Ağva
22:19

Ağva

Ağva, İstanbul’un Şile ilçesine bağlı bir tatil beldesidir. Şile’yle arasında 25 kilometre bulunmaktadır. Ortasından Göksu Nehri’nin geçtiği Ağva İstanbul’a da 105 km uzaklıktadır

Günübirlik veya konaklamalı bir gezi yapabileceğiniz Ağva’da, Göksu nehri boyunca konaklayacak oteller bulunur. Yemyeşil ağaçlar ve nehirde yapılan kano turları, mutluluğunuza mutluluk katar. Göksu Nehri boyunca uzanan otellerin yanı sıra, balık lokantaları da meşhurdur.

Özelliklede kalamar balığının lezzeti uzun süre damaktan kaybolmaz. Karadeniz dalgaları biraz hırçın olsa da dikkat edildiği sürece, denizin keyfini de çıkarabilirsiniz. Ağva’nın eski adı Yeşilçay olarak da bilinmektedir. Rumca iki dere arası anlamına gelen Ağva, tarihi yönlerden de günümüze ışık tutar.

Hitit, Frigya, Rum ve Osmanlı’lara ev sahipliği yapmıştır. Yolda yürürken yerde kalan, kilise kalıntıları ve mezar taşlarına rastlayabilirsiniz. Ağva’nın sahili ince kumdan oluşur. Özelliklede Kilimli sahilinin muhakkak ziyaret edilmesi gerekir. El değmemiş bir güzelliği bulunan Kilimli sahili, incecik kumları ile size sahil boyu yürüyüşün ne kadar zevkli olduğunu gösterir.

Göksu Nehri’nde kano yapıldığı gibi, deniz bisikletine de binebilirsiniz. Nehirde birçok hayvan vardır. Kaplumbağa, kurbağa, çeşitli balıklar. Kendinizi birden çok değişik yerlerde hissedersiniz. Kuşların sizden önce uyanıp, size günaydın demesi de size ayrı bir zevk verir. Ağva’da tatilcilerin bir kısmı, çadırda konaklamayı tercih eder.

Otellerin pahalı olması, bazı tatilcileri çadırda konaklamaya itmiştir. Eskiden sahilinde çadır kurulabilen bir yer olan Ağva, şimdilerde çok nadir yerde, çadır kurma şansı tanır. Uygun fiyatları ile pansiyon konaklaması da çok meşhurdur.

Ziyaretçilerinin çoğunu İstanbul, Kocaeli gibi civar şehirlerden alan Ağva tatil beldesi; yemyeşil ağaçları ve rengiyle ağaçlara eşlik eden Göksu deresiyle size tatmin edici bir kafa dinleme ortamı sağlar.

İstanbul tarafından Ağva’ya toplu taşıma araçlarıyla gitmek için Harem'den seyrek olsa da hareket eden 2 saatten daha uzun süren yolculuk için 139A numaralı İETT otobüslerini kullanabilirsiniz. Ağva’da Gökyüzünün ve denizinin mavisi ile de kendinizi doğayla iç içe bulursunuz. Ağva tanımlanmasının yanı sıra, görülerek yaşanılması gerekilen bir doğal güzelliktir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler