Sarımsaklı
21:36

Sarımsaklı

Sarımsaklı, Ayvalık’a bağlı bir turistik bölgedir. Ayvalık’a oldukça yakın olduğu için genel özellikleri oldukça benzerlik gösterir. Sarımsaklı adını sarımsak taşı ocaklarından almıştır. 
Bu ocaklar nedeniyle adına Sarımsaklı denilmiştir Sarımsaklı Plajı dünyanın en güzel 4. plajı seçilmiştir. 7 km uzunluğunda eşsiz bir sahile sahiptir. Kumları çok incedir. Denizi oldukça soğuktur. Sarımsaklı Plajı'nda denize girdiğinizde su hemen derinleşmez. Bu yüzmeyi yeni öğrenenler için oldukça avantajlı bir durumdur. Akşamları kordon boyunda yürümek ve dondurma yemek oldukça eğlencelidir. 
Sarımsaklı’nın en çok kızarmış dondurması meşhurdur. Bu dondurma türünü yemeden dönmeyen yoktur. Akşamları kafanıza uygun olacak eğlence ortamları oluşturabilirsiniz. Bazı gençler akşamları ellerine gitarlarını alıp sahilleri renklendirirler. Sarımsaklı’dan aldıkları güzel enerji ile gitarlarını çalarak huzurun seslerini yayarlar. 
Sarımsaklı’da tekne turları da oldukça revaçtadır. Tekne turlarında güzel balıkların tadına bakarak; değişik yerler keşfedebilirsiniz. Sarımsaklı’da yaz aylarında sahil oldukça kalabalık olur. Kalabalık sevmeyenler için eylül veya nisan aylarında gitmek daha değişik bir tatil deneyimi yaşatır. Etrafta çok az kişi olacağından bu aylarda Sarımsaklı’nın tadına daha fazla varırsınız. 
Şeytan Sofrası’na çıkıp gün batımını izlemeniz mutlaka tavsiye edilir. Gün batımı buradan eşsiz bir resim gibi görünür. Gelen insanların birçoğu Şeytan Sofrası’ndaki manzarayı izlemek için gelirler. Her sene buraya gelmek için binlerce turist akın eder. Sarımsaklı’da kalacak yer olarak pansiyonlar tavsiye edilir. Pansiyon fiyatları otellere nazaran daha uygundur. 
Hatta bir grup ile gittiğinizde, kendi kesenize uygun bir ev tutarak tatilinizi daha ekonomik bir hale getirebilirsiniz. Önemli olan Sarımsaklı’nın güzelliklerini keşfedebilmektir. Türkiye’nin önemli bir turizm merkezi olan Sarımsaklı her geçen gün yapılan binalarla ve otelleriyle biraz daha gelişmektedir. Sarımsaklı her yaştan insana hitap eden bir tatil beldesidir.

1 yorum :

  1. Merhabalar,

    Adını çok duymuştum ama fotoğraflarını görmek de yine sizin blog sayfanıza nasip oldu.

    Bu güzellikler karşısında insanın dili tutuluyor. Ben orta anadoluda doğup büyüdüm. Ne ormanımız, ne denizimiz ne de plajımız vardı. Bu nedenle buraları ben çok seviyorum. İnşaAllah bir günde dünya gözüyle görmek nasip olur.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler