Boztepe
23:15

Boztepe

Boztepe, Ordu’ nun en yüksek tepelerinden biridir. Yaklaşık yüksekliği 550 metredir. Boztepe’nin manzarası inanılmaz güzeldir. Aşağı bakıldığında bir tarafta deniz, bir tarafta şehir ayaklarınızın altında uzanır. Güzel bir Pazar geçirmek isteyenler veya sporla çok ilgili olanlar bisikletlerini alarak, bu doğal güzelliğe canlı tanıklık edebilirler.
Bazen insanlar yürüyerek, bazen de arabayla ulaşarak bu güzelliğe tanık olurlar. Akşam Boztepe’ye çıkıldığında ışıklı ve göz alıcı bir manzarayla karşılaşırsınız. Hatta bazen bulutlara bile yukarıdan bakarsınız. 

Yağmurlu günlerde de Boztepe’de puslu ve çok güzel bir hava görülür. Yamaç paraşütü yapmak isteyen insanlar da Boztepe’ye çıkar. Doğal güzellikleri tepeden süzülerek incelemek isteyen insanlar yamaç paraşütünü tercih ederler. Boztepe’de bulunan tesislerde sizin birçok anlamda ihtiyacınızı karşılar. Bu güzel manzara eşliğinde yemeğinizi yiyerek, Boztepe’yi seyre durursunuz. Veya yanlarında semaverini getirip manzaraya karşı çay içenlere de rastlayabilirsiniz.
Boztepe görsel anlamda ruhunuzu ve gözünüzü doyurabilecek yapıda bir doğal güzelliktir. Yeşilliklerin tepesinde uzanan Boztepe’ye, Güneş’in batışına yakın bir zamanda çıkmanızı tavsiye ederiz. Güneşin bu denli güzel battığı bir yere aşık olursunuz adeta. Çıkışı oldukça zor olduğu için, Boztepe’ye teleferik yapılmıştır. Teleferik yaklaşık 7 dakikada sizi Boztepe’ye çıkarır. Teleferikte gördükleriniz ruhunuzu oldukça doyurur. Ağaçlar içinde kuş sesleri ile Boztepe’ye ulaşırsınız.
Son zamanlarda herkes Boztepe’ye çıkmak için teleferiği tercih etmektedir. Ordulular ve dışarıdan gelen yerli turistler için teleferik hem daha kolay hem de görsel açıdan güzel olmuştur. İnsanlar doğayı inceleyerek ulaşmak için bu yöntemi tercih ederler. Boztepe, yüksekliğinden aşağılara doğru baktıkça kendinizi özgür bir kuş gibi hissedersiniz. Zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız bir yerde, hem doğa hem de görüntü başınızı döndürür. Ordu’ya yolunuz düştüğünde buraya mutlaka gitmelisiniz. Karadenizdeki diğer görülmesi gereken yakın yerlerden olan Uzungöl ve Sümela Manastırı'na da göz atın.

1 yorum :

  1. Ordu'yu seyredebileceğiniz en muhteşem yer. Uçsuz bucaksız Karadeniz manzarasının yanı sıra özellikle gece şehir manzarası görmeye değer.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler