İstanbul’un Anadolu Yakası’nda Rumeli Hisarı’nın tam karşısında bulunup, İstanbul’un fethinde Bizans’a Karadeniz’den Cenevizlilerden gelecek yardımları engellemek için Rumeli Hisarı’ndan zincir de çekilen Anadolu Hisarı, Göksu Deresi’nin İstanbul Boğazı’na  Anadoluhisarı semtinden döküldüğü yerdedir.

Yıldırım Beyazıt tarafından inşa edilip, 7000 metrekarelik alana sahip olsa da karşı yakada bulunan Rumeli Hisarı’na kıyasla oldukça küçük kalmaktadır. Ayrıca ismini verdiği çevresinde bulunan Anadoluhisarı semti de İstanbul Boğazı’nın kenarında bulunan en sessiz, sakin ve mütevazi semttir. Göksu Deresi’ne sığınmış küçük balıkçı tekneleriyle bir balıkçı kasabasını andırmaktadır. 
Yıllar geçtikçe çarpık yapılaşmanın içinde boğulan Anadolu Hisarı’nı ortasından geçen yol ile ikiye ayrılmıştır. Mükemmel manzaraya sahip Otağtepe'nin altında olan Anadolu Hisarı’na şuan maalesef giriş mümkün değildir. Ziyarete kapalı olan hisara Hisarlar Müzesi Müdürlüğü’nden alınabilecek bir izinle girebilmektesiniz. İstanbul’un Beykoz ilçesi içerisinde bulunan Anadolu Hisarı ziyarete açılmasa da kimi zaman illegal yollarla da içerisine girebilirsiniz. 
Avrupa Yakası’ndan gitmek isteyenlerin Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü geçtikten sonraki ilk çıkıştan, aynı şekilde Anadolu Yakası’ndan gitmek isteyenlerin de köprüden önceki son çıkıştan dönüp gitmeleri gerekmektedir. Ayrıca İstanbul Şehir Hatları vapurlarıyla da Beşiktaş iskelesine 40 dakikalık mesafededir. Ayrıca Üsküdar’dan hareket eden 15 ve türevli numaralı otobüslerle de ulaşabilirsiniz. Bir gün yolunuz buraya düşerse uzaktan da olsa görmeniz tavsiye edilir.
Anadolu Hisarı
21:25

Anadolu Hisarı


İstanbul Büyükçekmece’de bulunan Aqua Marine, İstanbul’un havuza girip yüzebileceği yerlerin başında gelen Aquapark olup, pek kaliteli hizmet vermese de düşük giriş ücreti politikasıyla diğerlerinden öne çıkmayı hedeflemiş gibi görünmektedir. 
Her ne kadar İstanbul’un birçok yerine uzak olsa da uzatılan metrobüs güzergahı ve işletmeye ait servislerle rahatlıkla ulaşmak mümkün. Yenibasna’dan kalkan 400C ve Bakırköy’den hareket edn 76C numaralı otobüslerle ulaşabileceğiniz gibi, metrobüsün son durağı olan Tüyap’tan da işletmenin servislerine binerek gidebilirsiniz. 
Özellikle hafta sonu günlerinde oldukça kalabalık olan Aqua Marine Park, İstanbul’daki en büyük su parkıdır. İçerisinde havuz ve kaydırakların olduğu Aqua Marine Büyükçekmece Park, yakınlarından geçerken bile kaydıraklarının büyüklükleriyle dikkatinizi çekip, sıcak havalarda cezbetmektedir. 
Havuzları genelde tuzlu suyla doldurulan Aqua Marine’de iyi kalitede bir hizmet verildiği pek söylenemez. Personeli biraz ilgisiz olup kaydıraktan kaymak yada yiyek içecek almak için uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalabilirsiniz. 
İçeriye dışarıdan yiyecek veya içecek getirilmesine izin verilmeyen Aqua Marine’de müşterilerin kalitesi de biraz vasatın altındadır. Yiyecek ve içecek fiyatlarının da aşırı pahalı olduğunu gitmeden önce bilmeniz yararınıza olacaktır. Çeşitli üyelik paketlerine üye olarak giriş hakkı da kazanabileceğiniz Aqua Marine Park’a giriş ücretleri bayanlara 5 lira, öğrencilere 15, erkeklere 23 liradır. 
İşletme pozitif ayrımcılıklı fiyat politikasıyla bayan müşteri oranını arttırmaya çalışsa da içerisindeki kalite oranının yüksek olduğu söylenemez. Aqua Dolphin gibi düğün organizasyonlarının da düzenlenebildiği yer olan Aqua Marine, belirli günlerde çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapmaktadır. Ek ücret ödeyerek yunus gösterisi de inleyebileceğiniz yerde, çeşitli animasyonlara da katılabilirsiniz. Çocuklarınızın veya yetişkinlerin de yaz okulunda yüzme dersi alabileceği yer olan Aqua Marine Park Büyükçekmece’ye, günübirlik yüzme amaçlı gidecekseniz hafta içini tercih etmeniz önerilir.
Aqua Marine
20:27

Aqua Marine


Genellikle İstanbul’un Suadiye sakilerinin tercih ettiği plaj olan Suadiye Plajı, halk plajları gibi ücretsiz olsa da tercih edenlerden olsa gerek gayet nezih bir ortamda güneşelenip denize girmenize olanak sağlamaktadır.
Girişlerin ücretsiz olduğu Suadiye Plajı’nda şezlong ve şemsiyelerden yararlanmak için de ücret ödemeniz gerekmemektedir. Suadiye sahilinde İETT Suadiye durağı veya Şaşkınbakkal durağında inerek gidebileceğiniz bir yer olan Suadiye Plajı İstanbul’daki sosyetik beachler arasında üst sıralarda bulunmaktadır. Rüzgar sörfü dersi almak isteyenlerin de uğrak yeri olan Suadiye Plajı’nda rüzgar sörfü dersi de verilmektedir. 
İstanbul’un eski plajlarından olan ve Atatürk’ün zaman zaman burada denize girdiği yer olan Suadiye Beach, her yaş grubundan insanlara ev sahipliği yapmaktadır. Yakın çevresinde bulunan Caddebostan Plajları gibi denize girilebilecek derecede temiz denizi olan plajda yiyecek içecek alabilecek yer de bulunmaktadır. 

Pek kalabalık olmayan Suadiye Beach, genelde Suadiye, Erenköy ve Bağdat Caddesi gibi yakın bölgelerde ikamet eden birbirini tanıyan komşuların uğrak yeri olsa da dışarıdan gelenlere de sahillerinin kapıları ardına kadar açık. Sizleri misafirperverlikleriyle ağırlayacaklarından şüphe duyulmamaktadır. Ege ve Akdeniz’deki sosyetik beach’leri aratmayan Suadiye Beach kaliteli ortamıyla halk plajı görüntüsünden çok uzaktadır.
Suadiye Plajı
19:22

Suadiye Plajı


Aqua Club Dolphin, İstanbul Bahçeşehir’de İstanbul’un birçok noktasından servislerle ulaşılabilen, su parkının tadının çıkarılabileceği, havuza girip eğlenebileceği ve yunus gösterilerinin izlenebileceği bir yer olarak karşımıza çıkmaktadır.
Kurulduğunda İstanbul’daki en büyük su parkı özelliğine sahip olan Aqua Club Dolphin her ne kadar büyük olsa da özellikle hafta sonu günlerinde oldukça kalabalıktır. Erkeklerin giriş ücreti 40 lira olduğu Aqua Club Dolphin’de kadınlar Pazar günleri hariç 17,5 liraya girebilmektedir. Pazar günleri ise kadınlar 20 lira karşılığında havuzlardan yararlanabilmektedir. 
Ayrıca öğrencilere indirimleri de vardır. Pozitif ayrımcılık adı altında içerideki kadın erkek sayısı oranını düzgün tutmak için bu fiyat politikasını uygulasalar da içeride apaçi diye tanımlanan kişilere rastlamamak imkansız. Sezon üyeliği alıp daha ucuz bir ücret karşısında yıllık hizmet alabileceğiniz bir yer olan Aqua Club Dolphin’de sezon üyelerinden servis ücreti alınmaktadır. Çeşitli fırsat sitelerinden de daha ekonomik kuponları da bulabileceğiniz 
Aqua Dolphin’de 3 büyük havuz, iki bar, aile ve çocuk havuzu, cafe, restoranlar, eğlence ve animasyon ekibi bulunmaktadır. Ayrıca Türkiye’nin en büyük yamaç kaydırağı da buradadır. Aqua Dolphin’e özel araçlarıyla gitmek isteyenler Avrupa Otoyolu’nda Bahçeşehir çıkışı gişelerinden çıkıp yolun kenarındaki işletmeye varabilirler. İstanbul’un birçok yerinden servislerin de kalktığı yere İETT otobüsleriyle gitmek isteyenler, Taksim, Bakırköy, Mecidiyeköy, Yenikapı’dan hareket eden 76D, 76E, E-58, E-57, 146, 146T numaralı otobüslere binebilirler. 
Çeşitli günlerde konserlerin de düzenlendiği yer olan Aqua Dolphin’e dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmesi yasaktır. Düğün ve organizasyonun da yapılabildiği yerde İçerideki yiyecek fiyatları ise kaliteleriyle orantılı olarak biraz pahalı denilebilir. İçeride çalan müzik sesi ve kalitesi de rahatsız edebilir sizleri. İstanbul'daki bir diğer aquapark olan Aqua Marine gibi en çok tercih edilen yerlerden biridir. Ayrıca kaydırakların pek güvenliği olmadığı işletme, ilgisiz personeli ve işletmecilik anlayışıyla kötü yönetilse de, alternatifin az bulunduğu İstanbul’da havuza girilebilecek ve su kaydırağından kayılabilecek yerler nedeniyle çokça tercih edilmektedir.
Aqua Dolphin
12:44

Aqua Dolphin


Elio Sedef, İstanbul Prens Adaları’nın en küçüğü olan Sedef Adası’ında yaz aylarında restoran ve plajıyla hizmet veren, sevdiklerinizle, dostlarınızla yada iş arkadaşlarınızla rahatlıkla gidip güzel vakit geçirebileceğiniz yerler arasında bulunmaktadır. 
Bostancı ve Adalar’dan kalkan özel Elio tekneleriyle Elio Sedef’e ulaşılabilirken, özel tekne sahipleri işletmenin önüne teknelerini demirleme imkanına sahiptir. Büyükada’dan kalkan teknelerle de Sedef Adası’na 7 dakika içerisinde ulaşmak mümkün. 
Marmara Denizi’nde bulunan Sedef Adası’nın Büyükada tarafına bakan kısmında  yer alan Elio Sedef’in plaj bölümünde hafta içi günlerinde ücretsiz olarak denize girebilirken, hafta sonunda 50 lira ücret ödemeniz gerekmektedir. Sedef Adası’nın konumu itibariyle genellikle deniz biraz serin olmaktadır. Akdeniz mutfağını ağırlıklı olarak sizlere sunan Elio Sedef Restaurant Adalar ve İstanbul manzarası karşısında taze balık yeme imkanı sunmaktadır. 
300 kişi kapasitesi bulunan mekanda toplu organizasyonlar yapabilir, düğün ve davet organizasyonları rahatlıkla düzenlenebilmektedir. Yemekleri oldukça lezzetlidir fakat fiyatı da lezzetle doğru orantılı olarak yüksektir. Pazartesi günleri hariç diğer günlerde canlı dj performansının sunulduğu yer olan Elio Sedef Restaurant haftanın her günü açıktır. 
İstanbul’un elit mekanlarından biri olan Elio Sedef’e giderken spor giyinmeniz önerilir. Çam ağaçlarının kokularının denizle karıştığı noktada doğayla iç içe denize girme ve güzel yiyebileceğiniz bir ortama sahip olan Elio Sedef, imkanlarınız dahilinde en az bir kere gitmeniz gereken yerler arasındadır.
Elio Sedef
17:39

Elio Sedef


Burgazada’nın güneybatı kesiminde Kalpazankaya burnunun üzerinde bulunan Kalpazankaya Restaurant Burgazada’nın en meşhur yemek yiyebileceğiniz mekanı denilebilir.
Sait Faik Abasıyanık’da zamanında burada çokça zaman geçirmiştir. Güneş’in batışı karşısında İstanbul’un sesinden arınarak içebileceğiniz bir yer olan Kalpazankaya Restaurant, toplu organizasyonlarınıza da ev sahipliği yapmaktadır. Kalpazankaya Restoran’a gitmek için Burgazada’ya ulaştıktan sonra ister faytonla isterseniz biraz yürüyerek gidebilirsiniz. 
İskeleden restorana tahmini fayton ücreti 25 liradır. Tekneyle gelmek istiyorsanız, yakınında demir atıp sizi botla restorana çıkarabiliyorlar. Yakın çevresinde yerleşim yerinin olmaması nedeniyle sadece kuş seslerini işitebileceğiniz, çam ağaçları içerisinde yer alan mekana özellikle gün batımı zamanında gidip manzaraya şahitlik etmenizi öneririm. Restoranın özelliklerine gelirsek, muhteşem manzarasının yanında zengin bir menüye sahip. Balık ve deniz mahsulleri çeşitleri oldukça fazladır. 
Haftasonları ve çarşamba günleri tandır kebabı günleri vardır. Lezzetleri de sizleri memnun edecek seviyededir. Kalpazankaya Restaurant’taki fiyatlara gelirsek diğer benzer işletmelere göre biraz fazladır. Mezeleri büyüleyen manzarasının da katma değeri nedeniyle olsa gerek. Bu ücretler karşısında yeterli kalitede ilgi ve hizmet yerine göre bulamıyorsunuz maalesef. Zaman zaman siparişlerde karışıklık yaşayabilir, personelin ilgisiz tavrına tanıklık edebilirsiniz. 
Ayrıca manzarası güzel diye, yemeği daha ucuz bir yerde yiyip burada da çay kahvemizi içeriz düşüncesiyle sakın Kalpazankaya Restaurant’a gitmeyin. Çay ve kahve ikramı almak için orda öncelikle yemek yemeniz gerekmektedir. Azarlanarak o kadar yolu boş geriye dönmeniz hiçten bile değildir. Özellikle haftasonu günlerinde gitmeden önce yer bulabilmeniz için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Kalpazankaya Restoran manzarası nedeniyle mutlaka gidip görülmesi gereken bir yer olsa da gittikten sonra karşılaşacağınız olası olumsuzluklar nedeniyle önceden uyarılmanız gerekmektedir. Yine de bir kere tecrübe edinmeniz açısından Burgaz Adası'ndaki bu güzel yere uğramanızı öneririm.
Kalpazankaya Restaurant
11:29

Kalpazankaya Restaurant


Marmara Denizi’nde bulunan Kınalıada’nın kuzeybatısında bulunan Kumluk Plajı, İstanbul’da yüzecek, güneşlenecek yer arayanların gidebileceği bir yer.
Kınalıada’nın İstanbul Boğazı’na yakın olması sebebiyle olacaktır ki denizi biraz yosunludur ama genel itibariyle deniz suyu girilebilecek kalitededir. İsminden de anlaşılacağı gibi öyle kumluk değildir. 
Kınalıada’nın çoğu yerinde olduğu gibi çakıllı bir kuma sahiptir. Buraya gitmeden yanınızda deniz ayakkabınızı da almanızı öneririm. Kumluk Plajı’na gitmek için Kınalıada’ya herhangi bir bir yoldan ulaşıyorsunuz. İskeleden Kumluk Plajı’na giden 20 dakikada bir hareket eden teknelere binerek veya yürüyerek plaja ulaşabilirsiniz. Kumluk Plajı giriş ücreti 20 liradır. Çeşitli fırsat sitelerinde de Kumluk Plajı kuponu bulabilirsiniz. 
Giriş ücreti dahilinde şezlong, şemsiye, kabin, tuvalet duş kullanımı hizmeti dahildir. Genel itibariyle Kumluk Plajı çok kalabalık değildir. Hafta sonlarında ise adadaki diğer plaj olan Kamos Beach gibi insan akınına uğramaktadır. Kumluk Plajı içerisinde yiyecek ve içecek alabileceğiniz büfe de bulunmaktadır. Dışarıdan yiyeceğinizi getirebileceğiniz gibi buradan da alışveriş yapabilirsiniz. Fiyatları orta hallidir. Kumluk Plajı’nı diğer ada plajlarından ayıran özelliği sanırım uygun fiyatlarıdır. Bu yüzden oldukça rağbet görmektedir. Bu rağbet halk plajı görüntüsü vermemektedir. Kumluk Plajı’nın ortamından rahatsız olmayacağınızı düşünüyorum. Orta beklentileriyle denize girip, serinleme amacı güdenlerin kesinlikle gitmesini önerdiğim yer olan Kumluk Plajı, ihtiyacınızı karşılayabilecek kapasitededir.
Kumluk Plajı
10:28

Kumluk Plajı


Prenses Adaları’nda yerleşim olanları arasındaki en küçük ada olan Sedef Adası, uzaktan görünümü sedefe benzediğinden bu ada sahiptir.
 Önceleri de artan martı popülasyonunu azaltmak için tilki beslenilen ada olan Sedef Adası, tilki besleyerek martıların Büyükada’ya göç etmesini sağlamışlardır ve bayraklarına da martı amblemi koymuştur. Martılar gibi önceden tavşanların mesken tuttuğu yer olan adanın önceki adı da Tavşan Adası olarak geçmiştir. 
Marmara Denizi’nde yaklaşık  bir kilometre kare yer kaplayan Sedef Adası’na İstanbul Kabataş’tan, Bostancı’dan şehir hatları vapuruyla, Kartal’dan kalkan özel yolcu motorlarıyla ulaşılabilmektedir. Ayrıca Büyükada’dan hareket eden motorlarla da 8 dakika içerisinde Sedef Adası’na ulaşabilirsiniz. Sedefadası’na indiğinizde karşınıza 3’e ayrılan yol çıkacaktır. Gezme imkanınız kısıtlıdır. Geri dönüş teknelerinin saatlerine bakmamayı  unutmamalısınız. 
Zira akşamları adada mahsur kalır veya Büyükada’ya kadar 70 lira karşılığında deniz taksi kiralamak zorunda kalabilirsiniz. Sedefadası’nda herhangi bir otel veya pansiyon bulunmadığından konaklama imkanınız yoktur. Özel mülkiyete ait olan adada evler, kooperatifler ve plajlar bulunmaktadır. Adanın 4’te 3 özel mülk olduğu için sadece 4’te 1’inde gezme imkanınız var. Bu çeyrek kısımlık yerde 4 adet plaj ve restoran bulunmaktadır. Burayı ziyaret edenlerin çoğu denize girme amacıyla gelmektedir. 
Prenses Adaları’nda en temiz denize sahip olduğu düşünülmektedir. Adada bulunan Elio Sedef Plajı'nda denize girebilirsiniz. Her mevsim çok rüzgarlı olan adaya hazırlıklı gitmeni önerilir. Eşsiz manzaraya sahip olan Sedef Adası genelde İstanbullular tarafından pek bilinmemektedir. Büyükada’ya sık sık gidiyorsanız bir gün buraya uğramanız önerilir. Issız bir ada görüntüsü verse de değişiklik arayanlar için bir yerdir.
Sedef Adası
15:32

Sedef Adası


Büyüklük bakımından Prens Adaları’nın 3. Adası olan Burgazada, Heybeliada ve Kınalıada arasında kalmaktadır. Karşısında Kaşık Adası bulunmaktadır.
Yuvarlak biçimde olan Burgazada’nın Prens Adaları içerisinde en sakin ve huzurlu ve en güzel manzaraya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Güzel plajlara ve bir o kadar güzel bir doğaya sahip olan adada konaklayabileceğiniz 3 adet otel veya pansiyon bulunmaktadır. Burgazada’daki en ekonomik konaklayabileceğiniz yer Burgazada öğretmenevidir. 
Kafanızı dinleyebileceğiniz bir yer olan Burgazada’nın kuzey kesimleri yerleşmenin olduğu yerler olduğu kadar adanın güney ve batı kesimlerine hiç dokunulmamıştır. Burgazada’ya Kabataş’tan kalkan vapurlarla 60, Kadıköy’den 45 dakika, Kabataş’tan hareket eden deniz otobüsleriyle 40 dakikada, Bostancı’dan kalkan motorlarla 30 dakikada gidilebilir. Şehre bu kadar yakın olup bu kadar da sakin bir yer bulmak zor olsa gerek ama Burgazada size huzuru bulma imkanını çok kolay vermektedir.  
Burgazada’ya indiğinizde hayatının büyük bölümünü burada geçiren Sait Faik Abasıyanık’ın evini müze ziyareti olarak gezebilirsiniz. Ayrıca adada birçok önemli manastır, kilise, zindan yapıları da bulunmaktadır. Burgazada’da bisiklet kiralayarak, faytona binerek veya yürüyerek gezme imkanınız vardır. Pek büyük olmayan adaı yürüyerek 2-3 saat içerisinde boydan boya turlayabilirsiniz. Denize girmek için oldukça elverişli olan Burgaz ada’ya gittiğinizde Sait Faik’in de çokça vakit geçirdiği Kalpazankaya’ya gitmenizi öneririm. Burgazada’da bulunan tek tepe olan Bayrak Tepe’ye çıkıp eşsiz manzaraya tanıklık etmelisiniz.  
Sahildeki restoranların oldukça rağbet gördüğü yer olan Burgazada’da yemek yiyebilecek bir çok mekan alternatifiniz bulunmakta. Yılın her vakti sakin olan ada sadece yaz aylarının Pazar günleri günübirlik tatilciler nedeniyle biraz yoğundur. Genel olarak diğer Prens Adaları gibi turistik olmadığından yalnız olan Burgaz ada, yalnızlığın en güzel tanının çıkabileceği ve kendinizi dinleyebileceğiniz bir yer olarak karşımıza çıkmaktadır.
Burgazada
20:45

Burgazada


İstanbul’un en küçük Prenses Adası olan Kınalıada’da bulunan Kamos Beach Club özellikle şehrin merkezinden gelen günübirlikçilerin yaz aylarında serinlemek, deniz veya havuza girmek, güneşlenmek için tercih ettiği mekanlar arasında.
Yaklaşık 100 metrelik sahili olan Kınalıada’nın Manastır Koyu Ayazma’da bulunan Kamos Beach Club’da aynı zamanda zaman zaman içerisine deniz suyu da doldurulsa, yüzme havuzu da bulunmaktadır. Hafta içi girişin 10 lira, hafta sonu girişlerin 15 lira olduğu Kamos Beach Club, Adalar’da bulunan özel plajlar arasında en ekonomik giriş ücreti olan plajlardan biridir. 
Bu ekonomiklik kalitede biraz azalma meydana getirse de deniz veya havuza girme alternatifi bulundurduğundan tercih edilebilir. Kınalıada’ya vardığıızda Kınalıada’nın batısında kesiminde bulunan Kamo’s Beach Club’a ücretsiz kalkan teknelerle veya yürüyerek gidebilirsiniz. Kınalıada’ya özgü olan biraz taşlı deniz burada da mevcut. Temizlik bakımından oldukça iyi durumdadır. Sabah 08:00 ile gece 02:00 arasında hizmet veren mekanda zaman zaman konserler de düzenlenmektedir. 
İçerisinde bulunan restorandan da yararlanabileceğiniz bir yer olan Kamo’s Beach Club’da şezlong bulmak oldukça zordur. Adada bulunan bir diğer plaj olan Kumluk Plajı gibi hafta içi daha az yoğun olması sebebiyle gitmeniz önerilen mekana Kınalıada halkı pek ilgi göstermemektedir. İlgisiz personel ve vasat hizmet nedeniyle kalitesi vasat bir mekan olan Kamos Beach Club yine günü birlik denize gidilebilecek yerler arasında bulundurulabilir mekan olarak karşımıza çkmaktadır.
Kamos Beach Club
12:02

Kamos Beach Club


Büyükada’nın batı kesiminde Yörükali Plajı’nın ilerisinde bulunan Prenses Koyu hafta sonu kaçamağı yapılabilecek yerlerin başında gelmektedir.
Oldukça sessiz ve sakin koy olan Prenses Koyu’nda bulunan Büyükada Otel’de konaklarken plajdan faydalanabilir, restoranının eşsiz tatlarını tadabilirsiniz. Fiyatların oldukça pahalı olduğunu uyarmakta yarar var. Prenses Koyu’na ulaşmak için Büyükada’ya vardığınızda merkezden ücretsiz olarak kalkan teknelerle 15-20 dakika içerisinde plaja gitmeniz mümkün. 


İsteyenler yine Büyükada’nın merkezinden kalkan faytonlarla da ücretli olarak buraya gidebilir. Plaj her ne kadar temizlemeye çalışsalar bile biraz pistir. Koyda bulunan butik otelde güzel ve kalabalıktan uzak, deniz hem de orman manzaralı odalarda bir hafta sonu geçirebilirsiniz. 


Deniz havası ve orman havasını aynı anda alabileceğiniz bir konumda bulunan Prenses Koyu Güneş’in Büyükada’da batışının en güzel izlenebildiği yerlerden biridir. Hafta sonu giriş ücretinin 50 lira olduğu Prenses Koyu’nda bu fiyata şezlong, şemsiye, duş, minder, sınırsız çay, kahvaltı tabağı, ulaşım gibi hizmetler de dahildir. Plaj ve butik oteli aynı ailenin işlettiği Prenses Koyu’nda plajdan otele çıkarken yaklaşık 150 basamak merdiven çıkmanız gerekmekte fakat sonrasında karşılaşacağınız manzara çıkarken yaşadığınız zorluğu unutturacak nitelikte. Şehrin gürültüsünde ve kötü görüntüsünden uzak uçsuz Marmara Denizi manzarasıyla yakınında yerleşimin olmadığı Prenses Koyu birkaç günlük tatiller için tercih edilmesi gereken bir yer olarak tavsiye edilebilir.
Prenses Koyu
12:49

Prenses Koyu


Kınalıada İstanbul’a en yakın ve en Kuzey’de bulunan Prens Adası olup, adaların içinde büyüklük bakımından Burgazada'dan sonra gelip dördüncü sıradadır.
Tepesinde bulunan televizyon yansıtıcılarıyla da tanınan İstanbul’da nefes alabileceğiniz sessizliğe dalabileceğiniz bir yerdir. Eski günlere nazaran Kınalıada’ya gelen ziyaretçi sayısı azalsa da, özellikle yaz aylarında iskele yanında denize girilebilecek yer bulmak zordur. Ücretli birçok tesis ve plaj bulunmaktadır. Kumluk Plajı ve Kamos Beach Club bu işletmelerden örneklerdir.

Diğer Prenses Adaları’nda olduğu gibi faytonla ulaşımın olmadığı Kınalıada’sını yürüyerek yaklaşık yarım saatte tamamını dolaşabilirsiniz. İkamet edenlerin çoğunu Ermeniler’in oluşturduğu adaya hafta sonu İstanbul’dan günübirlikçiler akın etmektedir. Ada halkının bu günübirlikçilerden rahatsız olduğu aşikardır. Denize girmek, piknik yapmak için birçok alanın bulunduğu ada hafta sonlarında oldukça kalabalıktır. 

Kınalıada’da konaklayabileceğiniz birkaç pansiyon ve balık yiyebileceğiniz güzel restoranlar bulunmaktadır. Yaz aylarında kontrolsüz kalabalığı Kış aylarında derin sessizlik takip etmektedir. Adada ulaşım sadece bisikletle veya yürüyerek sağlanmaktadır. Çok seyrek aralıklarla da olsa belediyenin minibüslerine binebilirsiniz ama iskeleye dönmeniz için yine yürümeniz gerekmektedir. 

Kabataş’tan hareket eden vapurlarla 1 saatte, deniz otobüsleriyle 40 dakikada, Bostancı’dan hareket eden motorlarla ise 30 dakikada Kınalı Ada’ya varabilirsiniz. İstanbul'dan kalkan vapur ve motorların ilk uğradığı veya önünden geçtiği ilk ada olması sebebiyle yolcuların istinasız en az bir fotoğrafını çektiği Kınalıada şehre yakın, kaçamak yapılabilecek yerlerin arasında bulundurulması gereken, bozulmayan doğası ve insanlarıyla hep böyle alternatif kalacak gibi görünmektedir.Karşısında Caddebostan Plajı'nın yer aldığı ada özellikle yaz aylarında ziyaretçi çekmektedir.
Kınalıada
18:07

Kınalıada


Yörük Ali Turistik Tesisleri İstanbul’da bulunan Büyükada’nın batı tarafında denize girilebilecek, restoran ve cafelerde yemek yiyilebilecek, bungolow evlerinde apart motellerinde konaklayabileceğiniz, günübirlik veya birkaç gün yakın yerde tatil yapılabilecek bir yer olarak karşımıza çıkmaktadır. Yörük Ali Plajı’na ulaşım Büyükada’ya ulaşımın nasıl olduğu gibi, Büyükada’ya ulaştıktan sonra iskeleden kalkan plaja ait motorlara binerek 12 dakika veya faytonla beraber 25 dakikalık bir yolculuk sonrasında gerçekleşmektedir.
Sıcak su, mini bar, uydu yayını, balkon ve banyonun bulunduğu Yörük Ali Tesisleri’ndeki pansiyon apart motellerde kalırken Yörük Ali Plajı’ndan da faydalanabilir, hem deniz hem orman içerisinde doğayla iç içe küçük bir tatil geçirebilirsiniz. Büyükada’da piknik yapılabilecek yerlerin başında gelen Dilburnu mevkisinde bulunan Yörük Ali Plajı’na hafta içi giriş ücreti 20 lirayken, haftasonları bu ücret 25 lira olmaktadır. 
 
Yörük Ali Plajı’na damsız girilemese de beklenilen ziyaretçi kalitesi içeride pek yoktur. Plaj oldukça sığdır ve yer yer yosunlar bulunmaktadır. Özellikle hafta sonu oldukça kalabalık olan adadaki Nakibey Plajı, Prenses Koyu gibi Yörük Ali Plajı’nda rahatça yüzmek olanaksızdır. Dışarıdan yiyecek ve içecek getirebildiğiniz Yörük Ali Plajı’nda bulunan cafe ve büfelerdeki fiyatlar dışarıya nazaran oldukça pahalıdır. 
Sizlere tavsiyem gidecekseniz yanınızda yiyecek ve içeceğinizi götürmenizdir. Ayrıca Büyükada’nın batı kısmında bulunması sebebiyle öğleden sonra oldukça sıcaktır. Güneş’ten korunmanız için tedbirli gitmenizde fayda var. Yörük Ali Tesisleri karşılığını alamayacağınız yüksek fiyat ve düşük hizmet kalitesiyle vasat bir tesis görünümü vermektedir. Fiyat kalite dengesiyle vasat bir plaj görüntüsü veren Yörükali Plajı’na gidecekseniz hafta içi pek yoğun olmadığı için tercih edebilirsiniz. Aksi halde aynı fiyata İstanbul’da başka plajlarda daha kaliteli hizmet alabileceğiniz mekanlar mevcuttur.
Yörük Ali Plajı
16:53

Yörük Ali Plajı

Gezilecek Yerler