İstinye Park
22:36

İstinye Park

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nin karşısında bulunan 2007 yılında açılan İstinye Park, en ferah, rahat alışveriş yapabileceğiniz yerlerin başında gelmektedir.

V-harfi şeklinde olması sebebiyle bir ucundan diğer ucuna gitmek biraz uzun sürse de, merdiven ve asansörlerin konumuyla bu büyük yapı içerisinde rahatlıkla hareket edebilirsiniz. Genel olarak hafta sonları dışında pek kalabalık olmayan İstinye Park’ın orta ve üst sosyo kültürel kesim tarafında tercih edildiği söylenebilir. İçerisinde pazarı da bulunan İstinye Park’ta spor salonu da vardır.

Tamamen kapalı olan İstinye Park, size sokakta alışveriş yapıyor hissi vermektedir. Sahip olduğu sinema salonları size en büyük sinema perdesi karşısında film izlemenizi sağlayacaktır. 
Sinema filmlerinin fiyatları pahalı olsa da hak eden film için burada izlemenizi tavsiye ederim. Adı İstinye Park olsa dahi Maslak’a İstinye’den daha yakın olan alışveriş merkezine gitmek için Beşiktaş ve metrobüs yönünden geçen minibüs ve otobüslerle İTÜ maslak kampüsü durağında inip 2 durak ötedeki İstinye Park’a yürüyebilir yada başka bir araca aktarma yapıp gidebilirsiniz. Beşiktaş’tan hareket edip İstinye’den geçen Tarabya minibüsleri  ve 40B otobüsleriyle, Şişli Mecidiyeköy’den kalkan 29Ş numaralı, Zincirlikuyu metrobüs durağından kalkan 29P ve 29 numaralı otobüslerle de ulaşabilirsiniz. 
Metro bağlantısı olmayan İstinye Park’a gitmek için Taksim’den hareket eden ve Şişli levent istikametinde gidip Maslak’tan geçen metroya binerek İTÜ Ayazağa durağında inip 500 metrelik mesafedeki yolu ister yürüyerek ister de yukarıda bahsi geçen ulaşım araçlarıyla aktarma yaparak gidebilirsiniz. Özel aracınızla Maslak yönüne gittiğiniz vakit İstinye Kavşağından sapıp 500 metre ileride alt geçitle İstinye Park’a yöneleceksiniz. 

Otoparkı ücretsizdir. Ne bir Metrocity kadar orta sınıfa hitap eden ne de Kanyon AVM’deki gibi üst tabakanın kasıntılı olarak sokaklarında gezdiği İstinye Park her çeşit insanın uğradığı alışveriş merkezidir. Cevahir Alışveriş Merkezi gibi eğlence parkına sahip değildir. Her çeşit birçok mağazayı barındıran İstinye Park, Türkiye’de sınırlı sayıda mağazası bulunan kaliteli markaların da pazara ilk girdiği yer olmaktadır. 

Yemek katı biraz kalabalık olsa da her bütçeye uygun yemekleri yiyebileceğiniz restoranlar bulunmaktadır. Girişte üst katında bulunan Masa Restaurant’ın cebininizi boşaltsa da ünlülerle burada karşılaşmanız olasıdır. Otoparkı lüks galerilerle yarışabilecek yer olan İstinye Park, ünlülerin ve cemiyet hayatının da uğrak yeridir. Tüm bu özellikleri neden olan gösterirsek gidilecek alışveriş merkezleri arasında İstinye Park kendisine en üst sıralarda yer bulmaktadır.

3 yorum :

  1. İstanbula gitmeyen biri olarak gerçekten merak ettim en yakın zamanda ziyaret edeceğim

    YanıtlaSil
  2. müthiş bir yer

    YanıtlaSil
  3. bir hayli faydalı oldu bu paylaşım . genel olarak iyi bilgiler var

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler