Uçakla Seyahat
19:46

Uçakla Seyahat

Hemen hemen her şeyin hızlısının makbul olduğu, insanların zamanla yarıştığı, teknolojinin hayatımıza her anlamda girdiği çağımızda uçak seyahati çoğu insan için ulaşılabilir bir seçenek artık. On, yirmi yıl öncesine kadar daha çok zengin kesime hitap eden hava yolu seyahati son yıllarda kapılarını herkese açtı. Bu kadar insanı uçakla seyahat ettiren şey ise şüphesiz ucuzlayan uçak bileti fiyatlarıydı. İşte günümüzde de ucuz bilet bulmak için izlenilmesi gereken bazı yollar var.
Bu yollardan ilki uçak bileti rezervasyonu yaptırmaktır. Zaman geçtikçe, uçuş saati yaklaştıkça uçaktaki biletler satılır, uçakta daha az boş koltuk kalır ve dolayısıyla bu koltuklar daha pahalı fiyatlar üzerinden işlem görür. Yurt içi uçuşlarda son birkaç günde, yurt dışı uçuşlarda da son haftalarda bilet fiyatlarının tavan yaptığını görebilirsiniz. Bu sebeple tatilinizi, uçuş tarihinizi erkenden belirler ve rezervasyonunuzu yaptırırsanız bilet fiyatlarındaki artıştan etkilenmezsiniz.

Ucuz bilete giden bir diğer yol da bilumum kampanyaları, promosyonları ve indirimleri takip etmektir. Sektörün büyümesi, daha çok insanın hava yolunu tercih etmesiyle hava yolu şirketleri müşteri çekmek amacıyla çeşitli kampanyalar düzenlemeye başladı. Bu kampanyalarla uçak biletini normalde olduğundan çok daha ucuza almak mümkün. Güncel bir örnek vermek gerekirse SunExpress kampanyalı bilet alanlar yurt dışı uçuşlarında 20€ indirimli uçuyor. Sun Express Kasım ve Aralık aylarında düzenlediği kampanyalarla da yolcularına yüzde elliye varan indirimlerle uçma fırsatı sunmuştu. Böyle fırsatları takip edip yakalamak uçak biletinde ciddi bir indirim sağlayabilir. Takip etmek için mail adresinizle elektronik bültenlere ücretsiz abone olabilirsiniz. Mail almayı sevmiyorsanız bu kampanyaları derleyen web sitelerini günlük ziyaret etmek de yeterli olacaktır. 
Uygun fiyatlı uçak biletine giden üçüncü bir yol da online bilet almaktır. Uçak biletini internet üzerinden almak normal şubelerden almaktan çok daha uygundur. Çünkü sanal şubelerin kira, personel masrafı olmaz ve bununla beraber çok daha fazla sayıda insana ulaşabilir. Dolayısıyla internetten alacağınız bilet için çok daha az bir komisyon öder, hatta belki hiç ödemezsiniz. Ayrıca internet üzerinden farklı firmaların bilet fiyatlarını, kampanyalarını dakikalar içerisinde görebilirsiniz. Bunu dışarda yapmaya kalkarsanız muhtemelen en az yarım saatinizi ayırmak zorunda kalırsınız. Dolayısıyla ucuz uçak bileti almak için internetten de nemalanmak gerekiyor.

Maddi sıkıntısı olmayanlar için uçak zaten ulaşılabilir bir şeydi. Ancak maddi durumu kısıtlı olanlar için de bu yollarla uçak bileti almak mümkün. Son on yıla baktığınızda asgari ücretle çalışan insanların bile böylelikle uçak seyahatini kullandıklarını görebilirsiniz. Gelecekte de bu yollarla muhtemelen çok daha fazla insan uçak deneyimini yaşayacaktır.

3 yorum :

  1. Blog numarasıyla "reklam" yapmak ne kadar çirkin ama bu memlekette çirkin olmayan ne kaldı ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak ettiğim bir konu, bu başlığa nereden ulaştığınızdır. İsmini vermeyeyim ama eğer bloglarda reklam yayınlayan ve bloggerlara maddi kazanç sağlayan siteden gelmişseniz yorumunuz çok manidar. İkinci merak ettiğim diğer konu da, neden böyle bir tepki verdiğinizdir. Reklam adı altında olsa dahi insanlara yararlı oluyorsam ne mutlu bana. Gerisi teferruat değil mi sizce de?

      Sil
  2. Açıkçası bu başlık beni rahatsız etmedi. Yalnız başlığa girerken planörle havadan bir İstanbul turunu konu alacağını zannetmiştim. Site içeriği çok iyi bu arada.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler