Eskişehir’in ilk yerleşim yeri olan bölgede Osmanlı zamanından kalan tarihi Odunpazarı Evleri, Eskişehir’de gezilmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Safranbolu gibi evleriyle ünlü olan yerlerdeki yapılardaki özelliklere sahip olan bu evler motifleri ve süslemeleriyle ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.
Balat ve Cumalıkızık Köyü'ndeki gibi fotoğraf makinanızı alıp dar sokaklarında dolanacağınız, kıvrımlarında ilerleyeceğiniz bu bölge Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinin tepe yerlerinde konumlanmıştır. Son yıllarda yapılan restorasyonla birlikte daha da turistik hale gelen Odunpazarı Evleri, eski hallerine uygun rengarenk şehri süslemektedir. Eskişehir Odunpazarı Evleri’nin birçoğu pansiyon ve otel olarak kullanılmakta, bazılarında Eskişehir’e dair hediyelik eşyalar satılmaktadır. 
Bu hediyelik eşyaların başında tabiî ki Eskişehir’e özgü olan lüle taşından yapılmış objeler yer almaktadır. Tarihi Odunpazarı Evleri’nden biri Eskişehir’in son yıllarda kazandığı müze olan Cam Sanatları Müzesi’ni sergilemektedir. Yılmaz Büyükerşen’in eseri olan Balmumu Heykeller Müzesi’nin de bu bölgede yer aldığı Odunpazarı Evleri’ne şehir içerisinden geçen tramvayı kullanıp Atatürk Lisesi durağında inerek gidebilirsiniz. Otobüs kullanarak Eskişehir’e gelenler Otogar’dan tramvaya binebilirken, trenle gelmeyi tercih edenler Çarşı durağına tren garına 10 dakikalık yürüme sonucu ulaşabilirler. 
Atatürk Lisesi’nden 5 dakikalık yürüyüş sonucunda ulaşacağınız Odunpazarı Evleri, şehrin gürültüsünden sokaklarını izole etmiştir. Sokakları oldukça sessizdir. Evlerdeki restorasyonlar tamamen bitmiş değildir. Genellikle 2 katlı ve bahçeli evlerden oluşan yapıların bulunduğu sokaklar maalesef trafiğe açıktır. Araçların zaman zaman istilasına uğramaktadır. Dev maketleri andıran Eskişehir Odunpazarı Evleri sizi bir an olsun geçmişe götürecektir.
Eskişehir Odunpazarı Evleri
20:02

Eskişehir Odunpazarı Evleri

İstanbul Avrupa Yakası’nın en ünlü Karadeniz Pidesi yapan mekanlarından biri olan Pide Ban, ilk olarak 1977 yılında Sarıyer’de kurulmuş olup, Çayırbaşı ve Maden semtlerinde de hizmet vermektedir. Şehirdeki müdavimleri İstanbul’un Sarıyer ilçesine pidelerini yemek için bu mekana gelebilmektedir.
Karadeniz Pidesi denildiğinde yenilebilecek yer olarak akla ilk gelen mekanlardan biri olan Pide Ban Sarıyer, pidelerinin tadına bakarları lezzetiyle büyülemektedir. Hamur ve malzeme dengesi tam kıvamında olan Pide Ban’daki pidelerin yağ oranı da iyi düzeydedir. Burada sürahı ayranın lezzeti de bir başkadır. Sarıyer’deki merkez şubesinde pide yemek için özel araçlarınızla Maslak yolunu takip edip Hacıosman’dan sonra Çayırbaşı’nı geçip Sarıyer’e geldiğinizde Rumeli Kavağı yoluna saparak 50 metre ileriden sola sapıp, Sarıyer Muhallebicisi’nin önünden geçip Sarıyer Devlet Hastanesi’nin çaprazına gitmeniz gerekmektedir. Mekanın önünde aracınızı park edebilirsiniz. 
Buraya gelirken Çayırbaşı’nda yer alan Schell’in yanındaki Pideban şubesinin de önünden geçmiş olacaksınız. Toplu taşımayla buraya gelecekler; Taksim, Beşiktaş ve Levent yönünden geçen 25T, Kabataş’tan kalkıp sahil yolundan giden 25E, Hacıosman metrosundan geçen birçok Sarıyer otobüsüne binebilir. Her türlü pidenin enfes tatlandırıldığı mekanın tatlılarının da tadına bakmanız gerekmektedir. 
Özsüt markalı tatlılar yediğiniz pide sonrasında güzel gidecektir. Kalite ve fiyat oranının en üst düzeyde olduğu mekanda servisler de iyi düzeydedir. Evinizden veya başka yerden buraya sipariş verebilirsiz. Pideban telefon numarası 0212 242 42 39 şeklindedir. Eğer hala bu tadı tatmadıysanız, Pideban’a mutlaka bir gün gitmelisiniz.
Pide Ban
12:47

Pide Ban

İstanbul’da boğaz turu yaparken göze çarpan en güzel yapılardan biri olan Küçüksu Kasrı, Beykoz ilçesinin Göksu Mahallesi’nde Göksu ve Küçüksu dereleri arasında bulunmaktadır. Rumeli Hisarı’nın karşısında, Anadolu Hisarı’nın yanında yer alan Küçüksu Kasrı, güney tarafınsa Küçüksu Plajı’nı da barındırır.
1992 yılından beridir müze - saray olarak halkın kullanımına açılan mekanı milli saraylar işletmektedir. Küçüksu Kasrı; kristalden yapılmış avizeleriyle, şömineleriyle, halılarıyla ve oymalarıyla tarih kokan yapının aynı zamanda manzarası görülmeye değerdir. Organizasyon, toplantı ve düğünlerinizi yapabileceğiniz eşsiz güzellikteki tarihi mekanda kahvaltınızı da yapabilirsiniz. 
Uygun fiyatlar karşılığında dolu kahvaltı tabağına boğaz manzarası önünde sahip olabilirsiniz. Sabah 09:00 ile öğlen 13:00 arasında kahvaltı hizmeti verilen mekanda 10 lira karşılığında sınırsız çay ve kahvaltı tabağına sahip olabilirsiniz. Servisi biraz yavaş denebilir. Ücret karşılığında alınan ürünlerin kalitesi de biraz vasattır fakat manzara için buraya gideceğinizi unutmayın. Kapasitesi biraz kısıtlı olduğundan Küçüksu Kasrı’na kahvaltı yapmak için gideceklerin gitmeden önce rezervasyon yaptırmaları tavsiye edilir.
Küçüksu Kasrı’na giriş ücreti tam bilet 5 lira, öğrenciler içinse 2,5 liradır. Küçüksu Kasrı ziyaret günleri Pazartesi ve Perşembe günleri hariç olup, ziyaret saatleri 09:00 ile 17:00 arasındadır. Beykoz ile Üsküdar arasındaki sahil yolu üzerinde yer alan Küçüksu Kasrı’na gitmek için Kadıköy’den kalkan 15F, Üsküdar’dan hareket eden 15, 15H, 15KÇ, 15M, 15N, 15P, 15T, 15Y ve 15ŞN numaraları otobüslere binip Küçüksu durağında inmelisiniz. 
Duraktan sonra 250 metre yürüyerek mekana ulaşabilirsiniz. Özel araçlarıyla gelecekler Anadolu Yakası sahil yolundan Göksu Mahallesi’ne gidebilirler. Avrupa Yakasından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü geçip Anadolu Hisarı sapağından sapıp sahile indiklerinde Küçüksu Kasrı karşılarına çıkacaktır. Eşsiz manzarası, boğazın kenarındaki konumu, yapının ihtişamı ve tarihi burayı görmeniz gereken nedenlerden sadece birkaçı. Çarpık kentleşen şehirde tarihi yapıda sığınıp İstanbul'a bir kez daha hayran kalabileceğiniz yere gitmelisiniz.

Küçüksu Kasrı
18:58

Küçüksu Kasrı

Günlük rutininiz içinde seyahatinizi planlamayı mı unuttunuz? Bu durumda size bir önerimiz bulunuyor. Neden biletbilet.com’un kolay kavranan, hızlı ilerleyen ve kusursuzca işleyen sayfalarına göz atmıyorsunuz? Bu sayede çok kısa bir süre içerisinde dilediğiniz zamanda dilediğiniz yöndeki tüm uçak ve otobüs bileti bilgilerini de görme şansını yakalayacaksınız. Havayolu bulunan tüm şehirleri kapsayan bir alt yapı ile hizmet sunan bu sitede aynı zamanda yurt dışına yapmak istediğiniz uçuşları da planlayabileceksiniz. 
Direkt uçak biletinin yanında aktarmalı uçak biletlerine de ulaşmak için ekranlara göz atmanız yeterli olacaktır. Seyahatinizi karayolu alternatifi ile gerçekleştirmek istiyorsanız, bu durumda size önerimiz içerik zengini otobüs bileti alışverişi menülerine göz atmanız olacaktır. Bu ekranlarda güncel seferi olan tüm kurumsal ve yöresel otobüs firmalarını da görme şansınız olacaktır. Bu sayede kıyas yapma ve en uygun bileti tespit etme şansınız zor değildir. 
Promosyonlu otobüs bileti ve uçak bileti seçenekleri sayesinde ekonomik bir şekilde seyahatinizi planlamaya hazırlıklı olun. Gezilecek yerlere kara ve hava yoluyla en ucuz şekilde gitmek için size çözüm sunan sitede, seyehat firmalarının size sunduğu hizmetin bedelini aynı ekranda karşılaştırabilir, gitmek istediğiniz saatte gideceğiniz yere kaç sefer olduğunu görebilirsiniz. Ziyaretçilerine kolay ve hızlı kullanım sunan otobüs ve uçak bileti satışını gerçekleştiren yer, sık sık seyehat edenlerin yardımına koşacak ve favori sayfası olabilecek nitelikte. İyi seyahatler dileriz.

Otobüs ve Uçak Bilet Fiyatları
14:28

Otobüs ve Uçak Bilet Fiyatları

Cumalıkızık Köyü Bursa şehir merkezine uzaklığı 15 kilometre olan tam anlamıyla Osmanlı mimarisini yansıtan bir yerleşim yeridir. Orhan Bey zamanında Bursa yöresi civarına Kızık boyu 7 köye ayrılmıştır. Bu köylerden biride Cumalıkızık Köyü’dür.  
Yıldırım Mahallesi’nde bulunan köyün tarihine bakıldığında 700 yıllık bir geçmişe sahip olduğu görülür. Eskiden çevredeki halk buraya Cuma namazı için gelirmiş. Gel zaman git zaman adı Cumalıkızık olarak kalmıştır. Kızık Boyu’nda aralarından en sağlam kalanı bu köy olmuştur. Cumalıkızık’ın evlerinin yapısı, renkleri ve farklılığı turistlerin çok dikkatini çeker. Köyün dar yollarında yürürken her adımda değişik yerler keşfedersiniz. 
Köy halkının insanları çok güler yüzlüdür ve cana yakındır.  Cumalıkızık Köyü’nün evlerinin yanı sıra dikkat çeken bir yanı da çok güzel köy kahvaltılarıdır. Kahvaltısını tıka basa doğal yiyeceklerden yapmak isteyen insanlar hafta sonlarında Cumalıkızık Köyü’nü ziyaret etmelidir. Cumalıkızık Köyü’nde alabalık tesisi de bulunmaktadır. Bu alabalık tesisi adını fazlasıyla duyurmuş bir yerdir. İnanılmaz güzel alabalıkları ile Cumalıkızık Köyü’nde karnınızı doyurabilirsiniz. 
İstanbul’daki Balat gibi sokaklarında fotoğrafçıların gezdiği köyde makinenizi elinize alarak dar sokaklarda ilerleyin ve köy sizi nereye çıkarırsa orayı takip edin. Bu yollar üzerinde size güler yüzlü tavırlarıyla poz verecek köylü kadınlar bulabilirsiniz. Köy halkı yaptıkları çeşitli reçellerden ve ekmeklerden ikram ederken çok cömert davranırlar. Cumalıkızık Köyü’nde konaklamak isterseniz pansiyonculuk işi ile uğraşan köylü halkından yardım alabilirsiniz. Zaten birçoğu evini pansiyon işletmeciliğine açmıştır. Cumalıkızık Köyü sadece Osmanlı mimarisi ve kahvaltısıyla değil, insanlarının güzelliği ve içtenliği ile de hatırlanabilecek bir yerdir. 
Uludağ eteklerinde kurulu olan Cumalıkızık Köyü’ne düzenlenen turlar ile ziyaret etmeniz daha eğlenceli olabilir. İstanbul’a yakın olması sebebiyle haftasonlarında buradan çokça turist gelmektedir. İstanbul’dan Cumalıkızık’a gitmek isteyenler Yenikapı’dan feribot kullanıp Mudanya’da indikten sonra aktarma yapabilirler. Ankara’dan Cumalıkızık’a gitmek için  5 saatlik yolculuk yapmanız gerekmektedir. Yeni yerler görmek isteyenler için keşfedilmeyi bekleyen bir yer olan Cumalıkızık Köyü, güzel bir alternatif.

Cumalıkızık Köyü
10:28

Cumalıkızık Köyü

İstanbul’un turistik tarihi yapılarından biri olan Aya Yorgi Kilisesi 1909 yılından beridir Büyükada’da kullanımdadır. Hristiyanlar için Aya Yogi Kilisesi’nin önemi büyüktür. Bu dine sahip olanların hac ibadetlerini gerçekleştirmek için gidebileceği 2 yerden biridir.  
23 Nisan ve 24 Eylül tarihlerinde bu etkinliği gerçekleştirmek için Aya Yorgi Kilisesi’ne birçok insan akın etmektedir. İnanışa göre bahsi geçen zamanlarda Aya Yorgi Kilisesi’nde dilek dileyenler kiliseden anahtar veya çan alırlar. Dilekleri kabul olan kişilerin bu objeleri geri getirmeleri gerekmektedir.  Manzarası’nın insanı büyülediği bu yere ulaşmak oldukça zahmetlidir. 
1 kilometreye yakın yokuşu çıkmanız gerekmektedir. Bu yokuş boydan boya çalılara bağlanmış iplerle doludur. Başka inanışa göre bu zahmetli yolu konuşmadan çıkıp, çalılara ip bağlamış kişilerin istekleri olmaktadır. Her dine mensup insanların Büyükada’ya yolu düştüğünde görmesi gereken yer olan Aya Yorgi Kilisesi’ne çıkarken yokuşu, bir diğer inanışa göre çıplak ayakla yürümek gerekiyor.  
Büyükada’nın en yüksek tepesinde bulunan Aya Yorgi Kilisesi’ne gitmek için Kabataş, Sirkeci, Kadıköy ve Bostancı’dan kalkan vapurları veya yolcu teknelerini kullanarak adaya gitmelisiniz. Yapının iskeleye uzaklığı yaklaşık 3 kilometredir. Gidişi zahmetli olan bu yolu yürümeniz tavsiye edilir.  Adada bisiklet gezisi yapıyorsanız kesinlikle buraya gidin. Tepeye ulaştığınızda tanıklık edeceğiniz manzara bu yorgunluğunuzu yok edecektir. Aya Yorgi Manastırı’nın yanında bulunan Aya Yorgi Kilisesi’ne gittikten sonra yanında yer alan restorana gitmeden dönmek olmaz. 
Harcadığınız enerjiyi burada Sedef Adası’nı da görebileceğiniz eşsiz manzarayla birlikte depolayabilirsiniz. Restoranın yemeklerinin lezzeti de bir o kadar güzeldir. Kilisedeki din görevlileri tarafından üretilen şarapları burada tadabilirsiniz. Kilise içerisinde gezebileceğiniz yer oldukça küçüktür. Motifleri görülecek güzelliktedir. Yapı içinde fotoğraf çekilemesi yasaklanmıştır. Her kesimden insanı ağılayan bu tarihi yeri görmelisiniz.

Aya Yorgi Kilisesi
17:57

Aya Yorgi Kilisesi

Alışıla gelmiş bol süslemeli ve gösterişli camilerden farklı olarak İstanbul’un Büyükçekmece semtinde sade bir temada inşa edilen Sancaklar Camii, ünlü Mimar Emre Arolat imzası taşıyor. Daha önce Zorlu Center AVM gibi büyük ve önemli projelerin mimarı olan Emre Arolat ilk kez bir ibadethane projesini gerçekleştirdi.
Singapur ve Barcelona’dan en iyi ibadethane ödülünü kazanan Sancaklar Camii projesi bu ödüllerin hakkını gerçekten veriyor. Kubbesi ve minaresi olmayan Sancaklar Camii, Sultan Ahmet Camii gibi görkemli bir yapı değil, aksine dışarıdan yerin altına inşa edilmiş gibi görünüyor. 

Bunun nedeni zeminde bulunan 6 metrelik kot farkı nedeniyle camiye girdiğinizde merdivenlerden aşağıya iniyorsunuz. Beton renginin egemen olduğu duvarlar loş ışıkla aydınlatılıyor. 
Böylece ibadet ederken dikkatiniz dağılmıyor. 600 kişinin aynı anda ibadet edebileceği yer olan Sancaklar Camii, cemaatin yoğun olduğu zaman arkada kalanların daha iyi sesi duyması ve cemaatle bütünleşmesi için basamaklarda namaz kılabiliyorlar. 

Basamaklar ise herkesin çıkabileceği yükseklikte. Kadınlar için ayrı bir bölüm bulunuyor. 
Bu bölüm erkeklerinkinden 1,5 metre yükseklikte ve ince bir örtüyle kapalı. Kadınlar ilk safta namaz kılabiliyorlar bu sayede. Dışarıdan ilk görünüşte camii olduğu algılanamayan yapı olan Sancaklar Camii, içerisine girdiğinizde dış Dünya’yla izole olduğunuzu size hissettiriyor. 

Camiinin halılarında desen bulunmuyor. Dikkatinizi dağıtabilecek her türlü öğelerden sakınılmış. Hira mağarası’ndan esinlenerek yapılan, yerin altında huzur bulabileceğiniz bir dini mekan olan Sancaklar Camii 2013 yılında Kurban Bayramı sonrasında kapılarını ziyaretçilere açtı.  
Büyükçekmece Toskana Vadisi’nde yer alan Sancaklar Camii’ye ulaşmak için özel araçlarınızı kullanmanız gerekiyor. TEM otoyolundan Edirne yönünden gidip, Hadımköy çıkışından çıkarak Fatih Üniversitesi yönünden buraya gidebilirsiniz. Zaman geçtikçe birçok kişinin ilgisini çekecek olan bu harika yapı bu kadar şehir dışında olmasaydı daha çok insanın ziyaretine uğrayacaktı. 

Büyük Çamlıca Tepesi’ne yapılması planlanan camiinin gösterişten yoksun olup örnek alınması gereken bir yapı. Sancaklar Camii, değişik tasarımlara ilgisi olan herkesin gitmesi gereken bir yer.
Sancaklar Camii
13:23

Sancaklar Camii

Eskişehir’e sayısız kalıcı eser bırakan, uygar kent olma yolunda projeler üreten Yılmaz Büyükerşen imzalı, kentin dinlenme, gezme, keyifli dakikalar geçirme yeri olan Kent Park, açıldığı günden beridir şehre renk katmıştır.
İçinde bulunan yapay gölet ve yapay Eskişehir Plajı’yla şehre sahil kenti havası kazandıran park şehirlileri ve başka şehirlerden gelen misafirleri ağırlamaktadır. Eskişehir Otogarı karşısında yer alan Kentpark’a ulaşım, şehir içinden gelen tramvayın da son durağında bulunması sebebiyle çok rahattır. 
Ankara yolunun kenarında olması sebebiyle yolculuk yapanlar burada dinlenme imkanına sahiptir. Eskişehir’i yaşanabilirlik bakımından Türkiye’nin belli başlı şehirlerinden biri olmasında küçük paya sahip olan Kentpark’ta yapay plaj da mevcuttur. 

Yaz aylarında serinlemek ve yüzmek isteyen kentliler her ne kadar plaj dense de büyük havuzda yüzebilirler. 
Hafta içinde giriş ücretinin 5 lira olduğu Eskişehir Plajı’nda aile yeri ve daha çok askerlerin doldurduğu karma yer bulunmaktadır. Plaj derinliği 1,8 metreye kadar çıkabiliyor. Kent Park’ta tatlı su balıklarının beslendiği bir gölet bulunmaktadır. 

Burada avlanmak yasaktır. İçanadolu’da böylesine bir su kütlesine rastlamak içinizi ferahlatmaktadır. Eskişehirliler genelde Kentpark’a yürüyüş, kahvaltı yapma amacıyla gelmektedir. Uygun ücret karşılığında bol çeşitli kahvaltı yapabilirsiniz. Çevredeki sakinler sabahın ilk ışıklarında yürüyüş parkurlarını doldurmakta. 
Bisiklet sürmek bazı yerlerinde yasaktır. Hafta sonlarında insanların akın ettiği yere yakında askeri komutanlık yer alması sebebiyle askerler de gelmektedir. Birçok şehre örnek olacak Eskişehir’de gezilecek yerlerin başında gelen Kentpark çevre düzenlemesiyle insanlara gezip dolaşabileceği geniş alan sunuyor. 

Yılmaz Büyükerşen’in Balmumu Heykeller Müzesi gibi Eskişehir’e kazandırdığı Kentpark şehrin görülmeye değer yerleri arasında üst sıralarda yer almaktadır.
Kentpark Eskişehir
20:08

Kentpark Eskişehir

İstanbul’un tarihi yarımadasının tepesinden Haliç ve İstanbul boğazına bakan, manzara bakımından şehrin en güzel yerlerinden biri üzerinde olan Mimar Sinan Cafe, sadece damak tadınıza değil seyir zevkinize de hitap etmektedir. Havadar, ferah bir mekan olan Mimar Sinan Cafe’de sıcak, soğuk içeceklerin haricinde nargile içebilir, ünlü gözlemesinden tadabilirsiniz.
Hemen yakınında Ağa Kapısı’ından farkı, buranın daha iyi bir manzaraya ve  daha geniş alana sahip olup tıkış tıkış oturmamanızdır. Genel olarak servisi yavaştır. Öyle ki içeri girersiniz servis siparişi vermeden 1 saat içeride oturursunuz. Kimse size gelmez. Siparişinizi verirsiniz gelene kadar da bir süre bekleyebilirsiniz. Mimar Sinan Teras Cafe’nin sigara ve nargile içebilmenize olanak sağlayan açık terası da bulunmaktadır. İstanbul hayranı olan herkesin bu manzarayı görüp hayranlığını bir kere daha pekiştirmesi gerekmektedir. 
Sırayla dizilmiş Boğaziçi Köprüsü ve Galata Köprüsü, sol tarafınızda yer alan Galata Kulesi, karşınızda yer alan Büyük Çamlıca Tepesi özellikle gece ışıkların yanmasıyla birlikte insanı etkiler. Genel itibariyle tatil günleri biraz kalabalık olan mekan, diğer günler biraz daha sakindir. Mimar Sinan Cafe’ye gitmek için Eminönü’nden Süleymaniye’ye doğru 15 dakika süren bir tırmanış yapabilir, Bağcılar’dan Kabataş’a giden tramvaya binerek Beyazıt Meydanı durağında inip ulaşabilirsiniz.
 Süleymaniye Camii’nin kuzey tarafındaki yer alan Fetva Yokuşunun tepesindeki Mimar Sinan Teras Cafe’ye Beyazıt’tan 5 dakikalık yürüyüş gerekmekte. Mimar Sinan Cafe’in girişi sizi mekan hakkında olumsuz düşüncelere sebebiyet verse de içeri girdiğinizde bu düşüncelerden arınacaksınız. Servisi ve hizmetiyle değil manzarasıyla diğer cafelere fark atan mekanda çalan müzikler de her kesime hitap eder. Fiyatları İstanbul’un çoğu manzaralı yerinde manzara vergisine tabii tutulmamıştır. Paragöz bir işletmecinin işletmediği mekan gece 12’ye kadar açıktır. İstanbul’a gelen yerli ve yabancı arkadaşlarınızı şehrin manzarasıyla tanıştırmak için ideal yer. Mimar Sinan Cafe’yi keşfetmenizi öneririz.
Mimar Sinan Cafe
00:36

Mimar Sinan Cafe

İstanbul’un Kireçburnu semtinde 1957 yılından beridir hizmet veren Meşhur Kireçburnu Fırını, Sarıyer Sahili’nde yürüyüşe çıkan İstanbulluların sabah sporlarından sonra kahvaltılarını yaptıkları bir mekan. Dizi çekimleriyle daha da üne kavuşan mekan, Kireçburnu semtinin popüler mekanlarından olan Meşhur Kireçburnu Fırını geniş ürün yelpazesiyle ağzınızı sulandırıyor.
Börekler, poğaçalar, baklavalar, pastalar ve paketli olarak satılan galetalar, kurabiyeler işletmenin benzersiz tat verdiği ürünlerdir. Tek katlı mermerden yapılmış yapı içerisinde bulunan mekan Tarabya’dan Çayırbaşı’na uzanan sahil yolu kenarında bulunur. 
Ünü İstanbul sınırlarını da aşan bu mekana uzak yerlerden birçok ziyaretçi gelmektedir. Taksim’den kalkan 40T, Kabataş’tan kalkan 25E numaralı otobüslerin önünden geçtiği mekana Hacıosman metro durağından kalkan 25Y ve 25A numaralı otobüslerle de ulaşmak mümkün. 

Özel aracınızla buraya gidecekseniz Maslak yönünden Hacıosman’a ulaşıp Tarabya’ya indikten sonra sahil kenarından Kireçburnu’na gitmeniz gerekmektedir. Araçlarınızı işletmenin önüne park edebiliyorsunuz. Müdavimleri mesafelere aldırış etmeden gelip börek yediği Meşhur Kireçburnu Fırını’nda servis hizmeti biraz yavaştır. 
Siparişinize sahip olmak için biraz uğraş vermeniz gerekiyor. Ürünleri oldukça kaliteli ve lezzetli olduğundan fiyatlar bunu yansıtıyor. Odun ateşiyle birlikte kara fırın içinde pişirilen enfes poğaçalar ve böreklere hayran kalacaksınız. Börekleri ne kadar güzel olsa da Meşhur Sarıyer Börekçisi’nin börekleriyle kıyaslanamaz. Diyetteyseniz Meşhur Kireçburnu Fırını önünden geçmeniz tavsiye edilmez. 

Tok olarak girdiğiniz mekanda kendinizi muhteşem ürünleri yerken bulabilirsiniz. İstanbul’un meşhur tatlarını tatmak isteyenlerin uğraması gereken mekan sabah 06:00’da kapılarını açık gece 01:00’a kadar hizmet vermektedir. Bu lezzeti tatmayanlar Meşhur Kireçburnu Fırını’na gidip denemelidir.
Meşhur Kireçburnu Fırını
13:38

Meşhur Kireçburnu Fırını

Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan İstanbul’un Süleymaniye semtinde mahallesinde yer alan Süleymaniye Camii, şehrin en nadide eselerinden biridir. Boğaz’dan ve Haliç’ten heybetini fark edebileceğiniz yapı; Ayasofya, Sultanahmet Camii gibi ihtişamıyla insanı büyüleyen İstanbul’daki dini eserlerdendir.
Mimar Sinan’ın kalfalık eserim olarak nitelendirdiği ve mezarının da bulunduğu yer olan Süleymaniye Camii, mimari açıdan da incelenmelidir. Cami içerisindeki akustik dinlenmeye değerdir. Mimar Sinan bu sistemi camii içerisinde nargile içerek kurmuştur. Ayrıca Süleymaniye Camii’nin belirli yerlerinde özel olarak getirilmiş devekuşu yumurtaları bulunmaktadır. Bu yumurtalar örümcek ağlarının oluşmasını engellemektedir. 
İstanbul’daki diğer yapılardan ayıran en büyük özelliklerinden biri de tarihi yarımadanın üzerinde bir kartal gibi süzülmesidir. Büyük ÇamlıcaTepesi üzerine yapılması planlanan yeni camiinin yapılmasındaki bir amaç, Sultan Ahmet Camii’nde bulunan 6 minaresini gölgelemek için 7 minareli, Süleymaniye’nin ihtişamını gölgelemek için de şehrin en yüksek tepelerinden her yerden görülebilecek bir yere yapılmasıdır. Şöyle bir gerçek var ki Dünya üzerinde böyle ihtişamlı yapabilecek mimarlar yok.
Süleymaniye Camii’ne ulaşmak için Bağcılar ve Kabataş arasında çalışan tramvayı kullanarak Beyazıt durağında inip İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nün yanından tabelaları takip ederek 200 metre ilerlemeniz gerekmektedir. Eminönü tarafından yürüyerek gelmek isteyenler, 15 dakikalık hafif zorlu bir yokuş tırmanışı yapmak zorundalar. Süleymaniye Camii yanında meşhur kuru fasulyeciler ve birçok yemek mekanı da bulunmaktadır. 
Huzur bulup kendinize çekinebileceğiniz yerde birçok yerli ve yabancı turistin de ziyaret ettiği camiidir. Beyazıt’ın içinde saklanmış gizli bir yapı gibi duran bu yapının ihtişamı en iyi karşı tepeden Galata sırtlarından görünür. Birçok sırra sahip olan Süleymaniye Camii sizi büyüleyecektir. Muhteşem padişahın, muhteşem mimara yaptırdığı bu görkemli yapıyı herkesin görmesi gerekmektedir.
Süleymaniye Camii
20:44

Süleymaniye Camii

Turkuazoo Akvaryum, Forum İstanbul içerisinde yer alan, Türkiye’nin ilk yapılmış dev akvaryumu özelliğine sahiptir. Avrupa’daki dev akvaryumlar arasında en uzun tüneli de burada görebileceksiniz.

Forum İstanbul AVM gibi Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi olan ve ziyaretçi akınına uğrayan bu yerde yer alması sebebiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmiştir.


2 metre uzunluğundaki köpek balıklarını da görebileceğiniz akvaryumda ekstra ücret karşılığında köpek balıklarıyla aynı havuzda dalış yapabilirsiniz.

Turkuazoo giriş ücreti, öğrenciler, öğretmenler, 3 ile 16 yaş arası ve 65 yaş üzerindekiler için 22 lira, yetişkin bireyler içinse 29 liradır. 0 ile 2 yaş arasındaki ücretsiz girebilirken, 4 kişilik bir aile 88 lira ödemesi gerekmektedir.

Turkuazoo Akvaryum içinde gezerken size rehberlik edecek bilgi broşürü de 2 liradır. 


Müzekartı olanlara %20 oranında indirim yapılmaktadır. Turkuazoo Akvaryum içinde gezintiniz yaklaşık 1 saat sürmektedir. Çocuklar 65 lira, yetişkinler ise 85 lira karşılığında yıllık üyeliğe sahip olabiliyorlar. Yıl içerisinde diledikleri kadar Turkuazoo Akvaryum İstanbul’u ziyaret edebiliyorlar.

Sabah 10 ile akşam 10 saatleri arasında açık olan Turkuazoo Akvaryum’a gitmek için Aksaray ile Havalimanı arasında çalışan metro hattını kullanarak Forum İstanbul Alışveriş Merkezi’nde inebilirsiniz.

İKEA’nın kapısının çaprazında bulunan girişe ulaşabilirsiniz.


İçinde keyifli dakikalar geçirebileceğiniz Turkuazoo İstanbul Akvaryum’da 43 adet akvaryum, 10 binden fazla deniz canlısı bulunuyor.

Deniz altındaki yaşamı burada görebileceğiniz, ufkunuzu açacak olan bu güzel yer, binlerce değişik deniz canlısı ve türleriyle sizleri büyüleyecektir.

Küçük, büyük herkesin ilgisini çeken Turkuazoo ailenizle birlikte güzel bir gün geçirmek için tercih edilebilecek ideal yerdir.
Turkuazoo Akvaryum
11:53

Turkuazoo Akvaryum

İstanbul Boğazı’nda bulunan nadide yapılardan biri olan Fuat Paşa Yalısı, Sarıyer ilçesinin Büyükdere semtinin sahil kenarında kazıklı yol diye tabir edilen yolun kenarından yer almaktadır. 200 yıldan fazla yaşa sahip olan Fuat Paşa Yalısı düğün, organizasyon düzenleyebileceğiniz güzel mekanlar arasında.
Keçeci Fuat Paşa’nın sahibi olduğu yer, 1930’larda restore edilerek otel amaçlı konaklama yeri olarak kullanıma başlanmıştır. Asıl adı Hotel Fuat Paşa olan Yalı, düğün yerleri listesinde üst sıraları zorluyor. Otel genelde yabancı turistlere hizmet vermektedir. Fiyatları gecelik 120 ile 1000 euro arasında değişmektedir. Deniz manzaralı restoranında Fransız, İtalyan ve Türk mutfağına ait örnekler sergilenmektedir. 
Ali Fuat Paşa Yalısı Ramazan aylarında da iddialı iftar menüsünü ziyaretçileriyle 60 lira civarı bir ücret karşılığında paylaşır. Fırsat sitelerinden yarıdan ucuz kuponları alıp gitmekte yarar var. Fuat Paşa Yalısı’na gitmek için Maslak tarafından Hacıosman’a doğru ilerlediğinizde bayırı inip Çayırbaşı’na gelmeniz gerekiyor.  
Sarıyer Sahili’nden Büyükdere’ye doğru ilerleyip eski Sarıyer Adliyesi önünde bulunan ışıklardan sol dönmelisiniz. 5 lira karşılığında girişte bıraktığınız aracı valeler karşı tarafta bulunan otoparka park edeceklerdir. Karşısında Kireçburnu Sahili ve Tarabya Oteli görünmektedir. Öünden deniz üzerine konulmuş kazıklardan yapılan yoldan geçen araçlar bulunmaktadır. 
Yemek fiyatları böyle bir mekana göre uygundur. Fuat Paşa Yalısı'nda bulunan restoranın servis kalitesi ortalama denebilir. Mekanın kalitesi hakkında yorum yapılmaz.  Tarihi mekanda heybetli bir girişi bulunan Fuat Paşa Yalısı eş, arkadaş, iş yemekleri için dalga sesleri eşliğinde yemek yiyeceğiniz ideal bir mekan olarak görünüyor.
Fuat Paşa Yalısı
09:53

Fuat Paşa Yalısı

Gezilecek Yerler