Gökçeada
21:55

Gökçeada

Gökçeada, Çanakkale’nin Ege Denizi’nde bulunan adalardan ve ilçelerinden biridir. Ege denizinin kuzey batısında bulunur.
Gökçeada tam bir tatil yöresidir. Hemen hemen her türlü su sporu yapılır. Özelliklede rüzgar sörfü ve serbest dalış sporlarıyla genç nüfusun dikkatini çekmektedir. Gökçeada’ya ulaşım, İstanbul’dan oldukça kolaydır. Araçla Kabatepe limanına gidilip, oradan feribota binilerek 1 saat içerisinde Gökçeada’ya ulaşılır. 
Gökçeada zamanında birçok devlete kucak açmış tarihi bir beldedir. Grek kültüründen izler taşır. Hatta bazı köylerinde hala Rumlar bulunmaktadır. Türklerle bir arada uyum içerisinde yaşayan Rumların buradaki taşınmaz mülkleri bulup, Gökçeada eski Rum evleriyle de dikkat çekerler. Manastır ve kiliseleri de bu tarihi yapıların içerisinde yer alır. Gökçeada’yı bir gün içerisinde bisikletle gezebilirsiniz. 
Birçok bisiklet kiralayacak yer bulunurken, kiralayabileceğiniz motosikletle de Gökçeada’da keşfe çıkabilirsiniz. Yollarında gezerken her yerde çeşme görebilirsiniz. Bu çeşmelerden su içip, tarihi güzellikleri izlemeye devam edebilirsiniz. İrili ufaklı birçok köyü bulunan Gökçeada, bazı köyleri ile daha fazla öne çıkar. 
Bademli köyü muhteşem manzarasıyla adeta sizi kendine hayran bırakır. Köyün içinde bulunan çınar ağacına sırtınızı dayayıp bütün dünya ile iletişiminizi kesersiniz. Zeytinli köyü de bu güne kadar güzel bir şekilde korunmuş köylerinden biridir. Gökçeada’da bulunan Tuz gölünün içinde çamur banyosu yaparak, rahatlamış bir beden ile karnınızın ne kadar acıktığını fark edersiniz. Gökçeada bu durumda size birçok alternatif sunar. 
Çeşitli balıkların geçiş noktası olduğu için, çoğu balığın tadına bakabilirsiniz. Gökçe Ada'nın özelliklede kaya levreği çok meşhurdur. Mercan, istavrit ve kefal gibi, birçok türün bir arada bulunabileceği bir balık cennetidir. Halkı balıkçılıkla uğraşırken, aynı zamanda üzüm yetiştiriciliği büyük önem taşır. 
Şarap ve pekmez yapımında önemli bir yeri olan Gökçeada üzümü oldukça lezzetlidir. Efibadem kurabiyesi ve karadut dondurması da tadılmadan dönülmemesi gereken lezzetlerdendir. Bir çok av hayvanını da bünyesinde bulunduran Gökçeada, av sezonlarıyla da avcılara avlanma imkanı tanır. 
Gökçeada’nın tarihi ve sosyal konumu gün geçtikçe birçok turist çekmektedir. Komşusu olan Bozcaada gibi fırsat bulduğunuz an gidip muhakkak görmeniz gereken yerlerden. Sizde Gökçeada’nın güzelliklerini keşfedin.

4 yorum :

  1. Gökçeada harikulade bir yer gitmiştim bu paylaşımınız sayesinde tekrar hafızamda canlandı.) paylaşımınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Ülkemizin güzelliklerini duyurmak ve paylaşmak adına yaptığınız bu güzel çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ederim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  3. Huzur dolu resmen, kesinlikle gidilmesi gerekn bir yer.

    YanıtlaSil
  4. gokceada.emekli olunca gidip kalmak istedigim.tek yer
    . tum.sikintilarimi dertlerimi.unutturan insanin omrune omur katan tek.yer bu yaz 3.kes gidicem ve simdiden cok heyecanliyimmm gizem

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler