Batum, Gürcistan’ın Türkiye sınırındaki liman kentidir. Karadeniz ‘in kıyı şehirlerinden biri olarak bilinir. Batum’a ulaşmak artık çok kolaydır. 
Kalkan vizeler sayesinde geçiş yapmak sadece 1 TL’dir. Nüfus cüzdanıyla 1 TL’ye, pasaport ile 15 TL’ye, Batum ‘a giriş yapabilirsiniz. Batum birçok güzelliği ve mimari yapısı ile oldukça dikkat çeker. Meydanında mimari yapılar dikkati çeker. Adeta Türkiye’nin 80’li yılları yaşanır burada. İnsanları çok gelişmiş değildir. Fakat turistlerinin çoğu Rize, Trabzon ve Ardahan’dan gelir. Kumar hayatı ile de oldukça meşhurdur. 
Kumar oynamak isteyen binlerce insan Batum‘u ziyaret eder. Gece hayatı oldukça renklidir. Türkçe çok az insan tarafından bilinir. Halkı genellikle Gürcüce bilir. Halkı ile anlaşmak için yanınızda Gürcüce bilen birinin olması iyi olacaktır. Trafik düzeni pek gelişmemiştir. Yaya halinde yollarında ilerlerken biraz daha özen göstermeniz gerekir. Sahil şeridi görülmeye değerdir. Sahil uzunluğu yaklaşık 20 km kadardır. Batum’a gidildiğinde Botanik parkı mutlaka görülmelidir. 
Dünya'da yetişen birçok bitkinin bir arada bulunduğu bir yerle karşılaşıp, hayran olacaksınız. Elinizde fotoğraf makinası ile bütün şehri dolaşıp, birçok fotoğraf çekebilirsiniz. Gelişmeyen şehrin ara sokakları size fazla miktarda fotoğraf sunar. Armut suyu oldukça meşhurdur. Kendine özgü içeceklerinin başında gelir. Batum’a gitmeden önce, kalacağınız yeri araştırmakta fayda vardır. Bazı pansiyonlar gerektiğinden daha pahalı olabilir. Batum’un para birimi Laridir. 

11 TL yaklaşık olarak 10 Lari’dir. Yanınızda Dolar götürüp orada Lari’ye çevirmeniz, daha iyi olacaktır. Gürcistan’ın Antalya’sı olan bu temiz şehir Karadeniz turu yapıp Boztepe, Sümela Manastırı, Uzungöl gezileri sonrasında mutlaka görülmelidir. Eskiye özlem duyan insanlar burayı daha çok sever. Güzel bir pansiyonda kalarak, sokaklarında kaybolmak, size yeni hayatlar ve keşifler sunar.
Batum
11:45

Batum



Gerze, Sinop ilinin şirin bir tatil beldesidir. Bir ilçe olan Gerze, Sinop şehrine 39 km uzaklıktadır. Gerze’nin antik adı Carusa’dır. Gerze, mavi ve yeşilin uyumu ile çok dinlendirici ve sakin bir yerdir. 
Kendine özgü doğası ile tatilcileri kendine çeker. Fakat değişik tatil yöreleri kadar adı duyulmamıştır. Evleri genelde tek katlı ve çiçek yetiştirilen minik bahçeleri olan yerlerdir. Cevizli mantısı ve simitleri oldukça meşhurdur. Simitleri normal simit boyutundan daha ince ve daha küçüktür. Gerze’ de 1 adet simit değil, 5 tane yemeniz normaldir. Kendine özgü bir havası olan Gerze’nin sokakları dar ve incedir. Sokaklarında birçok çeşme bulunur. 
Doğası bozulmadığı için tatilciler geldiklerinde ayrılmak istemezler. Kendilerine özgü bir dilleri vardır Gerzelilerin. Ayrıca Gerze horozları oldukça meşhurdur. Gerze’nin iskelesinden kendini suya bırakmak oldukça eğlencelidir. Dalış yaparak suyunun tadını çıkarabilirsiniz. Saklı cennet adı da tam Gerze’ye uygun bir isimdir. Adının fazla duyulmaması nedeni ile doğası da bozulmamıştır. İskele çay bahçesinde bütün günün yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz. Gerze gibi cennet köşesinin son zamanlarda başında bir dert bulunmaktadır. 
Bazı insanlar burayı termik santral tehdidine maruz bırakmışlardır. Gerzeliler her sene bunun için uğraş verirler. Bu sorun sadece Gerzelilerin değil, bütün insanlığın sorunudur. Doğa katliamı yapmak ve eşsiz güzellikleri ortadan kaldırmak, kimsenin hakkı değildir. Bir nebzede olsa püskürtülen bu hareketler, zaman zaman tekrar alevlenmektedir. 
Kendine özgü bir yapıya sahip, keşfedilmemiş güzellikleriyle dolu olan Gerze’ ye sahip çıkmalıyız. Yapılan tehditlerin neticeye ulaşmaması için birçok kampanya düzenlenmektedir. Bizlerde doğanın bir harikası olan Gerze için katılım yaparak üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Doğa katliamının sadece insanlara değil, hayvanlara da birçok zararı vardır. Karadeniz'de bir başka görülmesi gereken sahil şeridindeki yer olan Boztepe'ye de göz atabilirsiniz.
Gerze
11:19

