Anadolu Kavağı
10:31

Anadolu Kavağı


Anadolu Kavağı İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı bulunan bir semttir. İstanbul'un en gözde hafta sonu kaçamağı yapılabilecek yerlerinden biri olan Anadolu Kavağı’na toplu taşıma araçları ile gelmek isteyenler kara yoluyla sadece Kavacık’tan kalkan 15A numaralı İETT otobüsleriyle, deniz yoluyla Anadolu Kavağı’na gitmek isteyenler ise Sarıyer’den kalkan veya geçen vapurlarla 10 dakikalık yolculuk sonrasında ulaşabilirler.
Bireysel olarak gitmek isteyenler ise; Anadolu yakasında önce Kavacık’a gidip sonra Beykoz’a ulaşıp tabelalarla Anadolu Kavağı'na yönlenebilirler. Anadolu Kavağı’nın sahip olduğu eşsiz manzaranın görüldüğü Yoros Kalesi Cenevizler’den kalmıştır. Anadolu Kavağı'na gittikten sonra kesinlikle Yoros Kalesi'ne çıkmanızı tavsiye ederim. Hafif zorlu bir yokuş tırmanışı ile yaklaşık 20 dakika içerisinde Yoros Kalesine ulaşabileceksiniz.

Dik yokuşları çıkarken arkanızı dönüş muhteşem manzaraya bakmanız yorgunluğunuzu hafifletecektir.
Anadolu Kavağı’ndaki her kesime hitap eden; içkili, içkisiz balık lokantaları kale gidiş dönüşünde yaktığınız kalorilerin depolanmasında uygun fiyatlarla yardımcı olacaktır. Bu şirin semtin nüfusu az olmasına rağmen dışarıdan aşırı bir günübirlik turist kalabalığı vardır.

Her ne kadar konaklamanız için hizmet eden butik oteller olsa dahi Anadolu Kavağı’nda 1 gün geçirmek size yetecektir. Buraya gidenlere tavsiyem küçük bir meydanı olan yerde önce yürüyerek bir tur atmanız, sonrasında kaleye doğru tırmanışa geçmenizdir.
Şu sıralar Yoros Kalesi çevre düzenlemesi ve bakımda olduğu için içerisine girilememektedir. Tahminime göre yaz aylarına kadar bakım tamamlanıp ziyaretçi girişlerine izin verilecektir. Ayrıca Yoros Kalesi'nin ilerisindeki yoldan da Poyrazköy'e ulaşmak mümkün.
Yoros Kalesi’nden Levent ve Maslak civarındaki gökdelenlerin tepelerini görürken, Karadeniz’in boğaza bağlandığı noktayı da görme imkanınız olacaktır. Anadolu Kavağı hakkında 3. körpünün geçeceği haberleri çıksa da, önemli stratejik yerlerde arazisi olan askeri bölgelerin sayesinde yıllardır şirinliğini ve doğallığını kaybetmemiştir. Aynı gün içerisinde karşısındaki Rumeli Kavağı'nı da gezmek için vakit bulabilirsiniz. Özellikle İstanbul’da ikamet edip bu güzel yeri görmediyseniz, lütfen daha fazla zaman tüketmeyiniz.

5 yorum :

  1. Yoros Kalesine mutlaka çıkmalısınız. Harika bir manzara...

    YanıtlaSil
  2. Yabancı turistler buraya yazın akın akın geliyorlar. Ulaşımı kolay, güzel bir balıkçı semti.

    YanıtlaSil
  3. Size tavsiyem buraya gittiğinizde ilk olarak Yoros Kalesi'ne çıkın. İnişi oldukça rahat. Mazanrayla göz zevkinizi doyurduktan sonra aşağıya deniz kenarına inip balıkçı lokantalarında karnınızı da doyurabilirsiniz. Güzel bir gün geçirmek için ideal bir yer.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,

    Anadolu Kavağı ile ilgili güzel bir sayfa hazırlamışsınız, elinize sağlık. Blog sayfamdan size link verdim.

    Anadolu Kavağı ile ilgili güzel iki fotoğrafı aşağıdaki linklerde bulabilirsiniz,

    Selamlar,

    Anadolu Kavağı-1
    Anadolu Kavağı-2

    YanıtlaSil
  5. slm arkadaşlar Anadolu kavağında en çok hoşuma ğiden köşede pastane war acıbadem ve kokosu çok ğüzel meşhur we taze tavsiye ederim

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler