Meşhur Sarıyer Börekçisi
12:27

Meşhur Sarıyer Börekçisi

 
1895 yılında Osmanlı Dönemi'nin yokluk döneminde sade böreğin üzerine pudra şekeri konularak piyasaya çıkmış olan Sarıyer Böreği'nin o günden bu güne satıldığı yer olan Meşhur Sarıyer Börekçisi o günlerden bugüne Sarıyer'de bulunan dükkanında hizmet vermektedir. Türkiye'nin birçok yerinde ismini gördüğümüz Tarihi Sarıyer Börekçisi dükkanlarıyla hiçbir ilişkisi olmayan ve ismi ünü çalınan bu tarihi mekana Türkiye'nin birçok yerinden ünlü veya ünsüz ziyaretçiler gelmektedir.


Eşsiz tatdaki böreklere sahip bu İstanbul'un güzide mekanına nasıl ulaşabileceğinize değinmek gerekirse; özel araçlarıyla gelecek olanlar İstanbul'un herhangi bir yerinden Sarıyer merkeze tabelalarla gelebilirler. Sarıyer Deniz otobüsleri durağından sonra Rumeli Kavağı yönüne dönen yola saparak 100 metre ileride bulunan Sarıyer Camisi minaresi istikametinde gittikten sonra caminin yanında bulunan Meşhur Sarıyer Börekçisi'ne ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma araçlarını kullanarak gelmek isteyenler Taksim'den kalkan 25T, Beşiktaş'tan 40B, Rumeli Hisarüstü'nden 59RS, 4. Levent'ten 41, Kabataş'tan kalkan 25E ve Hacıosman metro son durağından kalkan Sarıyer'den geçen birçok otobüse binerek ve Beşiktaş'tan kalkan münibüslerle Sarıyer'e gelip İDO önünde inerek 100 m mesafedeki yere gidebilirsiniz.

Hamuru oklava kullanılmadan elle açılarak havada sallanıp inceltilen böreklerin en sevileni kıymalı olanlarıdır. Sizlere de gittiğinizde kesinlikle kıymalı böreğin tadına bakmayı öneririm. Ürün yelpazesini ezik et denen tarihi bir köfteyi sunarak genişleten işletme yediğiniz börekten sonra Sarıyer'in limanını gezebilir, keyifli bir yarım gün geçirdikten sonra boğaz havası ve Sarıyer'in ferah kokusunu alıp evinize sevdiklerinize götürmek üzere aldığınız börek paketleriyle dönebilirsiniz. Vidoedaki şovun canlısını izleme imkanı bulabileceksiniz. Tabiki sitede bulunan Sarıyer'de gidilebilecek birkaç yere de göz atmanızı tavsiye ederim.



4 yorum :

  1. Parmaklarınızı yersiniz. Şiddetle tavsiye ederim ben de.

    YanıtlaSil
  2. Sarıyer böreğini bende çok severim ve sadece tarif ettiğiniz yerde yerim.tavsiye ederim.bu arada sizi izlemeye aldım bende bekliyorum

    YanıtlaSil
  3. hepsi çok güzel ama ben ıspanaklıya bayıldım

    YanıtlaSil
  4. kıymalısı mide rahatsızlığı bile olanlara dokunmayacak şekilde kaliteli malzemeden yapılmış,kuş üzümü ve fıstığın ayrı bi tat verdiği,ağır soğan kokmayan lezzetli mi lezzetli börektir.ıspanaklısı ise ilk defa deneyenler için ''aa çok güzel'' , ''tamam artık benim böreğim bu'' dedirtecek farklı ve kıymalıya göre daha hafif bir lezzettir.yerini ise sarıyere girer girmez ilk sağdan ayrıldığınızda 100 metre gitmeden hemen sağınızda diye tarif edebilirim.herkese afiyet olsun :)

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler