İstanbul Boğazı'nda Kuruçeşme semtinin 160 metre açığında Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprülerinin ortasında bulunan önceden Kuruçeşme Adası veya Galatasaray Adası şimdi işletmesini yapan Mehmet Koçarslan tarafından ismi takılan Suada İstanbul'un gözde ve lüks eğlence mekanıdır.
 Suada büyüleyici manzarası ve konumunun sahip olduğu özellikle İstanbul Boğazını 360 derece görebilme imkanınız vardır. Adada bulunan havuzla, İstanbul Boğazı üzerinde havuza girme şansını yakalayabileceğiniz eşsiz bir yerdir. Suada'da her damağa uygun kebap veya balık yiyebileceğiniz restoran mevcuttur. İçkisiz mekan bulunmamaktadır.

Galatasaray Adası'na ulaşmak için Beşiktaş sahil yolunu Ortaköy'den geçip 500 metre ileride Kuruçeşme'ye vardığınızda sahilden kalkan teknelere ücretsiz olarak binerek Galatasaray Adası'na çıkabilirsiniz.

         Deniz yoluyla da tekneniz varsa teknenizle yada Deniz Taksi kullanarak Galatasaray Adası'na ulaşabilirsiniz. Suada içerisinde G-Balık, Suda Kebap, Thai Lotus, Mezzaluna,360, Clementine, Mirror Launge isimlerinde 6 adet restoran bulunmaktadır. İçerisinde bulunan olimpik havuz yaz aylarında hergün 09:00 ve 02:00 saatleri arasında açıktır. Havuza giriş ücreti hafta içleri 50 lira, haftasonu 80 liradır. Restoranların fiyatları ise diğer benzeri mekanlara göre biraz pahalıdır.

Düğün, parti organizasyonlarının da yapılabildiği Suada'ya restoranlarda yemek yemek için gitmek istiyorsanız önceden rezarvasyon yazmanızı öneririm. İçeriye girdiğinizde karşılaşacağınız ilk cümle ''Rezarvasyonunuz var mıydı?'' olacaktır. Sosyete ve iş Dünya'nın uğrak yeri olduğu Suada, kalitesi bakımından üst düzeyde bir yerdir.

İstanbul Boğazı'nda Kız Kulesi ile birlikteki iki kara parçasından biri olan, hergün istinasız düğün veya organizasyonun yapıldığı Suada'ya özellikle restoranlarda yemek yemek için gidiyorsanız giyiminize özen göstermelisiniz, yoksa gittikten sonra şunu giyseydim ezik kaldım falan dememek için tedbirli olmakta yarar var.
Galatasaray Adası / Suada
19:35

Galatasaray Adası / Suada


İstanbul'un Sarıyer ilçesinde sadece kadınlara hizmet veren Altınkum Kadınlar Plajı, Altınkum Plajı'nın ve Rumeli Kavağı askeri plajının ortasında bulunmaktadır.
Yazın her gün İstanbul'un birçok yerinden gelen kadınları ağırlayan kadınlar plajı, gerek ücretiyle gerekse de kalitesiyle gidilmeyecek bir yer olarak karşımıza çıkıyor.

Bütün personelinin bayan olduğu kadınlar plajına gitmek için İstanbul'un belirli yerlerinden kalkan servislerle ulaşılabiliyor. Girişin servis ücretiyle beraber 30 lira olduğu kadınlar plajı resimlerdeki görüldüğü gibi ıssız değildir.

 Adım atacak değil nefes alacak yer bulunabilecek yer bulunamıyan, insanların serinlemek ve denize girmek amacıyla gittiği kadınlar plajı, resimlerin tam aksine yaz aylarında o kalabalıkta bir bataklık suyunu andırmaktadır. İstanbul'un Anadolu
yakasında bulunan Poyrazköy ve birçok başka yerde bulunan kadınlar plajı da buaraya alternatif olabilir. Denizin kalitesi bakımından İstanbul'un en temiz denizinin olduğu yerde bulunsa da yanlış işletmecilik anlayışı nedeniyle gidenlerin hoşnutsuz eve dönmelerini sağlamaktadır. Malesef İstanbul'da sadece kadınların denize girebildiği yer azlığı sebebiyle talebi karşılayamayan yer özellikle yazın sıcak günlerinde en kalabalık hale ulaşıyor. Altınkum Kadınlar Plajı, başka tercihi olmayanların zaruriyetten gidebilecekleri bir yer olarak karşımıza çıkıyor.

Sarıyer Altunkum Kadınlar Plajı'na ulaşımınızı kendiniz yapmak istiyorsanız, Sarıyer'den kalkan Rumeli Kavağı minibüslerine veya Hacıosman metro istasyonundan kalkan 25A numaralı İETT otobüslerine binip son durakta inerek 5 dakikalık yürüme mesafesini katetmeniz gerekiyor.
Altınkum Kadınlar Plajı
16:44

Altınkum Kadınlar Plajı

İstanbul Mobese Kameraları sayesinde turduğunuz yerden İstanbul'un dört bir tarafını İstanbul'un mobese kameralarıyla izleyebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey linke tıklamanız.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin turistik kameralar servisinin kullanıma girmesiyle İstanbul'da Miniatürk, Galata Kulesi, Pierre Loti, Anadolu Hisarı, Beyazıt Kulesi, Beyazıt Meydanı, Büyük Çamlıca, Küçük Çamlıca, Doğa Tepe, Dragos, Eminönü, Emirgan Korusu, Eyüp Sultan, Hidiv Kasrı, İstiklal Caddesi, Kadıköy, Kapalı Çarşı, Kız Kulesi, Mercan, İETT Metrohan, Salacak, Saraçhane, Sepetçiler Kasrı, Sultanahmet, Taksim ve Ulus Parkı gibi gezilmesi gereken yerleri mobese kameralarıyla evinizden canlı olarak sesli ve sessiz izleyebilirsiniz. Mobese kameraları'nın bulunduğu birçok yerin anlatıldığı yerlere gitmeden önce manzarası hakkında fikir edinebilirsiniz. İstediğiniz yerin resmine tıkladığınızda ibb'nin mobese kamerası açılacaktır. İstanbul mobese kameraları sayesinde İstanbul'da olmadan İstanbul'u izleyebilme olanağına sahipsiniz. Canlı mobese kameralarıyla şehri an be an takip edebileceksiniz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin turistik kameralarından alıntı yapılan görüntüler sayesinde oturduğunuz yerde canlı görüntüler eşliğinde İstanbul turu yapabilirsiniz. İyi seyirler...
İstanbul Canlı Mobese Kameraları
14:12

İstanbul Canlı Mobese Kameraları


İstanbul’un en turistik semtlerinden biri olan ve birçok görülmesi gereken tarihi yapıya ev sahipliği yapan Karaköy’ün isminin geçtiğinde akıllara farklı şeyler gelmesine sebep olan Zürafa Sokak, değişik amaçlardaki turistik ziyaretlerin gerçekleştirildiği bir yerdir. Karaköy civarındaki gezilecek yerleri dolaşırken farkına varmadan veya bilinçli şekilde gideceğiniz bu sokağın yaklaşık 100 yıllık mazisi iç açıcı değildir.


Kimilerinin ihtiyaç için, kimilerinin ise sosyal gözlem yapmak için gittiği Zürafa Sokak Abdülhamid zamanında İstanbul'da yaşayan yabancılar için kuruldu. Daha sonra babasının sahip olduğu binalardaki genelev işletmecilercilerin kiralarını ödemediğinden ortak olarak girdiği genelev işletmeciliğinde hızla yükselen Matild Manukyan Zürafa Sokak'taki birçok genelevin sahibi oldu.

Genelevinde çalıştırdığı yabancı uyruklu kadınları önce Müslüman yapan sonra sektörde işe başlatan Matild Manukyan burdan kazandığı paralarla vergi rekortmenliğine kadar yükseldi. Sokağın kısa ve iğrenç tarihi böyle olsa da birçok insanın ihtiyaç duymayıp sosyal gözlem yapmak amacıyla gitmek istediği bir yer olan Zürafa Sokak içler acısı haliyle İstiklal Caddesi'nden Karaköy'e gitmek isteyenlerin Yüksek Kaldırımlar Caddesi'nin yanında beklemektedir. Girişin kontrollü olduğu Zürafa Sokak'a cep telefonu, kamera ve benzeri elektronik kayıt cihazlarıyla girmek yasaktır.

Girerken kimlik bırakmanız gerekmektedir. Zürafa Sokak'ta çalışanların ve Zürafa Sokak'a ihtiyaç için gidenlerin içler acısı halini gözlemlemek için gidenler kendilerini sokaktan sağlam çıkartmaları için büyük uğraş vermeleri gerekmektedir. Atılan laflar, yapılan iş tekliflerinin ardından müşteri olmadığınız anlaşılınca kovulmanız olasıdır. Kimliğiniz alıp normal hayatın yaşandığı sokaklara karıştığınızda geride İstanbul'un göbeği Karaköy'de böyle bir sokağın varlığının tuhaflığını düşünerek hiç bir zaman gidilmemesi gereken bir yer diyeceksinizdir. Zürafa Sokak'ın çevresinde bulunan Galata Kulesi, Galata Köprüsü gibi birçok gidilecek yerin bulunduğu İstanbul'un bu bölgesinde şehrin merkezinde böyle bir yapının olması gerçekten çok tuhaf.
Zürafa Sokak
22:42

Zürafa Sokak

Atatürk Arboretumu başlığında ağaç müzesi hakkında birçok bilgi ve fotoğraf paylaştım. Elimde malesef Atatürk Arboretumu ile ilgili video olmadığından paylaşamamıştım. Kendisini her gün izlediğiniz dizi, film, reklam ve kliplerde arka plan olarak gördüğünüz Atatürk Arboretumu'nda çekilen birkaç videoyu paylaşacağım.
 
İlk videoda Coşkun Sabah anılar şarkısının klibinde görüldüğü üzere Atatürk Arboretumu'ndaki yılların değişimi gözlenmektedir. 1980'li yılların sonunda bir sonbahar ayında çekilen Coşkun Sabah'ın Anılar şarkısının klibinden de görüleceği üzere aradan yaklaşık 25 yıl geçmesine rağmen yoldaki asfalt haricinde değişen birşey olmadığı gözleniyor. Klip zamanındaki hali daha çekici göründüğü de aşikar. 


Atatürk Arboretumu'nda çekilen reklamlara örnek olarak Vodafone'un Nasrettin Hoca'lı reklamı göle yoğurt mayalarken görülmektedir. Keloğlan Kara Prens'e Karşı filminin birçok sahnesi de Atatürk Arboretumu'na ev sahipliği yapmıştır.

Atatürk Arboretumu'nda Çekilen Filmler, Klipler, Reklamlar
22:13

Atatürk Arboretumu'nda Çekilen Filmler, Klipler, Reklamlar


İstanbul'da Hasköy semtinde bulunan Rahmi Koç Müzesi ziyaretçilerine deniz motorları, otomobiller, faytonlar, motorsikletler, çocuk arabaları, buhar makineleri, uçaklar, trenler ve nice birçok eski koleksiyonlarını sumaktadır.
Giriş ücretinin yetişkinler için 12.5 tl, öğrenciler için 6 tl olduğu Rahmi Koç Müzesi, Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerine yaptığı indirim nedeniyle 4 tl'ye giriş izni tanımaktadır. 

Rahmi Koç Müzesi'ne gitmek için Taksim'den kalkan 54HT, Eminönü'nden kalkan 47, Mecidiyeköy'den kalkan 54HM numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz. Bu otobüslerin geçtiği herhangi bir güzergahtan gelmeyecekseniz, metrobüsle Halıcıoğlu durağına gidip, 500 m yürüme mesafesinde olan Sütlüce'den Hasköy'e yürüyerek ulaşabilirsiniz.

İçerisinde ünlü Cem Yılmaz'ın oynadığı GİTT serisi reklamlarındaki otomobilinde bulunduğu klasik otomobiller galerisinde onlarca yılların eskitemediği araçları görebilirsiniz. Anadol, Mercedes, Cadillac, Rolls Royce, Jaguar gibi birçok markanın yarım asırlık araçlarını görebilirsiniz.


Müze içerisinde bulunan denizaltıya girmek için ek olarak 5 lira daha ödemeniz gerekmektedir. Ayrıca günün belirli saatlerinde ücretsiz olarak Hasköy'den Sütlücü'ye nostaljik tren seferleri yapılmaktadır.

Sabahın erken saatlerinde bile gidilse gün sonuna kadar hepsinin rahatlıkla gezilebileceği bir yer olmayan Rahmi Koç Müzesi ziyaretçilerini zengin koleksiyonlarıyla bilgilendirerek uğurlamaktadır. İçerisinde Bar barossa isimli güzel bir mekanda güzel vakit geçirebilirsiniz.

Müze her gün birçok ilkokul öğrencilerinin toplu gezi akınlarına uğrayıp bir kargaşa gürültü ortamı içinde olsa da bu çocukların Rahmi Koç Müzesi hatıra defterine yazdığı yazıları okumak gülümsemenize neden olacaktır. 

Özellikle çocuklu ailelerin gitmesi gerekn bir yer olan Rahmi Koç Müzesi'nde okul çağındaki çocuklarının gördüğü Fen ve Fizik derslerinin bir uygulaması gibi olan çamaşır makinasının çalışma şekli, kaldıraçların özellikleri ve nerede kullanıldığı, zeytinyağının nasıl elde edildiği, buhar makinalarının işlevleri gibi bir çok konuda hem çocuklarınız hem de siz büyükleriniz bu bilgilerden uygulamalı olarak aydınlanabileceksiniz.

Detaylı anlatılmaya kalkılsa sayfalarca yazı yazılabilecek bir kaynak sunan Rahmi Koç Müzesi'ni gezdikten sonra büyük yorgunluk sahibi olacağınıza eminim. Otomobillere, teknelere ve teknolojiye ilgi duyan herkesin kesinlikle gitmesi gereken bir yer olan Rahmi Koç Müzesi her yaştan ziyaretçiyi ağırlayıp hayran bırakarak uğurlamaktadır.
Rahmi Koç Müzesi
13:49

Rahmi Koç Müzesi

Gezilecek Yerler