Şirince Köyü
09:37

Şirince Köyü

Şirince Köyü, İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı olup İlçeye uzaklığı 8 kilometredir. Asıl adının Şirince değil çirkince olduğu rivayet edilir. 
Eski tarihine bakarsak çok sayıda Rum vatandaşına ev sahipliği yapmıştır. Rum derebeylerinden biri zamanında 7 aileyi azat edip burayı yerleşim yeri olarak göstermiştir. Yeni köyünüzü beğendiniz mi diye soru yöneltmiş, cevap olarak çirkince lafını duymuştur. Ailelere verilen bu yer çok güzel olduğu ve elimizden alınır korkusu ile halk çirkince deyip, beğenmiyor gibi yapmıştır. Zamanında adı ile hiç uyuşmayan bir yer olduğu görülmüş ve Şirince adı verilmiştir. 
Şirince Köyü’nde en çok dikkat çeken özellik şarap üretimidir. Sokaklarda gezerken yan yana ufak dükkanların sıralandığı yerde, değişik şarap tatlarına varılır. Her dükkan da daha farklı şaraplar tadarsınız. Her meyvenin şarabı yapılarak, farklılığını ortaya koyan bir köydür. Meyve şaraplarından tadıp birkaç şişe almak istersiniz. Şarap satan insanlar son derece sıcak kanlıdır. Size şaraplarını tanıtırken bir dost edası ile sunumlarını yapıp, asla para talep etmezler. Herkes canı gönülden muhabbet eder ve size içtenliğin unutulmuş duygular olduğunu hatırlatır. 
Köy kahvesinde oturarak sıcak bir çay içip oradaki yaşlı insanların sohbetine tanıklık etmek ruhunuzu dinlendirir. Butik otelleri çok ünlüdür. Kendinize kalacak yer bulmak sorun olmaz. Canınız sıkıldığında gezebileceğiniz tarihi yapıları mevcuttur. Şirince Köyü’nde eskiden yapılan kilise ve manastır gibi yerler bulunur. Elinize fotoğraf makinanızı alıp sımsıcak bir günde değişik fotoğraflar çekebilirsiniz. 
Şirince sizin köyünüz gibi sevgi ve saygı doludur. Sıkmaz, boğmaz, tedirgin etmez. Mutlaka görülmesi gerekilen bir yaşam alanıdır. Gerçekten burada yaşadığınızı hissedersiniz. Arnavut kaldırımlarını arşınlayarak her dakika yeni yerler keşfedersiniz. Halk pazarına çıkıp, dilediğiniz güzellikteki ev yapımı tarhanaları almadan dönen yoktur.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler