Gezilecek Yerler İçin Haritalar
19:50

Gezilecek Yerler İçin Haritalar



Gezmek için yola çıkmadan önce rotanızı belirlemek için sizlere tanıtacağım haritaları kullanmanızı öneririm. Birçoğumuz bir yere gitmeden önce adresi önce araştırır, yolda kimseye sormak istemeyiz. Sizlere tanıtacağım haritaların bulunduğu sitelerle geziye çıkmadan gezilecek yerler hakkında önce oraya nasıl gidilir, nasıl manzarayla karşılaşırı sorularının cevaplarını bulacaksınız. 
İlk olarak sizlere sokak ve caddelerin fotoğraflarını görebileceğiniz yandex sitesinin haritasını önereceğim. Adres aramaya kıyasla diğer haritalara göre handikapı olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye’de sokakların panoramik görüntülerini sergilemesi ve bu alanda ilk olması nedeniyle şüphesiz ki diğer haritalardan üstündür. Eğer bir yere gidiyorsanız yolunuzun nasıl olduğuna ve trafik durumunu öğrenmek istiyorsanız mutlaka bu haritayı kullanmalısınız. 
İkinci size rehber olacak harita ise google mapstir. Türkiye haritasında gideceğiniz adresi arattığınızda bulma özelliği oldukça iyidir. Sokaklarda bulunan otobüs duraklarını göstermesi diğerlerine nazaran güzel bir özelliktir. Yürüyerek gidilecek mesafe ve en kısa yolu bulma özelliklerine de sahiptir. Earth özelliğine de tıkladığınızda 3 boyutlu yer ölçülerine ulaşabilirsiniz. Böylelikle yürürken ne kadar yükselti inip çıkabileceğinizi tahmin edebileceksiniz. Yandex’e göre düşük kalan yanı, Dünya’nın birçok şehrinin panoramik görüntülerini yayınlamasına rağmen halen İstanbul’un panoramik görüntülerine yer vermemesidir. 
İstanbul şehir rehberi sizlere İstanbul içerisinde gezi yaptığınızda oldukça rahatlık sağlayabilecek bir haritaya sahiptir. İstanbul’daki birçok işletmenin isminin yer aldığı harita olan şehir rehberinde gideceğiniz yeri rahatlıkla bulabileceksiniz. Sadece İstanbul ile sınırlı olması diğerlerine göre eksi özelliğidir. İstanbul'da gezilecek yerlerin cadde ve sokağına kadar detaylı bilgiyi buradan bulabilirsiniz. Camii, hastane, okul gibi önemli kamu birimlerinin yerlerini kolaylıkla bulabilirsiniz.

1 yorum :

  1. Yandex haritalar resim gösterdiği için tercihimdir.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler