Pages - Menu

Sapanca Gölü

Sakarya’ya bağlı bir ilçe olan Sapanca’da bulunan Sapanca Gölü Adapazarı şehrinin içme suyu ve eğlence için tek su kaynağıdır. Frigyalıların M.Ö. 1200 yılında bölgeyesu bulunması sebebiyle gelmesiyle Frigyalılar tarafından yerleşim yeri olarak tercih edilmiştir.
O günden itibaren doğal bir park olarak korunan bir tarihi ve doğal eserimizdir. Özellikle temiz havası insanı Sapanca'dan gitmemesi için bir neden sunuyor. Sapanca Gölü ve çevresi özellikle yaz aylarında çok fazla rağbet gören bir yer olarak bilinmektedir. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Sapanca Gölü’nün çevresinde sayısız tatil merkezi kurulmuş ve eğlence parkları inşa edilmiştir. 
 
Tatil yapmak için temiz havası olan, sakin, şehrin gürültüsünden uzak, kafa dinlemelik, oksijen dolu bir yer arıyorsanız Sapanca tamda size göre. Günübirlik tatil seven ziyaretçilerin yanı sıra kısa veya uzun süreli konaklayan turistlerin de akın ettiği dinlenme yeri olan Sapanca Gölü çevresinde birçok konaklama yeri de bulunmaktadır. 
 
Bunların en lüks ve gözde olanları Güral Sapanca Wellness Park, Richmond Nua Wellness-Spa, Sapanca AQUA Hotel denebilir. Bu otellerde havuza veya Spa masajları yaptırabilirsiniz. Sapanca Gölü çevresinde doğa yürüyüşü yaptıktan sonra otelinizde dinlenebilirsiniz. Ayrıca Sapanca Gölü üzerinde kiraladığınız deniz bisikleti veya teknelerle tur atabilirsiniz. Sapanca Gölü çevresinde yiyecek içecek yeri arayanlar için Gölevi Restaurant Cafe iyi hizmet alabileceğiniz bir yer olarak göze çarpmaktadır. Sapanca’ya İstanbul’dan gitmek için özel aracınızla Tem otoyolundan İzmit’e ulaşıp Sapanca gişelerinden çıkmanız gerekmektedir. 
 
Gişelerden çıktıktan birkaç kilometre sonunda Sapanca’ya ulaşabilirsiniz. İstanbul Sapanca arası yaklaşık 1-1,5 saat sürmektedir. Ayrıca genellikle hafta sonlarında birçok tur firması buraya günübirlik turlar düzenlemektedir. Kartepe’den izlenmesi ayrı güzel olan Sapanca Gölü gün geçtikçe insanoğlu tarafından kirletilse de, yazları göle girmek için insanlar akın etmektedir. Göl kenarında mangal yapmanın ayrı keyif verdiği yer olan Sapanca Gölü’ne haftasonları arabanızı alıp güzel havada gitmenizi öneririz. Sakarya Üniversitesi’nin manzarası olan Sapanca Gölü’nü genelde  Tem otoyolundan gidenler deniz sanmaktadır. Yeşil ve mavinin buluştuğu bu güzel yere mutlaka gitmelisiniz.

Yerebatan Sarnıcı

Yerebatan Sarnıcı İstanbul’da tarihte iz bırakan önemli yerlerden biridir. Yaklaşık 1000 metrekare (2,4 dönüm) kapsayan, 138 metre uzunluğunda ve 64,6 metre genişliğinde büyüklüğe sahip muhteşem ihtişamı sayesinde ziyaretçi akınına uğramaktadır. 
James Bond Filmlerinden bir bölümde bu yapıtta çekilmiştir. Günümüze kadar gelen bir rivayete göre tam 8.000 tane köle tarafından inşası yapılmış olup, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmiştir. Halen Turizm Bakanlığı tarafından koruma altına alınıp, yerli ve yabancı turistlerin gezmelerine izin verilmektedir. 
532 sonra Bizans İmparatoru Jüstinyen tarafından inşa edilen Yerebatan Sarnıcı, Büyük Saray ve yakındaki binalar için su depolamaktadır. 

Yerebatan Sarnıcı'na ulaşmak için öncelikle Sultanahmet meydanına gitmeniz gerekiyor. Kabataş ve Bağcılar arasında hareket eden tramvayla birlikte Sultan Ahmet meydanına varır varmaz, tramvay hattı yanındaki küçük bir binayı göreceksiniz. Yerebatan Sarnıcı için merdivenlerden oraya ulaşabilirsiniz. Daha fazla ayrıntılı anlatmak istersek Ayasofya binasının batısında bulunan küçük binadan giriş yapabilirsiniz. 
Yeraltı suyolu Büyük Saray ve diğer binaların su ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılmıştır. 

Yerebatan Sarnıcı’nın arkasına doğru yürüdüğünüzde, sütunları birini destekleyen bölümünde Medusa'yı baş aşağı konumda ters olarak göreceksiniz. Medusa’nın neden tepetaklak olduğu bir çok tartışmaya soru oldu. Çoğu kişiye göre Medusa'nın taşa çevrilmesinin nedeni çevirme hikayelerine inanmalarıdır. Medusa'nın yüzünü ters çevirirlerse eğer kendilerinin taşa çevrilmeyeceği inancını taşımaktaydılar. İstanbul’da şehrin göbeğinde olsa dahi daha çok yabancı turistlere rastlayabileceğiniz bir yer olan Yerebatan Sarnıcı’nın çevresinde şuanda bir sürü otel bulunmaktadır. 
 
Tüm günlerde 09:00 ile 18:30 saatleri arasında girişlere izin verilen Yerebatan Sarnıcı’na gittiğinizde çevredeki güzel köftecilerden de karnınızı doyurabilirsiniz. Turist mekanı olduğu için fiyatlar biraz yüksek gelebilir. Yabancı ziyaretçilerin Yerebatan Sarnıcı’nı gezmeleri için 10 lira, yani yaklaşık 6 dolar ödemeleri gerekirken, yerli turistler için Yerebatan Sarnıcı’na giriş ücreti 5 liradır. Müze kart ücretsiz girişlerde geçmemektedir. Tarihi ve mimarisiyle yüzyıllardan günümüze gelen Yerebatan Sarnıcı İstanbul’da gezilmesi gereken tarihi yapılardan biridir.

Uludağ

Marmara bölgesinde kış tatil için gitmeniz en uygun yerlerden biri olan Uludağ, özellikle günübirlikçiler için de çokça tercih edilen yerlerden birisidir. Uludağ efsanevi olarak Olympus Dağı olarak anılmaktadır.
Olympus Yunan mitolojisinde bir çok şey ifade etmekte dir. Kara Tepe olarak da adlandırılan Uludağ 2543 metre yüksekliğiyle, Batı Anadolu'nun en yüksek dağı olma özelliğini elinde bulundurmaktadır. Tabi biz Türkler için muhteşem bir kış tatil merkezi olarak da bilinir. Uludağ Milli Parkı, 5 Yıldız yemek hizmetleri ve daha bir çok olanaklar bizler için özel olarak hazırlanmıştır.
 Uludağ'da en popüler spor olarak kayağın dışında kaymayı bilmiyorsanız, kızak da kiralayabilirsiniz. Helikopter ile kayak atlayışı da Uludağ’da yapılan enteresan aktivitelerden. Sadece Türkler değil yabancı turistlerin de tercih ettiği yer olan Uludağ Bursa ilinin merkezinin sırtlarında ihtişamlı bir şekilde yer almaktadır. İstanbul’la Uludağ arasındaki toplam mesafe 284 Km kadar. Eğer kendi aracınız ile gitmek istiyorsanız (Tavsiyemizdir) yaklaşık 4.5 saatte Uludağ'da sıcak çikolatanızı yudumlayabilirsiniz. Yok ben araba kullanarak gitmek istemiyorum diyorsanız, bir çok tur şirketi aracılığıyla hem gidiş hem de dönüş imkanına sahip olabilirsiniz. Sanırım Uludağ’da vakit geçirmenizin en iyi yolundan birisi kayak sporu ile uğraşmak.
Uludağ'da 10'dan fazla kayak pisti ile bizleri kayak zevkinin doruklarına çıkartıyor. 3 Km lik gezi parkurundan söz etmiyorum bile! Telesiyejlerle etrafınızı tepeden dik bir görüş ile izleyebilir ve manzaranın tadını çıkartabilirsiniz. O mis gibi havasını içinize çeker çekmez bir kez daha oradan ayrılmak istemeyeceksiniz emin olun. Size özel kayak dersleri de verebiliyorlar.
 Saati 50 TL'den başlayan fiyatlar karşılığında kayak öğrenebilirsiniz. Uludağ'da sezon dışında uygun fiyata otellerde kalabilirsiniz. Sezonda ve tatil günlerinde fiyatlar oldukça uçuktur. Size önerimiz yanınızda bazı şeyleri bulundurun. Ani hava değişimi olabileceğini unutmayın bu yüzden yanınızda kış şartlarına uygun giysiler getirmeyi unutmayın.
 Uludağ’da her çeşit yemek yiyebileceğiniz birçok işletme bulunmaktadır. Fiyatları ise şehir merkezine göre biraz pahalıdır. Uludağ etrafında 5 yıldızlı oteller , özel restaurantlar ve gençlerin mekanı olan cafeler ile donatılmış bir biçimdedir. Milli park girişi için sadece 4 TL giriş ücreti vermeniz gerekmekte. Çıkışta ise muhteşem dinginlikle evinize ayrılma zevki paha biçilemez.

Türk Telekom Arena

Türk Telekom Arana Stadı İstanbul Mecidiyeköy’de bulunan Ali Sami Yen Stadyumu’nun yıkılmasından sonra, Seyrantepe’de Aslantepe olarak ismi değiştirilen tepenin üzerine kurulmuştur.
Türkiye’de bulunan stadyumlar içerisinde 52562 seyirci kapasitesiyle en yüksek kapasiteli 2. Stadyumdur. Galatasaray Spor Kulübü’nün futbol takımının tüm evindeki tüm maçların oynandığı yer olan TT Arena’da , maç günleri dışında konser, miting, kongreler de düzenlenmektedir. Şehrin hemen yanında bu kadar kişinin rahatlıkla ulaşımını sağladığı yer olması ve Türkiye’deki en modern stadyum olması nedeniyle yurt içindeki ve yurt dışındaki ünlü isimlerin konserlerini verdiği yer olması sebebiyle sadece futbol maçlarının yapıldığı yer olarak kayda geçmemektedir. 
Maç günlerinin dışında da gezilebilecek yer olan Türk Telekon Arena Stadı’nda tüm günler hizmet veren saha manzaralı Premium bir restoran da bulunmaktadır. TT Arena’ya ulaşmak için özel araçlarınızla Anadolu Yakası’ndan gelirken Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü geçtikten sonra sağdan 2. Çıkıştan çıktığınızda stada ulaşabilirsiniz. 
Tem otoyolunun hemen yanında bulunması sebebiyle ulaşımı oldukça kolay olan Türk Telekom Arena’ya toplu taşıma araçlarından sadece metro ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Taksim ile Hacıosman durakları arasında çalışan metro binerek Sanayi Mahallesi durağında inip Sanayi ile Seyrantepe arasında çalışan metroya aktarma yapabilirsiniz. Metrobüsle Mecidiyeköy veya Zincirlikuyu'ndan da metroya aktarma yapabilirsiniz. TT Arena yanında hiçbir İETT durağı bulunmamaktadır. Galatasaray Kulübü’ne devredilirken üstü kapatılma şartı koşulan TT Arena’nın üstü halen kapatılamaması sebebiyle soğuk kış günlerinde seyircileri hava koşulları oldukça zorlamaktadır. 
Yapılan konserler nedeniyle seyircilerin sahada bulunması çimleri de olumsuz yönde etkilemiştir. 1760 kişiyi ağırlayabilen 157 locanın da bulunduğu TT Arena Stadyumu Türkiye’nin en büyük spor komplekslerinden biridir. Loca sahiplerinin haftanın ve günün her saati kullanabilmeleri nedeniyle  maç günleri haricinde de insan sirkülasyonuna sahiptir.

Darıca Hayvanat Bahçesi


Darıca Hayvanat Bahçesi Kocaeli ilinin Darıca ilçesinde bulunmaktadır. İçerisinde çok değişik hayvanları barındıran Darıca Hayvanat Bahçesi eğer ilginç hayvanları görmek istiyorsanız tam size göre bir yer.
Yalnız gidince kesinlikle fark edeceksiniz ki Darıca Hayvanat Bahçesi'nde Fil yok. Sanırım bakımının çok zor olması nedeni ile alakalı olabilir. Hayvanat Bahçesindeki tüm hayvanlar son derece eğitimli hayvanlardır. Maymunları eliniz ile beslerken, hayatınızda ilk defa timsah görebileceksiniz.
 Hayvan sevginizi pekiştirirken belgesellerde tanık olduğunuz zebralara dokunabilme şansı yakalayabileceksiniz. Özellikle çocuklar için oyun parklarının bulunması da çocuklarınızın güvenliği açısından son derece önem taşıyor. Tur yapılırken fayton ile veyahut elektronik bir araç ile gezi düzenleniyor. Darıca Hayvanat Bahçesi'nde dil çeviri seçenekleri ve size her an yardımcı olmak için bekleyen konusunda uzman rehberlere de sahip.
 İstanbul’dan Darıca Hayvanat Bahçesi'ne gitmek için  öncelikle Gebze'ye geçmeniz gerekiyor.  Ulaşım için otobüs kullanacaksınız. Daha sonrasında ise Çayırova Fatih tren istasyonuna ulaşacaksınız. Fatih tren istasyonunda indikten sonra yukarıda otobüs duraklarını göreceksiniz. Bu duraklardan geçen 502 tabelalı araçlara bineceksiniz.
Bu araçlar sizi direk Darıca Hayvanat Bahçesi’nin önünde bırakmaktadır. Öncelikle şunu söylemeliyiz ki giderken kendinize bir sandwich yapabilir, dışarıdan istediğiniz yiyecek içeceği içeriye sokabilirsiniz. Veyahut benim param var ben paramla yemek yiyeceğim diyorsanız oraya yakın bir sürü restaurant bulunmaktadır. 3000 civarında hayvan ve yaklaşık 500 çeşit bitkiye ev sahipliği yapan Darıca Hayvanat Bahçesi sabah 9 ile akşam 5 saatleri arasında girişlere açıktır.
0-4 yaşındakilerin ücretsiz gezebildiği yer olan Boğaziçi Hayvanat Bahçesi, 5 ile 17 yaş arasındakilere 10 lira iken, üstündekilere 15 lira ücretindedir. Yerli ve yabancı turistler aynı ücretten değerlendirilmektedir. Küçük, büyük herkesin ilgisini çeken yer olan Darıca Hayvanat Bahçesi, görülebilecek egzotik mekanların başında gelmektedir.

Panorama 1453 Tarih Müzesi

Panorama 1453 Tarih Müzesi,  29 Mayıs 1453 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu tarafından İstanbul'un fethinden sonra özel olarak kurulmuş bir müzedir.
Kuşatma Salı Günü 29 Mayıs 1453 yılına döneminden 6 Nisan Cuma'ya kadar sürmeye devam etti. Konstantinopolis, Müslümanların eline geçtiğinde İstanbul olarak isim değişikliğine uğradı. Panorama Müzesi 8 sanatçıyı ve 1 milyon Euro'luk bir bütçe yardımı ile oluşturulan ve sunan tam panorama dikey duvarların yanı sıra, bu önemli tarihsel savaş özenle işlenmiştir. 

Kubbeli çatısı ise Gökyüzüne benzemesi için özel olarak boyatılmıştır. Bu inanılmaz ayrıntılı parça Osmanlı ve Bizans askerlerinin yaklaşık 10.000 ayrıntılı görseller mevcuttur.

Ziyaretçiler için özel olarak 3D olarak düzenlenmiştir. 3D özelliğini görebilmek için 14 metre uzaklıkta olmak yeterli oluyor. Müzeye giden koridor boyunca İstanbul'un fethi hakkında daha fazla bilgi bulunmaktadır. Hiç İngilizce bilginizin olmasına gerek de yok üstelik. Özel ses çevirme cihazları ile hizmet veren İstanbul Panoramik Müzesi özellikle turistleri düşünmüş bu cihaz ile. 

Sadece görüntü değil ses olarak da gerçeği tamamen yansıtmasa da *bir şeyler ortaya çıkarmaya çalışmışlar. Panorama 1453 Fetih Müzesi’ne gitmek için Kabataş – Bağcılar tramvayı ile Topkapı durağında ineceksiniz. Oradan Topkapı Kültür Parkı içine 5-10 dakikalık bir mesafe bulunmaktadır İstanbul Panorama Müzesi'ne ulaşmak için. Metrobüsü kullanarak Topkapı durağında inip yine buraya ulaşabilirsiniz. Ayrıca Miniatürk arasında mekik dokuyan 1453 numaralı İETT otobüslerini kullanabilirsiniz. İstanbul 1453 Panorama Müzesi İstanbul’da gezilmesi gereken nadide müzelerden birisidir. Müze içerisinde hiçbir yiyecek veya içecek alabileceğiniz bir yer yoktur ancak, etrafında  birçok pide ve kebap restoran bulunmaktadır. 
İstanbul 1453 Panorama Tarih Müzesi’ne haftanın her günü 09:00 ile 16:30 saatleri arasında girebilirsiniz. Yabancı turistlerin 10 lira ücret karşılığında giremediği Panorama Müzesi’ne öğrenciler 3 lira, Türk vatandaşları ise 5 liraya girebilmektedir. 10 kişi veya daha fazla kişili grup eşliğinde girildiği vakit öğrenciler 2 liraya, normal vatandaşlar ise 4 liraya girebilmektedir. İstanbul’un Fethi’nin görsel olarak çok iyi anlatıldığı müze olan Panorama 1453’e tarihe ve İstanbul’a ilgi duyuyorsanız mutlaka gitmelisiniz.

İzmir Sanal Tur


İzmir'in Karşıyaka, Konak, Alsancak semtlerinde bulunan gezmeye ve görmeye değer en güzel yapıları istediğiniz yerden sanal turla gezebilirsiniz. Panoramik görüntülerinin yer aldığı görülmeye değer yerlerde 360 derecelik fotoğraflarla kendinizi orda hissedebilir, oralara gitmeden önce fikir alabilirsiniz. İzmir’de gezilecek yerlerin de aralarında bulunduğu mekanların 3D panoramik görüntülerine bakmak için üzerine tıklamanız yeterlidir. İyi sanal gezmeler.

Kayak Merkezleri Kar Kalınlıkları

Türkiye’de bulunan önemli kayak merkezlerinin güncel kar kalınlıklarının yer aldığı harita sayesinde, kayak yapmak için kayak merkezlerine gitmeden önce fikir sahibi olabileceksiniz. Kayak severler ve kış sporlarına ilgi duyanlar için oldukça yararlı bir paylaşım olduğunu düşündüğümüz kayak merkezleri kar kalınlıkları haritasında; Uludağ, Kartalkaya, Ilgaz, Erciyes, Palandöken, Kartepe, Sarıkamış, Bozdağ, Erendağı, Nemrut, Davraz, gibi önemli turistik kayak merkezlerinin şuanda sahip oldukları kar kalınları bilgisine ulaşabileceksiniz. Bu kayak merkezlerinde bulunan özel kişi ve kurumlar tarafından ölçülüp bir araya getirilen kayak merkezleri kar kalınları haritasını sizlerle paylaşıyoruz. İyi aktiviteler dileriz. Haritadan net olarak göremiyorsanız harita altındaki yazıya da tıklayabilirsiniz.

Ballıkayalar Tabiat Parkı

Ballıkayalar Tabiat Parkı Gebze Kocaeli’de bulunmaktadır.  Bu  park resmi olarak 1994 yılında tabiat parkı olarak anılmaya başlanmıştır. Arazi şartları nedeniyle yapılabilecek çok güzel sporlar mevcuttur.
Bu sporlar ; dağcılık ve trekking olmak üzere 2 doğa sporudur. Eğer mangal yapacak güzel bir tabiat arıyorsanız, kurallara uyup çevreyi kirletmeyecekseniz Ballıkayalar tam size göre. Özellikle haftasonlarında yakın yerlerdeki ziyaretçilerin günübirlik gezi olarak tercih ettiği yer olan Ballıkayalar Tabiat Parkı’nda birçok dağcıyla karşılaşabilirsiniz. Treeking parkurunda birçok şehirden gelen ziyaretçilerle arkadaş olabilirsiniz. 

Herhangi bir bilgi için yerli halka soru sormaktan kesinlikle çekinmeyin. Çok misafirperver insanlardır. Tüm mevsim Kasım, Haziran ve Eylül özellikle Mart ayı tırmanmaya uygundur. Eğer birden fazla gün tırmanmak istiyorsanız Kamp kurmak da mümkündür. Her yıl yaz aylarında Ballıkayalar Kanyonu’nda tırmanma şenlikleri düzenlenir. İstanbul'dan Ballıkayalar Tabiat Parkı’na gitmek için ilk önce İstanbul'dan Gebze/Kocaeli'ye ulaşmanız gerekmektedir. 

Gebze'ye vardıktan sonra ise E-5 karayolunu kullanarak Tavşanlı Köyü'ne varıyoruz. Daha sonrasında önünüze düz bir yol gelecek zaten yolu bitene kadar devam edin. Eğer arabam yok diyorsanız Ballıkayalar’a ulaşmak için, İstanbul'un Anadolu yakasında, Harem otobüs terminaline gidin. Gebze'den Tavşanlı Köyü otobüslerine binin. Tavşanlı (Tavşancıl ile karıştırmayın) Unutmayın Tavşancıl Dilovası mevkiinde, Tavşanlı ise Gebze tarafında kalıyor. Oradan bir 2 km mesafededir. Ballıkayalar'a gitmeden önce yanınızda kesinlikle mangal malzemesi almanızı tavsiye ederiz. 

Mis gibi doğa manzarası size mangal yaparken eşlik edecektir. Ballıkayalar’da yemek götürmek istemiyorsanız eğer orada bir restaurant da bulunmaktadır. Restauranta içkili içecekler de bulunmaktadır. Eğer yazın güzel bir tatil yapmak istiyorum diyorsanız Ballıkayalar tam size göre bir yer. Ballıkayalar'a gittiğinizde kesinlikle şelaleyi ziyaret etmenizi öneririz. Şelaleye çıkmak biraz zor olabilir fakat siz bilirsiniz, emek olmadan yemek olmaz. Ballıkayalar Tabiat Parkı Özellikle İstanbul’a yakın olması sebebiyle hafta sonu kaçamak yapılabilip doğayla baş başa kalınabilecek alternatif yerlerden biridir.

Miniatürk

İstanbul’da 2003 yılında ziyarete açılan Miniatürk Sütlüceye yaklaşık 1-2 km uzaklıkta olan devasa  tarihi bir müzedir. Müze 3000 yıllık tarihinin izlerini taşımaktadır. Çocuklar için ideal bir gezi alanıdır.

Parkın diğer özellikleri arasında ise içerisinde  minyatür trenler, model arabalar, tekneler, sinema salonu, bir kapalı sergi salonu ve oyun alanı bulunmasıdır. 60.000 m2'lik bir alana sahip olan Miniatürk dünyanın en büyük Minyatür parkı olarak tarihe geçmiştir. 
 Eminönü'nden Miniatürk’e gitmek isteyenler ulaşımın zorluğu sebebiyle eğer çok kişilerse taksi tutmalarında fayda vardır. Taksi parası en fazla  20-30 TL (USD 15 civarında) mal olacaktır. Bir alternatif olarak Eminönü'nden Miniatürk'e ulaşmak  için  toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Eminönü'nden kalkan otobüs numaraları 47E, 47Ç, 47N ve 47'dir. Seyrantepe'den kalkan ve 4. Levent'ten de geçen 41 ST numaralı otobüs de Miniatürk durağından geçmektedir. Ayrıca Panorama 1453 Tarih Müzesi'yle ring yapan 1453 numaralalı otobüslere de binebilirsiniz. Özel araçlarıyla gidenler için 500 araç kapasitelik otoparkı da mevcuttur. İçeriye yiyecek içecek sokulması kesinlikle yasaktır.
Tüm her şey düşünülmüş olduğundan dolayı içerisinde büyük alışveriş merkezleri de bulunmaktadır. Miniatürk’de yer alacak ve almış olan eserler tamamen uzman kişiler tarafından seçilmiştir. Seçilen eserler tamamen özgün emek vererek ortaya çıkarıldı. Miniatürk projesi tam 22 ayda tamamlanmıştır. Şuanda tam 122 adet özel yapım maket eser ziyaretçilere açık bir şekilde sergilenmektedir. Türkiye'ye gerçekten büyük gelir kaynağı sağlamaktadır. 
Özellikle yabancı turistlerin gezmek için can attığı yerlerden birisi olarak gösteriliyor. Miniatürk tam 400 kişi oturma kapasiteli anfi tiyatro mevcuttur. Türkiye'de özellikle ilk okul öğrencilerin en çok gezdiği yerler arasında yerini almıştır Haftanın tüm günlerinde, sabah ve akşam 9 saatleri arasında açık olan Miniatürk’e giriş ücreti tam biletliler için 5 lira, öğrenciler için 3 ve yabancı turistler için 10 liradır. 365 gün resmi tatil günlerinde bile açık olan Miniatürk’e giriş için ücretleri müzekart sahibi olsanız da ödemeniz gerekmektedir.Yakın olması sebebiyle Rahmi Koç Müzesi'ne de sonrasında uğramanız önerilir.

Optimum Outlet

Birçok şehirde bulunduğu gibi İstanbul’da da yer alan Optimum Outlet, Anadolu Yakası’nda yer alan önemli alışveriş merkezlerinden biridir.

Yaklaşık olarak yılda 10 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapan Optimum İstanbul, outlet mağazalarıyla markaların ürünlerini ucuza satın alabileceğiniz yer özelliği taşımaktadır. Kadıköy ve Kozyatağı arasında buluması nedeni ve ulaşım kolaylığı nedeniyle de tercih edilen İstanbul Optimum Outlet’e  gitmek için Avrupa yakasından gitmek için metrobüsü kullanarak Söğütlüçeşme Durağı’ndan inip Sahrayıcedit’ten geçen otobüslere binmelisiniz. 
 Kadıköy Kartal arasında hareket eden metroyu kullanarak da Optimum Outlet Alışveriş Merkezi’ne ulaşabilirsiniz. Özel araçlarıyla gitmek isteyenler E5’in yanında bulunan Optimum Outlet’te ücretsiz otopark hizmetinden yararlanabilirler.
Mimarisi sayesinde Optimum İstanbul’un tamamı Güneş ışığı görmektedir, yuvarlak bir alan üzerine kuruludur. Optimum Outlet Alışveriş Merkezi İstanbul’un en büyük buz pistine de ev sahipliği yapmaktadır. Sadece alışveriş yapmayacağınız, güzel vakit geçireceğiniz bir eğlence ve yaşam merkezi de olan İstanbul Optimum Avrupa’nın en iyi Outlet’i ödülünün de sahibidir. 

Tanınmış kaliteli markaların dükkanları, restoran ve cafeleriyle eğlenceli bir gün geçirebileceğiniz yer olan Optimum Outlet’in sinema salonlarında ise İstanbul şartlarına göre uygun fiyatta yüksek kaliteli hizmetle filmleri izleyebilirsiniz. Çeşitli kampanyalarla ziyaretçileri de kendine çeken Optimum İstanbul, İstanbul’un önemli ve alışveriş yapma amacıyla gidilmesi gereken alışveriş merkezlerinden biridir.