Deniz seviyesinden 267 metre yükseklikte bulunan Büyük Çamlıca Tepesi, üzerine yapılacak olan cami ile gündeme gelse de İstanbulluların kahvaltı yaptığı ve eşsiz İstanbul manzarasının keyfine baktığı yerlerin başında gelmektedir.
Sahip olduğu konum itibariyle İstanbul Boğazı’nın büyük kısmının, Sapphire Seyir Terası gibi gökdelenlerden hariç görülebileceği doğal yükseklik olan Büyük Çamlıca Tepesi, özellikle gelin ve damat adaylarının fotoğraf çektirmeleri için uğrak yeridir.  

İstanbul’un balkonu olarak adlandırılan Büyük Çamlıca Tepesi’ne ulaşmak taksi veya özel araçlarınızla gitmeniz gerekmektedir. Özel araçlarıyla gidecek olanlar park sorunu yaşayabilirler. Büyük Çamlıca Tepesi’ne herhangi bir otobüs hattı olmadığından toplu taşıma araçlarıyla gelmek isteyenler Çamlıca Durağı’nda inerek 10 dakikalık yürüme mesafesinde olan sağlam yokuşlara sahip tepeye tırmanabilirler. 
Çamlıca Tepesi'ne Avrupa Yakasından gelmek isteyenler Taksim’den kalkan 129T numaralı otobüsü kullanabilir. Anadolu Yakası’ndan gelenler ise Üsküdar’dan kalkan otobüslere binebilirler. Çamlıca Durağı’ndan indikten sonra yapacağınız zorlu tırmanış sizi yorsa da sonrasında karşılaşacağınız manzara o yorgunluğa değecektir. Çamlıca Tepesi’nde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çamlıca Sosyal Tesisleri’nde uygun fiyata yiyecek ve içecek alma imkanına sahipsiniz. 
İstanbul’u kuş bakışı gözlemleme olanağı sunan Çamlıca Tepesi, özellikle yabancı turistlerin de ilgisini çekmektedir. Boğaza ve Marmara Denizi’ne hakim bir konumda yer alan Büyük Çamlıca Tepesi özellikle İstanbul aşıklarının gidip görmesi ve fotoğraf çekmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Temiz havası ve hoş ortamıyla yürüyüş parkurlarında yürüyüş yapabileceğiniz bir yer olan Çamlıca Tepesi’ne özellikle gece çıkmanızı öneririm. İstanbul’un gece saçtığı ışıklara tanık olabilir, harika manzara eşliğinde bir gece geçirebilirsiniz. 

İBB’nin turistik kameralarından evinizden de manzaraya canlı olarak eşlik edebilirsiniz. 
Mevsimi geldiğinde laleler de donatılan Büyük Çamlıca Tepesi, sahip olduğu doğasıyla İstanbul’un en değerli yerlerinden biridir.  
İstanbul’un birçok yerinden Anadolu Yakası’na bakıldığında görülen televizyon kule ve antenlerinin dibinde bulunan Büyük Çamlıca Tepesi son günlerde kulelerin ve antenlerin yıkılıp yerine yapılacak İstanbul’un her yerinden görülebilecek cami projesiyle gündemdedir. 
Yapılacak olan Çamlıca Tepesi Cami projesiyle birlikte şuan ki gibi mesire yerine sahip olamayacak oluşundan dolayı geç kalmadan özellikle buraya hiç gitmemişlerin görmesi gereken bir yerdir.
Büyük Çamlıca Tepesi
13:28

Büyük Çamlıca Tepesi


Osmanlı Dönemi’nde 2. Mahmut tarafından ordu için üniforma dikilecek yer olarak inşa edilen Feshane günümüzde uluslar arası fuar, kongre, kültür merkezi olarak kullanılmakta ve özel etkinlik günlerine ev sahipliği yapmakta ve özellikle Ramazan ayında gerçekleştirilen eğlence etkinlikleriyle İstanbulluların uğrak yeri olmaktadır.
1835 yılında kurulan, İstanbul'un Eyüp ilçesinde bulunan, Ramazan ayında iftar öncesi ve sonrasında yapılan çeşitli etkinliklerle Ramazan etkinliklerinin en ilgi çekici yerlerinden biri olan Feshane, özellikle sahip olduğu Feshane Dünyası Çocuk Eğlence Parkı’yla çocuk ve gençlerin eğlenebileceği lunapark bulunmaktadır.
Ramazan ayında çok kalabalık olduğundan çarpışan arabalara binmek için biraz çok kuyruk beklemeniz gerekecektir. Feshane’ye ulaşmak için metrobüsü kullanarak Ayvansaray durağından inip yarım kilometre yürüyerek gidebilirsiniz. Eminönü’nden Feshane’ye gitmek isteyenler ise İstanbul Ticaret Üniversitesi önündeki duraklardan otobüslere binerek Feshane’nin önünde inebilirler. Feshane’de nostaljik olarak Osmanlı padişahlarının önceden kullandığı teknelere binerek Haliç ve boğaz turu atabilirsiniz. 
Feshane İstanbul’da eğlenme merkezi eksikliğini kapamaya çalışsa da büyükler için binebilecek oyun alanlarının olmamasından dolayı sadece çocuklu ailelerin gidebileceği bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Aynı oyun alanlarını İstanbul’un küçük çaplı lunaparklarında başka yerlerde de bulabilmek mümkündür. 
Kongre ve sergi merkezi olması sebebiyle yılın birçok günü farklı kültürlerin özel günleri de Feshane ev sahipliği yapmaktadır. Ramazan ayında iftar yapabileceğiniz mekanların da olduğu Feshane Ramazan’da iftar sonrasında eğlenme mekanı arayanlar için gidilip görülmesi gereken yerlerden birisidir.
Feshane
17:41

Feshane


İstanbul'da eğlence mekanlarının başında gelen Sortie, sadece eğlence mekanı olarak değil, kafe restoranlarıyla sevgilinizle veya arkadaşlarınızla hoş vakit geçirebileceğiniz bir yer olarak karşınıza çıkıyor.

Ortaköy ve Kuruçeşme arasında Boğaziçi Köprüsü manzarasına sahip konumuyla denizden ulaşımın da mümkün olduğu Club Sortie'de gece eğlenceleri gece 23'te başlamaktadır. Bu vakte kadar restoranında yemek yiyebileceğiniz veya deniz kenarında içeceğinizi sakin bir ortamda içebileceğiniz bir yer olan Sortie'ye özellikle Boğaz kenarında deniz manzarası eşliğinde arkadaşlarıyla sohbet etmek isteyenlere gitmelerini öneririm. Starbucks'ta içeceğiniz bir kahve fiyatından daha ucuza herhangi bir içecek alarak ortamın havasını tadabilirsiniz. Ortam kalitesiyle gerçekten görülmeye değerdir. Gece kulübü açıldığında ise eski kalitesi pek bulunmamaktadır. İstanbul'un birçok mekanlarında olduğu gibi apaçilerin uğrak yeri olan Sortie, gece kalitesini de düşürmektedir. Sortie gitmek için özel araçlarıyla gitmek isteyenler yakınlarda bulunan otoparklara araçlarını park edebilirler.

İBB'nin otoparkı 10 lira karşılığında arbanızı ağırlarken, Sortie'nin valeleri otopark hizmeti karşılığında 30 lira almaktadırlar. Yakındaki benzinci ise 20 lira karşılığında aracınızı park etmenize izin vermektedir. Taksiyle de gitmeyi bir alternatif olarak düşünebilirsiniz. İçerisinde balık ve kebap yiyebileceğiniz birçok restoranın da bulunduğu Sortie özellikle ünlülerin uğrak mekanıdır.

Galatasaray Adası'ndan da teknelerin kalktığı, deniz taksiyle de ulaşılabilen bir yer olan Sortie'ye yemek yemek için giderken biraz resmi bir kıyafetle gitmenizi öneririm. Yanında bulunan İstanbul'un güzide mekanlarından biri olan Reina'ya kıyasla son zamanlarda biraz daha geri planda kalan Sortie yine de görülmeye değer yerlerden biridir.
Sortie
17:27

Sortie


İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, İstanbul'da bulunan 80 adet yüzme alanından alınan verilere göre 65 noktada iyi kalite, 15 noktada ise yeterli kalitede deniz suyu olduğu tespit edildi. Yaz sezonu boyunca 15 günde bir yapılan tespitlere göre İstanbul'da kötü kalitede deniz suyu olan bölgeye rastlanmadı. İstanbul'daki birçok plajın denize girilebilecek seviyede temiz çıktığı ölçümlerde, özellikle Karadeniz sahillerinin Marmara'ya göre daha temiz olduğu ortaya çıktı. İstanbul Boğazı'nda denize girilen yerlerin iyi kalitede çıktığı ölçümlere göre İstanbul'da denize girilebilecek yerlerin listesi şöyle oluştu. Anadolu ve Avrupa yakaları toplamında 5 tarafı denizlerle çevrili olan İstanbulda denize girilecek yerlerin sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Bazı sahilleri yapılaşma kurbanı olup diğer denize girilecek yerleri de nüfus yoğunluğuna gitmiştir. Bu yerlerin büyük çoğunluğu iyi kalitede İstanbulda denize girilecek yerler olarak sayılıyor.

İyi kalitede su bulunduğu belirlenen noktalar:
Büyükada Su Sporları Kulübü Önü
Büyükada Seferoğlu Tesisleri önü
Heybeliada Su Sporları Kulübü önü
Burgazada Su Sporları Kulübü önü
Kınalıada Vapur İskelesi sağ taraf önü
Kınalıada Vapur İskelesi sol taraf önü
Kınalıada Su Sporları Kulübü önü
Durusu Karaburun ön deniz doğu tarafı
Durusu Karaburun ön deniz batı tarafı
Durusu Karaburun arka deniz
Yeniköy Sahili otel önü
Yeniköy Sahili Köpek Çiftliği önü
Menekşe Plajı Cankurtaran kulesi önü
Menekşe Plajı iskele önü
Poyraz Plajı
Riva Elmasburnu
Riva Su Ürünleri Plajı
Beylikdüzü Gürpınar Halk Plajı
Gürpınar Sahili
Albatros Sahili
Mimar Sinan Sahili
Kumburgaz Sahili
Celaliye Belediye Tesisleri önü
Karacaköy Ormanlı Plajı
Karacaköy Evicik Plajı
Karacaköy Çobankule Plajı
Karacaköy Yalıköy Plajı
Binkılıç Çilingoz Plajı Dereağzı
Binkılıç Çilingoz Plajı
Caddebostan Plajı Büyük Kulüp arkası
Caddebostan Plajı Irmak okulları arkası
Kocataş Sahili
Emirgan Sahili
Gümüşyaka Ankara Evleri Sitesi önü
Çanta Beldesi Albayraklar Sitesi Önü
Çanta Beldesi Kınalı Deresi mevki
Silivri Marmara Uyumkent Sitesi önü
Silivri Altınorak Sitesi mevki
Selimpaşa Beldesi Duruman mevki
Ağva Halk Plajı Mendirek yanı
Ağva Halk Plajı Çamlık mevki
İmrenli Plajı
Akçakese Akkaya Plajı
Kabakoz Plajı
Uzunkum Plajı 2 (Dere yanı)
Uzunkum Plajı (Orta nokta)
Ayazma Plajı Kumbaba mevki
Marmarados Sitesi önü
Kamil Abduş Gölü mevki
Dodo Beach Clup önü
Yeterli kalitede olduğu belirlenen noktalar:
Gümüşyaka Belediye Çadır Yeri mevki
Silivri Semizkum Basınkent 4 Sitesi önü
Silivri Semizkum Basınkent çadır yeri mevki
Silivri Kumluk mevki
Silivri Parkköy Sitesi
Silivri Bizimköy Sitesi önü
Selimpaşa Beldesi Başkent Sitesi önü
Kamiloba Ağar Kamping Önü
Büyükçekmece Halk Plajı
Büyükçekmece Çocuk Sahili
Kınalıada Ülker Restorant Önü
Sahilköy Plajı
Uzunkum Plajı

 15 gün aralıklar yapılan İstanbul deniz suyu ölçümlerini yukarıdaki resmin üzerine tıklayarak açılacak olan İstanbul  haritası'ndaki plajlara tıklayarak öğrenebilirsiniz.
İstanbul'da Denize Girilebilecek Yerler
17:50

İstanbul'da Denize Girilebilecek Yerler


İstanbul'un Karadeniz kıyısında Kilyos ve Gümüşdere arasındaki sahil şeridinde bulunan plajlardan biri olan Seanergy Beach Club, geniş kumsalıyla ve temiz deniziyle ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Girişlerin hafta içleri 15 lira, hafta sonları 20 lira olduğu Seanergy Beach Club'da otopark ücreti de bu ücrete dahildir.

Sadece yüzme aktivitesinin yapılmadığı, atvye binip gezebileceğiniz, sörf yapabileceğiniz, futbol veya voleybol oynayabileceğiniz alanların da bulunduğu Seanergy Beach Club'da djler eşliğinde müziğin tadına da varabileceksiniz.

Yemek fiyatları ve kalitesi bakımından çoğu plaj gibi kötü not alan Seanergy Beach Club'a dışarıdan yiyecek getirilmesi yasaktır. Zaman zaman konserlerin de yapıldığı Seanergy Beach Club'a ulaşmak için komşusu olan Baykuş Plajı'na gidiş yolu tarifine bakabilirsiniz.

Baykuş Plajı'na nazaran daha geniş alana sahip olan Seanergy Beach Club çadır kurma alanlarıyla da ziyaretçilerini beklemektedir. Verilen hizmet kalitesinin de komşu ve aynı fiyattaki diğer plajlara göre düşük olduğu söylenebilecek bir plaj olan Seanergy Beach Club, vasat bir özel plaj olarak büyük yatırımla karşımıza çıkmaktadır.

Vakit geçirebileceğiniz birçok aktiviteyi yapabileceğiniz bir mekan olarak karşımıza çıkıyor. Müşteri memnuniyetinin biraz alt seviyede olduğu Seanergy Beach Club'a yönetim anlayışını değiştirene kadar gitmeden önce biraz düşünmenizi tavsiye ederim. Yine de yazın hit günlerinde mekan bulma sıkıntısı çekenler için alternatif olabilir.
Seanergy Beach Club
18:43

Seanergy Beach Club


İstanbul'da bulunan 2 mavi bayraklı plajdan biri olan Ayazma Plajı, Şile Halk Plajı olarak da bilinmektedir. Girişin ücretsiz olduğu Şile Ayazma Plajı, özellikle haftasonlarında İstanbulluların akınına uğramaktadır.
Ücretsiz bir halk plajı olmasına rağmen mavi bayrak almayı başaran Ayazma Plajı, deniz suyu ölçümlerinde de iyi kalite suya sahip olduğu görünmektedir.

Özellikle İstanbul'un Anadolu Yakasında ikamet edenlerin imdadına yetişen Şile Ayazma Plajı, 1175 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindedir. Doğal sit alanı olarak korunan plajda diğer özel plajlarda alınan hizmetlerden malesef alınamamaktadır. Şile ilçesinin hemen merkezinde bulunan Ayazma Plajı'na gitmek için Üsküdar'dan kalkan Şile otobüslerine binmeniz gerekmektedir.

Ağva tarafından gelmek isteyenler için Şile - Ağva otobüsleri de mevcuttur. Avrupa Yakası'ndan Şile'ye gitmek isteyenlerse Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü geçtikten sonra Şile sapağından sapıp yolu takip ederek Şile'ye ulaşabilirler. Karadeniz kıyısında bir plaj olması sebebiyle boğulma tehlikelerinin sık sık görüldüğü Şile plajlarından biri olan Ayazma Plajı'nda sık sık ambulans bekletilmektedir.

Binlerce kişinin burada yüzmesi sebebiyle de boğulma vakalarının diğer yerlere göre daha sık görülmesini normal olarak da karşılanmalıdır. Şile Limanı'nın batısında kalan Şile Ayazma Plajı ücretsiz olarak denize girmek isteyenlerin düşünmesi gereken mavi bayraklı bir plaj olarak duruyor. Uzunkum Plajı, Ağlayankaya Plajı gibi birçok plaj barındıran semtte bulunan Ayazma Plajı, büyük olması sebebiyle hafta içlerinde daha tenha bulabileceğinizi düşünüyorum. Kumbaba mevkiine doğru plaj suyu daha iyi kalitede olduğu Şile Ayazma Plajı, gerek mavi bayrağa sahip olması nedeniyle, gerek iyi kalitede suya sahip olması nedeniyle İstanbul'daki birçok özel plajdan daha iyi doğal özelliklere sahiptir.
Şile Ayazma Plajı
20:57

Şile Ayazma Plajı


Yeşilköy İskelesi ve Florya İBB Sosyal Tesisleri arasında bulunan Yeşilköy Çiroz Plajı, 2 küçük koydan oluşarak Marmara Denizi kıyısında İstanbullulara ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yazın denize girilebilecek, kışın ise üzerinde yürüyüş yapılıp güzel deniz havası alınabilecek bir yer olan Çiroz Plajı'nda özellikle yaz günlerinde adım atacak yer bulmak oldukça zordur. Deniz suyu genelde temiz olan Florya Çiroz Plajı'nda yüzmek biraz olsa tehlikelidir. Bu çukurların nedeni önceden denizi doldurmak için konulan kayaların sebep olduğu söylenmektedir.

Yer yer çukurların bulunduğu denizde iyi yüzme bilmiyorsanız fazla açılmamınızı öneririm. Florya Çiroz Plajı'na ulaşmak için Taksim'den kalkan 72T numaralı otobüslerle Yeşilköy'e ulaştıktan sonra birkaç dakika yürümeniz gerekmektedir. Aynı şekilde Yeşilköy'e giden minibüslerle de plaja ulaşabilirsiniz. Florya İBB Sosyal Tesisleri'ne ulaşıp, sahile inerek 300 metre mesafedeki büyük boya ulaşabilirsiniz.

Plajın kumu biraz taş gibi olsa da İstanbul'daki çoğu benzer ücretsiz plajlardan iyi görünmektedir. Gece aydınlatmasıyla geceleri de denize girmenize olanak sağlayan Çiroz Plajı, yanında bulunan voleybol ve futbol sahaları ile her türlü spor yapmanıza olanak sağlamaktadır. Özellikle Sonbahar'da yürüyüş için oldukça elverişli olan plaj, dalga sesleri eşliğinde romantik bir yürüyüş yapmak isteyenler için Florya'daki  Güneş Plajı, Menekşe Plajı gibi güzel bir alternatif yer olarak bulunamaktadır.
Florya Çiroz Plajı
15:06

Florya Çiroz Plajı


Sarıyer ilçesinin Kısırkaya Köyü'nde bulunan Mimar Sinan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin sahil kısmında Karadeniz kıyısında bulunan Baykuş Plajı, İstanbul'un ölçüm sonuçlarına göre en temiz denizlerinden birine sahiptir.
İsmini Mimar Sinan Üniversitesi'nin ambleminden alan, Adile Sabullah Mermerci Polis Yüksek Okulu'nun hemen yanında bulunan plaj, hafta içinde Mimar Sinan Üniversitesi öğrencilerine 5 lira, mezunlarına 7,5 lira ve dışarıdan gelmek isteyenlere ise 10 liradır. Hafta sonlarında bu fiyatlar 2 katı olmaktadır. Seanergy Beach Club ile de komşu olan, çadır kurmanıza olanak sağlayan Baykuş Plajı'nda çadır kurmak Mimar Sinan Üniversitesililere 5 lira, misafirlere ise 10 liradır.
Sabah ve akşam 9 saatleri arasında açık olan Baykuş Plajı'nda giriş ücreti karşılığında şezlong, duş, şemsiye ve otopark hizmetlerinden yararlanabilmektesiniz. Dışarıdan yiyecek ve içeceğin getirilemediği Baykuş Plajı'na ulaşmak için; toplu taşıma ile gelemk isteyenler Hacıosman metro istasyonundan kalkan otobüslere binerek Polis Okulu durağında indikleri vakit, yolu takip ederek plaja gidebilirler.
Özel araçlarıyla gelmek isteyenler Kısırkaya Plajı'na giden yolu takip ederek, Polis Okulu sapağına sapıp plajın girişine ulaşabilirler. Zekeriyaköy'ü geçtiğinizde büyük Baykuş Plajı tabelalarına zaten gözünüz çarpacaktır. Komşu plajlara göre kumsalı dar olmasına rağmen ihtiyacı karşılamaktadır. Özellikle çadır kurmak isteyenlerin yakın yerlerde deniz kenarında böyle bir imkanı kolay bulamayacaklarını düşünürsek, Baykuş Plajı kendileri için kaçırılmayacak bir yer gibi duruyor.
Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp, gece çadırda kalarak dalga sesleriyle uyanmak isteyenlerin vazgeçilmez mekanı olan Baykuş Plajı uygun menü fiyatlarıyla da ziyaretçilerini mest etmektedir.
Baykuş Plajı
23:28

Baykuş Plajı


İstanbul'un Florya sahilinde Marmara Denizi'nin dalgala seslerinin meskeni, İstanbul'un en eski plajlarından biri olan Atatürk'ün denize girmişken fotoğraflarının çekilmiş yeri olan Florya Güneş Plajı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlemesiyle yeniden açılmıştır.  
Girişin 15 lira olduğu Florya Plajı'na öğrenciler 10 lira karşılığında plajdan faydalanabilmektedir. Giriş ücretli olduğundan birkaç yüz metre ötedeki Florya Menekşe Plajı'ndaki gibi kötü görüntülere sahip değildir. Kalitenin üst düzeyde olduğu varsayılabilen Tarihi Güneş Plajı'nda giriş ücreti karşılığında soyunma kabini, duş wc ve şezlong gibi hizmetlerden faydalanabiliyorsunuz.

Deniz suyu ve kumsalın gayet temiz olduğu Güneş Plajı'nda plaj voleybolu oynamak mümkündür. Florya Güneş Plajı'na ulaşmak için Sirkeci Halkalı trenini kullanarak Florya durağında inmeniz gerekmektedir. Florya Güneş Plajı'na  Metrobüsle de ulaşmak mümkün. Bu yolu kullanmak isteyenler Cennet Mahallesi Durağı'nda inerek biraz yürümeleri gerekmektedir.

Atatürk'ün yüzme fotoğraflarında olduğu kadar güzel olmasa da İstanbul'un Marmara Denizi kıyısındaki plajlara göre vasatın üstünde olduğu rahatlıkla söylenebilir. İçerisinde iki adet büfenin de bulunduğu Florya Güneş Plajı'nda uygun fiyatlarla yiyecek ve içecek ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Özellikle İstanbul'un kuzey sahil ve plajlarına uzaklık nedeniyle gidemeyecekler için denize girip, yüzülebilecek yerler arasında iyi bir alternatif olarak görünmektedir.
Florya Güneş Plajı
21:35

Florya Güneş Plajı


İstanbul'da ailenizle veya sevgilinizle güvende denize girebileceğiniz en rahat ve kaliteli yerlerden biri olan Tırmata Beach & Balık Club, İstanbul'un Kilyos semtinde geniş kumsallara sahiptir.
Yanında bulunan Solar Beach ve Burç Beach'ten kumsalın genişliği ve kalitesi bakımından daha üstün olan Tırmata Beach giriş ücretiyle de diğer kaliteli plajlara göre daha uygun olanaklara sahiptir. Anlaşmalı olduğu fırsat sitelerinde yıllık iki kişi 90 liraya girebileceğiniz Tırmata Beach, günübirlikçi ziyaretçilerinden haftaiçi

15 lira, haftasonu 30 lira almaktadır. İçerisinde 5 adet bar ve 1 adet restoran barındıran Tırmata Beach Club, müşterilerinin dışarıdan yiyecek ve içecek getirmelerine izin vermemektedir. Yanlarında kadın bulundurmayan erkeklerin damsız giremediği Tırmata Beach Club, belki İstanbul'da ailelerin ve sevgililerin en rahat girebileceği apaçilerden arındırılmış plajı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bakımdan diğer plajlardan daha gidilebilir görünüyor.

Restoranında balık ziyafeti çekileceğiniz Tırmata Beach Club'ta, kahvaltı yapma olanağınız da bulunmaktadır. Yiyecek fiyatlarının dışarıya göre biraz pahalı olduğu Tırmata Beach'te, deniz kalitesi Kilyos'taki plajların kalitesindedir. Sosyal ortamıyla İstanbul'un üst tabakasının uğrak mekanı olan Tırmata Beach, gerek ortamıyla, gerek denizinin temizliğiyle İstanbul'da denize girilebilecek yerlerin en baş sıralarında bulunmaktadır.

Plaja ulaşmak için Solar Beach'e gidiş yolunu takip ederek, Solar Beach'e gelince sol taraftaki yolun sonunda Tırmata Beach'e gidebilirsiniz. 3000 araçlık otoparka sahip olan Tırmata Beach'e, toplu taşıma araçlarıyla gitmek isteyenlerin Kilyos'tan 15 dakika yürümeleri gerekmektedir. Yazın sıcak günlerinde serin Karadeniz dalgaları arasında ferahlayacağınız yer olan Tırmata Beach plaj seçeneklerinizin arasında yer almalıdır.
Tırmata Beach & Balık Club
15:12

Tırmata Beach & Balık Club


 



   

Sanibel Island Beach Cam                     Beach Bar Patio Webcam                          Venice Beach Cam 

Aliso Beach Cam 


Dünya'daki birçok plajın canlı görüntülerini yukarıdaki plaj kameralarından ileyebilirsiniz. Kameraları istediğiniz yöne hareket ettirip, istediğiniz istikamette yönünü çevirebilirsiniz. Canlı plaj kameraları sayesinde kendiniz plajda sanacaksınız.Plajlarda yer alan mobese kameraları sayesinde bulunduğunuz heryerden Dünya'nın bir ucundaki sahilleri canlı olarak izleyebileceksiniz. İyi seyirler.
Canlı Plaj Görüntüleri
18:44

Canlı Plaj Görüntüleri


İstanbul'da iki dalgakıran arasına Kadıköy belediyesi tarafından kum dökülerek inşaa edilen, içerisinde bir tane ücretli iki tane ücretsiz alan bulunan Caddebostan Plajı, İstanbul'un her kesiminden ziyaretçilerini sıcak yaz günlerinde serinletmek amacıyla ağırlamaktadır.

Girişin ücretli olduğu Caddebostan 1 Plajı'na girişler 10 lira, öğrenci girişleriyse 5 liradır. Ücretli olmasından dolayı Yanında bulunan Caddebostan 2 Plajı ve Caddebostan 3 Plajlarına göre daha az kalabalık olan Caddebostan 1 Plajı, biraz da olsa halk plajı özellikleri ve ortamından arınmıştır. Tüm plajların içerisinde duşkabini, wc şezlong, şemsiye mevcuttur.

Ayrıca plajlar cankurtaranların gözetimi altındadır. İstanbul'un göç en çok göç alan yerlerinden, plajların ücretsiz olması nedeniyle akın akın insanların aktığı bu yere Avrupa Yakası'ndan ulaşmak için Taksim'den kalkan 129T veya 4.Levent'ten hareket eden 129L otobüsleriyle son durakta inerek Bağdat Caddesi'nde biraz yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Kadıköy iskelesine de 10-15 dakika yürüme mesafesindedir. Beşiktaş'tan gelmek isteyenler vapurla Kadıköy'e gidip ulaşabilirler. Kadıköy - Pendik veya Kadıköy - Bostancı otobüslerine binenler Caddebostan durağında inerek plaja ulaşabilirler. Ücretsiz olmasının getirdiği kalabalık nedeniyle, diğer mevsimlerde yürüyüş ve bisiklete binme aktivitelerinin vazgeçilmez yeri olan Caddebostan Sahili, yaz aylarında oldukça kötü görüntülere sahne olmaktadır. 2012 yılında hala elbise veya iç çamaşırlarıyla denize girenlerin bulunduğu Caddebostan Plajı'nda girenler güvenlik ekipleri tarafından uyarılmaktadır. İstanbul'un Karadeniz kıyısındaki Gümüşdere Plajı, Kilyos Plajı gibi hep kalabalık olan plajda yer bulmak zordur. Yetkililerin yaptığı ölçümlere göre denize girmekte herhangi bir sakınca bulunmayıp, temiz olan Caddebostan Plajı dışarıdan görünüşte pek de yetkilleri haklı çıkaracak gibi görünmemektedir. Yaz günlerinde denize girilebilecek yerler listenizde bulunabilir.
Caddebostan Plajı
12:22

Caddebostan Plajı

Gezilecek Yerler