Gerze

Şirince Köyü, İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı olup İlçeye uzaklığı 8 kilometredir. Asıl adının Şirince değil çirkince olduğu rivayet edilir. 
Eski tarihine bakarsak çok sayıda Rum vatandaşına ev sahipliği yapmıştır. Rum derebeylerinden biri zamanında 7 aileyi azat edip burayı yerleşim yeri olarak göstermiştir. Yeni köyünüzü beğendiniz mi diye soru yöneltmiş, cevap olarak çirkince lafını duymuştur. Ailelere verilen bu yer çok güzel olduğu ve elimizden alınır korkusu ile halk çirkince deyip, beğenmiyor gibi yapmıştır. Zamanında adı ile hiç uyuşmayan bir yer olduğu görülmüş ve Şirince adı verilmiştir. 
Şirince Köyü’nde en çok dikkat çeken özellik şarap üretimidir. Sokaklarda gezerken yan yana ufak dükkanların sıralandığı yerde, değişik şarap tatlarına varılır. Her dükkan da daha farklı şaraplar tadarsınız. Her meyvenin şarabı yapılarak, farklılığını ortaya koyan bir köydür. Meyve şaraplarından tadıp birkaç şişe almak istersiniz. Şarap satan insanlar son derece sıcak kanlıdır. Size şaraplarını tanıtırken bir dost edası ile sunumlarını yapıp, asla para talep etmezler. Herkes canı gönülden muhabbet eder ve size içtenliğin unutulmuş duygular olduğunu hatırlatır. 
Köy kahvesinde oturarak sıcak bir çay içip oradaki yaşlı insanların sohbetine tanıklık etmek ruhunuzu dinlendirir. Butik otelleri çok ünlüdür. Kendinize kalacak yer bulmak sorun olmaz. Canınız sıkıldığında gezebileceğiniz tarihi yapıları mevcuttur. Şirince Köyü’nde eskiden yapılan kilise ve manastır gibi yerler bulunur. Elinize fotoğraf makinanızı alıp sımsıcak bir günde değişik fotoğraflar çekebilirsiniz. 
Şirince sizin köyünüz gibi sevgi ve saygı doludur. Sıkmaz, boğmaz, tedirgin etmez. Mutlaka görülmesi gerekilen bir yaşam alanıdır. Gerçekten burada yaşadığınızı hissedersiniz. Arnavut kaldırımlarını arşınlayarak her dakika yeni yerler keşfedersiniz. Halk pazarına çıkıp, dilediğiniz güzellikteki ev yapımı tarhanaları almadan dönen yoktur.
Şirince Köyü
09:37

Şirince Köyü

Alanya Kalesi, Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan Türkiye’nin önemli simgelerinden biridir. Alanya Kalesi’ne çıkarken oldukça zor ve engebeli yollar bulunur. 
Yolları virajlı yapıdadır. Alanya Kalesi’ne ulaşım minibüslerle sağlanır. Minibüsler her saat başında Alanya Kalesi’ne giderler. Kale birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. İlk önce Bizanslılar tarafından yapılmıştır. Daha sonra Selçuklular’ın eline geçtiğinde, Alaaddin Keykubat, Alanya Kalesi’ne baştan inşa ettirerek, şimdiki durumuna ulaşmasını sağlamıştır. 83 kule ve 140 burcu bulunur. Alanya Kalesi’nde su sarnıçları da bulunur. 
Hatta bazıları günümüzde de kullanılmaktadır. Sarnıçların sayısı 400 kadardır. 50’ye yakını hala kullanılır. Alanya Kalesi’ne çıktığınızda sizi inanılmaz bir manzara karşılar. Denizi seyretmek ve tarihi kale içinde bulunmak çok güzel bir duygudur. Alanya Kalesi’ne çıkan herkes denize taş atmaya çalışır. 
Adam atacağı denilen yerden, ziyarete gelen insanlar denize taş atmaya çalışırlar. Zamanında Bizans dönemindeyken, mahkumlara taş verilip, denize atamazlarsa, idam edilecekleri söylenirmiş. Mahkumlar denize taşı atamazlarsa buradan aşağı atılarak ölüm cezasına çarptırılırmış. 
Ziyarete gelen insanlarda dileklerinin kabul olup olmayacağını öğrenmek için aynı şeyi yapmaya çalışırlar. Alanya Kalesi’nden denize bakıldığında; mavi ve yeşilin her tonu görülür. Bu doyumsuz manzara eşliğinde güzel fotoğraflar çekmek çok zevklidir. Değişik fotoğraflar çekerek tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz. Alanya Kalesi’nin kenarlarında restoran ve cafeler bulunur. Bu cafelerde oturup kahve içerek, güzel bir gün geçirebilirsiniz. 
Alanya Kalesi’nde bazı kısımlar ziyaretçilere kapatılmıştır. Fakat önemli olan o kaleye çıkıp manzarayı seyredebilmektir. Müze kartı ile de Alanya Kalesi ziyaret edilebilir. Girişi ücretlidir. Alanya Kalesi’nden merkeze inerken, gene minibüsler aracılığı ile yolculuğunuzu sonlandırabilirsiniz. Akşamları da değişik güzellikler sergileyen Alanya kalesi; gün batımında da görülmeye değerdir.
Alanya Kalesi
20:57

Alanya Kalesi

Didim, Aydın iline bağlı yaz aylarında popüler olan ilçedir. Didim, son derece gelişmiş ve günden güne turist akımına daha fazla maruz kalan bir tatil beldesidir. 
Son zamanlarda, dışarıdan daha fazla turist almaktadır. Özelliklede İngilizler, Didim’e yerleşerek nüfusun yarısından fazlasını oluşturmuşlardır. Didim’de her gördüğünüz tabelada İngilizce tabirlere rastlarsanız sakın şaşırmayın. Turistik bir tatil yeri değil, turistik bir yerleşim haline gelmiştir. Didim’in denizi oldukça temizdir. 
Sahili mavi bayrak sahibidir. En ünlü plajı Altınkum Plajı’dır. Altınkum Plajı’ndan denize dalarak, çeşitli balıkların dünyasına girebilirsiniz. Gece hayatı Didim’de oldukça renklidir. Medusa adında açık hava diskosu bulunur. Bu disko çok meşhurdur. 
Tatile gelen yerli ve yabancı turistler eğlenmek için burayı tercih ederler. Didim’de Bizans mimari eserlerine çok sık rastlanır. Özelliklede Apollon Tapınağı’nın mutlaka görülmesi gerekir. Büyük sütunlarına bakarken hayretler içerisinde kalırsınız. Bu atmosfer sizi adeta büyüler. Fotoğraf makinanızı alarak, güzel kareler yakalayabilirsiniz. 
Harika koylarını gezerek, güzel yerlerde yüzme fırsatı bulursunuz. Gecesi ayrı güzel, gündüzü ayrı güzel bir yer olan Didim’de, tekne turlarına da katılabilirsiniz. Cüzi miktarlarda para ödeyerek, yemek ve eğlencenin tadına varırsınız. Dilerseniz bir akşam vakti, ufacık bir sandalın içinde arkadaşlarınızla, bir masa kurup eğlenebilirsiniz. 
Didim tarihin ve denizin bir araya geldiği, muhteşem güzellikte bir beldedir. Rüzgar bile Didim’de farklı eser. Rüzgarla birlikte denizin kokusu burnunuza gelir. İyi ki buradayım dedirtecek güzelliklere sahiptir. Didim’in yapısı bozulmadan, tarihi dokuları ve denizinin mis gibi kokusunu içinize çekmek için, mutlaka ziyaret etmelisiniz. 
Her ne kadar şuan İngiliz yoğunlukta bir nüfusa sahip olsa da, Türk topraklarının içerisinde böyle güzel yerler olduğu için övünebilirsiniz.
Didim
18:24

Didim

Gezilecek Yerler