Konyaaltı Plajı
13:29

Konyaaltı Plajı

Konyaaltı Plajı, Antalya’nın merkezinde bulunur. Antalyalı’lar ve Dünya’nın birçok yerinden gelenler tarafından sıklıkla tercih edilir. Sahili her zaman insan kalabalığını sergiler. 
Sahilinin uzunluğu 6 km kadardır. Bazı yerlerinde giriş halka açık ve ücretsizken, bazı yerlerinde ise ücretle girilebilmektedir. Eğer Konyaaltı Plajı’nın tadını çıkarmak isterseniz; cüzi miktarda ücret vererek, ücretli kısma gitmenizi öneririz. Konyaaltı Plajı’nın sahil kesimi çakıl taşlarından oluşur. Çakıl taşlarından rahatsız olsanız da denizin güzelliği bunları unutturur. Konyaaltı Plajı’ndan denize girerken dikkatli olmanızda fayda vardır. 
Deniz birden derinleşir ve yüzme bilmeyenlerin bu hususa dikkat etmeleri gerekir. Konyaaltı Plajı, mavi bayrak almış bir sahil kesimidir. Bu yüzden denizi genellikle temizdir. Fakat çok sayıda turist alması nedeni ile gün bittiğinde çöpten kirlenen deniz görebilirsiniz. Bu yüzden ve daha sakin olacağından, Konyaaltı Plajı’na sabahın ilk saatlerinde gitmenizi öneririz. Sabah Konyaaltı Plajı daha bir güzeldir. Denizi çok durgun ve güneş tam doğmaya yakın, sizi süper bir manzara karşılar. 
Güneş doğarken denize girip, kendinizi güzel bir güne hazırlamış olursunuz. Tuz miktarı denizde oldukça fazladır. Bu yüzden yüzme öğrenmek için elverişlidir. Fakat yanınızdaki insanın denizin derinliğine dikkat etmesi gerekir. Suyunun oldukça tuzlu olması sebebiyle gözünüz bundan etkilenebilir. 
Kıyı kesimlerinde rahatlıkla yüzme öğrenebilirsiniz. Konyaaltı Plajı’nın tadını çıkarırken, karnınız acıktığında veya bir şeyler içmek istediğinizde, size hizmet edecek birden fazla büfe bulunur. Bu büfelerden uygun fiyatlı yiyecekler alabilirsiniz. Konyaaltı Plajı’nın merkeze yakın olmasının en kötü tarafı aşırı kalabalık olmasıdır. 
Halk bilinçsizce davranarak, yedikleri besinlerin çöplerini denize atabilmektedir. Konyaaltı Plajı’nın güzelliğini korumak adına yapılan hareketlere dikkat etmek gerekir. Herkes çevresindeki tek çöpü toplasa bile, Konyaaltı Plajı daha çok tercih edilen bir cennet olacaktır.


0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler