve yaz akşamlarında Röne Park Avrupa yakasında ikamet eden çocuklu ailelerin gitmeyi sıkça tercih ettikleri bir mekan. Son zamanlarda yapılan tesis çalışmalarıyla eski bakımsız halinden eser yok. Çok daha temiz ve çevre düzenlemesiyle göze ve ruha hitap eden bir görüntüye kavuştuğunu söylemek mümkün.

İstanbul’un yollarını ve kalabalığını göz önüne aldığımızda, bisiklet kullanmak için en  ideal mekanlardan biri  olduğunu söyleyebiliriz. Yürüyüş yapmak isteyenler için uzun uzun yürüyüş parkurları da mevcut Röne Park’ta. Aynı zamanda İstanbul’un en büyük parklarından biri olma özelliğini de taşımakta.  Özellikle hafta sonları oldukça kalabalık. Röne Park'ta hafta sonları park yeri bulmakta zorlanabilirsiniz. 

Deniz manzarasına bakan yeşillikler arasındaki masalarda yaz aylarında kahvaltı yapan insanlara rastlamak mümkün. İstanbul’da kahvaltı yapılacak açık alanlara güzel bir alternatif olduğunu söyleyebiliriz. Röne Park’a özel aracınızla gelecekseniz E-5 otoyoluyla Yeşilköy sahilden ulaşım mümkün. E-5 otoyoluna Florya sapağından girdiğinizde yaklaşık 4 km sonra Yeşilköy tabelalarını göreceksiniz. Yeşilköy otobüsleri ve minibüslerle de ulaşmak mümkün.

2 yorum :

  1. buraya şişliden nasıl gidilir??

    YanıtlaSil
  2. şişliden yenikapıya giden otobüslere binip, yenikapı ya ulaşabilirsiniz. yenikapı'dan yeşilköy otobüsü geçmektedir. binip park durağında inerseniz gidebilirsiniz. yada alternatif:
    taksime gidin 72T numaralı yeşilköy otobüsüne binin.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler