Balıklıgöl
16:21

Balıklıgöl

Balıklıgöl, Şanlıurfa il sınırları içerisinde bulunup Şanlıurfa’da görülecek yerler listesinde yer alan turizm öğesidir. Şanlıurfa’nın en çok ziyaret edilen yeri olarak bilinen Balıklıgöl’ün adından da anlaşılacağı gibi gölünde birçok balık bulunur. Bu balıkların çoğu sazan balıklarından oluşmaktadır.
Balıklıgöl hikayesi çok eski zamanlara dayanır. Hz. İbrahim’in putlara inanç duymaması ve tek tanrılı bir dine inanması nedeni ile ateşe atılmak istenmesinin sonucunda, buradaki yanan ateş suya, odunlar ise balığa dönüşmüştür. Yani burada bulunan balıklar odunu simgelemektedir. Balıklıgöl çevresinde balıklara yem atabilirsiniz. Göl kenarında yem satan insanlardan sağlamak mümkündür. 
Balıklıgöl, Şanlıurfa’da kalmış yeşillik bölge barındıran birkaç yerden biridir. Çevresinde çay bahçesi ve restoran bulunur. Yeşilliğinde hakim olduğu Balıklıgöl çevresinde çeşitli imarlarda bulunur. Bunlar; cami, medrese gibi yapılardır. Balıklıgöl içerisinde bulunan balıklardan almak kesinlikle yasaktır. Üstelik bir inanışa göre buradan balık yiyen kişinin öleceği söylenir. Son derece kutsal olan bu balıklar, ziyaretçilerin ilgisi ve bakımı nedeni ile kilolu hale gelmişlerdir. Fakat hiçbir şekilde havuz dışına çıkarılmazlar. 
Balıklıgöl’de balıkları beslemek çok eğlencelidir. Yem vereceğinizi anladıkları anda hemen orada toplanırlar ve sizi beklerler. Günde pek çok turist ziyaret eder ve balıklar insanların hareketlerini çözmüşlerdir. Balıklıgöl’ün alt tarafında akıntı bulundurur. Balıkların akıntı ile diğer yerlere geçmemesi için engeller konulmuştur. Kutsal olan balıkları yemek yasak olduğu için başka yere gitmelerinin de önüne geçilir. Çevresindeki cami ve medresenin yapısı da görülmeye değerdir. 
Eski tarihli yapılar olması sebebi ile mistik bir yapıya bürünmüşlerdir. Bu hava sizi büyüleyecektir. Kutsal balıkların bir diğer adı da asker balıktır. Herhangi bir savaş çıktığında bu balıkların birer asker olup cephede savaşacakları rivayetler arasındadır. Kutsal balıklarını ve tarihi yapısını görmeniz gereken Balıklıgöl, Peygamberler şehrini adeta taçlandırmıştır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler