Kocatepe Camii, Ankara’nın Kızılay semtinde bulunur. Bu cami, dönemin devlet ileri gelenlerinin istekleri ile yaptırılmıştır. Yapımı 25 sene sürmüştür.
Kocatepe Cami’inin en önemli özelliği devlet büyüklerinin cenazelerinin ve şehit cenazelerinin tümünün buradan kaldırılıyor olmasıdır. Cami çok büyük ve gösterişli olduğundan, halk arasında saygınlığı olan kişiler de burada son yolculuklarına uğurlanırlar. 4500 metrekarelik bir alana inşa edilmiştir. İçerisinde birçok yapı bir arada bulunur. Hatta kütüphanesi bile vardır. Selimiye Camii gibi bazı ünlü camilerden esinlenerek yapılmıştır. 
Kocatepe Camisi 4 minareden oluşur. 4 fil ayağı üzerine oturtulmuş bir kubbesi bulunmaktadır. İç yapısının güzelliği de görülmeye değerdir. Mimarı Vedat Dalokay’dır. Vedat Dalokay ünlü bir mimar olmakla birlikte, birçok projeye imza atmış son derece başarılı bir mimardır. Bu başarısını Kocatepe Camii üzerinde de göstermiştir. Kocatepe Camii'nin içindeki duvar işçiliği ve oymalar son derece özenilerek seçilmiştir. 
Burada bulunan avize devasa büyüklüktedir. Kocatepe Camii’sinin adına yakışır bir avizeye sahiptir. Söylenenlere göre, avizenin çevresinde bulunan ufak camlar 32 tane olup, farzların sayısını oluşturmaktadır. Ramazan aylarında Kocatepe Camii’sinin bahçesi oldukça şenlenir. Yemekler verilir ve halk bir araya gelir. 
İftar açılır ve hep birlikte namaz kılınır. Kocatepe Camii, aynı çatı altına birçok insanı toplayacak kapasiteye sahiptir. Kurulduğu alan büyük olduğu için pek çok insanı aynı anda bahçesine alabilmektedir. Sabah ezanının huzuru  çok başkadır. Ezan okuyan hocalarda özel eğitimli hocalardan seçildiği için ezan okunduğu esnada huzurla dolarsınız. Ankara’ya yolunuz düştüğünde, merkezi bir yerde bulunan ihtişamlı Kocatepe Camii'ni ziyaret etmelisiniz. Bahçesine girip yapacağınız dua ile kalbiniz huzur bulacaktır.
Kocatepe Camii
22:14

Kocatepe Camii



Mimar Sinan tarafından yaptırılan Selimiye Camii Edirne’ de bulunur. Mimar Sinan’ın ustalık eserim diye bahsettiği bu eseri 80 yaşında yaptırmıştır. 1568-1574 yılları arasında yapılmıştır. 
Bugüne kadar bozulmadan gelen yapısı ile ziyaretçilerin oldukça dikkatini çeker. Caminin en büyük özelliği büyük bir kubbe altına yapılmış olmasıdır. Mimar Sinan bu düşüncesini Selimiye Camii’sinde gerçekleştirmiştir. Kubbesinin yüksekliği 43,25, çapı da 31,25 metredir. Oldukça büyük bir alana yapılmıştır. İçerisinde bol miktarda çini işlemeciliğine rastlanır. Lale şekilleri de göze batar. 
Zamanında buranın sahibi bir kadın toprağını vermek istememiştir. Zor bir şekilde ikna edildikten sonra cami yapılmıştır. Cami yapılmadan evvel lale bahçesi olduğu için, caminin içinde laleler bulunur. Selimiye Camii’nin 999 penceresi vardır. Yapısında 8 tane fil ayağı bulunur. Bu fil ayakları yapının ayakta kalmasını sağlar. 12 şerefesi 12 padişaha armağan edilmiştir. Rivayete göre Selimiye Camii’nin yapımında deve kuşu yumurtası kullanıldığı söylenir. 
Yapının bu denli sağlam kalmasının sebebi buna bağlanır. Deve kuşu yumurtası örümceklenmeyi önleyerek, daha sağlam olmasını sağlar. Bu görkemli yapının benzerleri İstanbul’da yapılmıştır. Ankara'daki Kocatepe Camii yapılırken de  bu camiden esinlenilmiştir. Fakat hiç biri Selimiye Camii’nin yapısı kadar orijinal değildir. Selimiye Camii 40 km uzaktan görülür. O kadar görkemli inşa edilmiştir ki, gördüğünüzde kopmak istemezsiniz. UNESCO tarafından incelendikten sonra tam bir sanat eseri olduğu anlaşılmıştır. 
Bu yüzden dünya mirasları listesine alınmıştır. Camiyi incelemeye gelen bilim adamları tarafından şaşırtıcı sonuçlar görülmüştür. Şimdiki teknolojiyi o tarihlerde kullanan bir mimarın bilgeliğine herkes şaşırmıştır. Selimiye Camii’nin yapılışına ait birçok rivayet vardır. Ne olursa olsun bilinen o ki, muhakkak görülmesi gerekilen muhteşem bir yapıdır.
Selimiye Camii
23:29

Selimiye Camii



Eyüp Sultan Camii, İstanbul’ un Eyüp ilçesinde bulunur. 1458 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Bu cami Eyüp Sultan adına inşa edilmiştir. 
Eyüp Sultan’ın mezarı da bu cami içinde bulunmaktadır. Rivayete göre bahçesindeki birçok ağacın, Fatih Sultan Mehmet tarafından ekildiği söylenir. Caminin bahçesindeki ağaçların gövdesi oldukça geniştir. Eyüp Sultan Camii özellikle de Cuma günleri büyük bir ziyareti akınına uğrar. İnsanlar dua etmek ve gezi amaçlı Eyüp Sultan Camii’nin bahçesini doldururlar. Hemen hemen her gün buna benzer bir kalabalık yaşanır. 
Çok eski zamanlarda inşa edilen bir cami olduğu için, ziyaretçileri de fazladır. Padişahlar tahta çıkmadan önce, Eyüp Sultan Camii’nin bahçesine gelerek, kılıç kuşanma törenlerini burada gerçekleştirirlerdi. Padişahlarında oldukça kutsal saydığı bu yerde kılıçlar kuşanılıp, tahta o şekilde çıkılırdı. Bahçesinde daha birçok evliyanın mezarı da bulunmaktadır.
Eyüp semti bu anlamda oldukça meşhurdur. Değerli kişilere ait mezarların bulunduğu birçok mezarlık vardır. İnsanlar burada dua ettikten sonra Ramazan aylarında, kapının önünde oruçlarını açarlar. Birçok kişi önemli işlerine başlamadan önce bu camiye gelip dua eder. Yapısı gereği muhteşem bir mimaride ve huzurda olması nedeni ile Türkiye’den ve yurt dışından oldukça fazla turist çeker.  

Eyüp Camii içinde mezarlar, türbeler ve çeşitli yapılar bulundurur. Özelliği de buradan gelmektedir. Başka camilerde böyle yapılara rastlanmaz. Eyüp Sultan Türbesi de bu alan içerisinde yer almaktadır.
 
Eyüp Sultan Camii'ne gitmek için metrobüsle Ayvansaray durağında inerek, Haliç kenarına inip 500 metre yürüyebilirsiniz. Eminönü'nden kalkan ve Eyüp Sultan istikametine doğru giden birçok oyobüs de mevcuttur. Hayata dair bütün detayları adeta önümüze serer Eyüp Sultan Camii. Fatih Sultan’ın yaptırdığı tarihten beri birçok kere tadilata maruz kalmıştır. Yaşanan büyük İstanbul depremi sonrası baştan inşa edilmiştir. 

Fakat yapısının korunarak değiştirilmesine dikkat edilmiştir. Caminin dış kısmında bulunan sebillerde su içilebilmektedir. Çok eski zamanlarda buradan çeşitli şerbetler verilerek ziyaretçilere sunuluyordu. Şuan sadece su içilecek bir yer olarak kalmıştır.  

Eyüp Sultan Camii içinizdeki huzurun anahtarıdır. İçinizi huzurla doldurmak isterseniz mutlaka ziyaret etmeli ve kalbinizdeki bütün huzursuzluğu atmalısınız. Sultan Ahmet Camii gibi İstanbul'da ziyaret edilmesi gereken bu yapı size mistik bir hava kazandıracaktır.
Eyüp Sultan Camii
19:53

Eyüp Sultan Camii



Şarköy, Tekirdağ ilinin yazlık bir beldesidir. İlçe durumunda ve tatile oldukça uygun bir yerdir. Tatilcileri genellikle İstanbul ve yakın illerden gelir.
İstanbul’a yakın olduğu için güzel bir tatil tercihidir. Özel arabanızla İstanbul’dan Şarköy’e 3 saatte gidebilirsiniz. Yolları biraz virajlı olduğundan dikkat edilmesi gereklidir. Yol boyunca size birçok ayçiçeği eşlik eder. Ayçiçeği tarlaları çok meşhurdur. Halkın çoğunluğu tarımla uğraşır. Eşsiz görüntüler ile Şarköy’e ulaşırsınız. Şarköy plajı oldukça uzundur. Mavi bayrak sahibidir. Yazları oldukça kalabalık olan Şarköy, kışın oldukça sakindir.
Rüzgarlı bir yer olduğu için rüzgar sörfüne oldukça uygundur. Yamaç paraşütü de oldukça fazla yapılan spor faaliyetlerinden biridir. Şarköy’ün üzümleri oldukça meşhurdur. Üzüm üretimi çok fazla olduğu için, şarap fabrikaları da bulunur. Şaraplarının oldukça meşhur olması, gelen turistlerin bol miktarda şarap almasına neden olur. Şarköy halkının kalkınmasına neden olan bu durum oldukça güzeldir. 
Konak Şarabı, fazlası ile isim yapmış bir şarap türüdür. Şarköylüler aynı zamanda zeytincilikle de uğraşırlar. Halkı güvenilir ve sevecen insanlardan oluşur. Kendinize kalabileceğiniz pansiyon rahatlıkla bulabilirsiniz. Genellikle yazlıkçı ve emekli kişiler yerli halkını oluşturur. Bunun yanında konaklayabileceğiniz birçok otel ve pansiyona da sahiptir.
Bütün güzelliğine rağmen Şarköy, son günlerde bazı tehditlerle karşı karşıya kalmıştır. Marmara Denizi’ne aşırı derecede atık atılması sebebi ile Şarköy denizi de bu durumdan etkileniyor. Suyunda bazı aylarda rastlanan çöpler üzücü bir hal almaya başladı. Halkın yaptığı desteklerle bu durum giderilmeye çalışılsa da, önüne geçmek adına insanların bilinçlendirilmesi gerekiyor.
Bunun yanında Şarköy, gerek yerli halkı, gerekse doğal ve samimi insanları ile görülmeye değer bir güzellik. Karşısında Marmara Adası ve Avşa Adası'nın yer alan, mavi bayrak almış Şarköy Plajı'nda yürüyüş yapmak, tertemiz havasını solumak oldukça dinlendirici bir tatil olacaktır.
Şarköy
21:54

Şarköy

Gezilecek Yerler