Riva
10:16

Riva



İsmini Rumca’dan su kenarındaki yerleşim bölgesi manasındaki kelimeden alan Riva İstanbul’un Anadolu Yakası’nın kuzeyinde Beykoz ilçesine bağlı olan Riva, yaz aylarında İstanbul’da denize girilecek yerlerden, tüm mevsimlerde gidilip görülmesi gereken yerlerden biridir.   

Kavacık Tem sapağından 23 km, Beykoz ilçesindense 22 km uzaklıkta bulunan Riva’ya Beykoz’dan hareket hareket eden 137 numaralı İETT otobüsleriyle veya minibüslerle ulaşabilirsiniz. 

Yaz aylarında yazlıkçıların ve günübirlik gezicilerin de gelmesiyle birlikte oldukça kalabalık olan semtte birçok plaj, kamp ve mesire yerleri bulunmaktadır. Her kesimden insanın tatilini yapabileceği yerde lüks oteller de mevcuttur. Özellikle Anadolu Yakası’nın büyük kısmının dinlenme ihtiyacını karşılayan Riva Köyü, sahip olduğu manzarayla da gelenleri büyüleyerek geri göndermektedir. 

Günübirlik gezmek istemeyenler için Riva’da birçok lüks otel ve pansiyon bulunmaktadır. İstanbul’un en temiz denizlerinden birine sahip olan Riva açıklarında İstanbul’un Karadeniz’deki adaları olan yerleşimin olmadığı Eşek Adası ve Soğan Adası da bulunmaktadır. Semt içinden geçen ve ismini semtten alan Riva Deresi’nde tekne kiralayarak tekne turu yapabilirsiniz. Sazlıkların içinde sadece motor sesini duyarak yapacağınız bu geziyi öneririm. Birçok etkinlik yapabileceğiniz alanlara da sahip olan Riva'ya özellikle en çok yaz aylarında herkes denize girmek için gelmektedir. Hemen girişte sizi karşılayan Riva Plajı, Elmasburnu Plajı insanların çokça tercih ettikleri plajlardan. Denizi tüm Karadeniz sahili gibi dalgalıdır ve birçok kişinin son nefesini verdiği yerdir. Birçok koya sahip olan Riva’ya gittiğinizde Riva Kalesi’ne de uğramadan dönmeyin. Bulunduğu konum itibariyle muhteşem bir manzaraya sahiptir. 

Riva’da maalesef güzel bir çay bahçesi bulunmamaktadır ama balık yiyebileceğiniz restaurantlar mevcuttur. Karadeniz'den tutulmuş günlük balıkları taze şekilde tadabilirsiniz. Denize girme alanlarına gelirsek; dere ağzında Çayağzı koyu diye adlandırılan yerde bir tane plaj bulunmaktadır. Her ne kadar dere ağzında olsa da oldukça temiz bir denizi vardır. Bu plaja pazar günleri kesinlikle gitmemenizi öneririm. Gidecek olursanız denizle değil insanlarla temas halinde olacaksınız. 

Riva Köyü’nde bulunan 1. Koy olarak da adlandırılan Elmasburnu Plajı ise Eşek Adası’nın çaprazın bulunmaktadır. Burada kamp alanları mevcuttur. 2. Koy olarak bilinen koyda da plaj bulunmaktadır. Koy yanında lüks oteller ve dinlenme tesisleri de mevcuttur. Özel aracı olmayanların bu iki koya  buraya gitmeleri için biraz yürümeleri gerekmektedir.Kış aylarında gezmek için pek tercih edilmeyen yer yalnız başına bırakılmaktadır. Son zamanlarda biraz şantiye görüntüsünde olan Riva Köyü, yeni yapılan lüks evleriyle İstanbul'un üst gelirli kısmının yeni yerleşim yeri olacak gibi duruyor.

13 yorum :

  1. denizi ve piknik yerleri tam bir facia hiç ama hiç önermem .
    esra dal

    YanıtlaSil
  2. tam amele mekanı..eger bir yere iett otobusu gidiyorsa ordan uzak duracaksın !!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah güldürdün beni adsız kerdeş :D

      Sil
  3. her sene mutlaka giderim.istanbulun en iyi denizidir bence.
    bilgiler için sağolun

    YanıtlaSil
  4. bence güzel yer.bi gidin derim.beğenmezseniz bana küfürü basar geri dönersiniz.merak etmeyin alışkınım

    YanıtlaSil
  5. istanbula gittiğim zaman mutkala denizine girerim. ulaşımın kolay olması da bizim için bir avantaj sağlıyor

    YanıtlaSil
  6. Güneşin barışı çok zevkle izlenir buradan, tabi ters tarafa düşmüyorsa :)

    YanıtlaSil
  7. Geçen yaz burdaydım gercekten harika bir yer

    YanıtlaSil
  8. tekne turlarının ücretleri ne civardır bilen var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen sizin pazarlığınıza ve kaç kişi gittiğinize bağlı. 40 - 50 den aşağı kapı açacaklarını sanmıyorum.

      Sil
  9. bn bu yz giticm inşallah çok gzl gibi duruyor peki biş i sorcam denizde balık varmı varsada ne kdr vr ?

    YanıtlaSil
  10. Riva da 99 den beri giderim yazlığımız olduğundan,gidilmesi gerekn bir yer ama denizi her zaman durgun olmuyor genelde dalgalı. denizi dalgalı olmadığı zaman ise inanılmaz güzel. eger yüzmede kendinize güveniyorsanız jandarmalık kayalıklarından prens adasına (eşek:) yüzebilirsiniz bir de kayalardan atlamayı seviyorsanız adadaki kayalar size göre.

    YanıtlaSil
  11. Kamp yapmayın,dalgasız zamanda denizinde çok keyif alabilirsiniz. Yüzmenize güveniyorsanız adaya yüzün :) dalgasız bir gün yüzün ama. Denizinde balık var zıpkınla dalıyorum zaman zaman. 99 den beri rivadayım yazlıktan dolayı.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler