Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli projelerinden olan İstanbul’da iki kıta birbirine İstanbul Boğazı’nın altından tünellerle demiryoluyla bağlayıp, gezilecek yerlere daha kısa sürede ulaşmamızı sağlayacak Marmaray, 29 Ekim 2013 tarihinde açıldı. İlk etapta bir kısmının açıldığı Marmaray güzergahı Kazlıçeşme, Yenikapı, Sirkeci, İstanbul Boğazı, Üsküdar ve Ayrılıkçeşme şeklinde olmuştur.
İstanbul Boğazı’nı Kız Kulesi dibinden Sirkeci’ye Sepetçiler Kasrı’nın yanına 4 dakikada geçecek olan trenler Dünya’da en derin gömme tüneli özelliğine sahip 8 şiddetindeki depreme dayanıklı yapı içinden geçecek. Marmaray bilet fiyatları ise şehir içindeki ulaşıma entegre edilerek normal fiyatlar olan tam için 1.95, öğrenci içinse 1,45. Osmanlı padişahı Sultan Abdülmecit’in 19. Yüzyıl sonlarındaki hayali olan hatta o zaman ABD’li mühendislere çizdirilen proje, her zaman yapımı ülke gündemine gelmişti.
Açılışı şimdiyi bulan Marmaray 4 yıl önce açılması beklenirken, Marmaray kazıları sırasında İstanbul’un tarihini 2000 bin yıl daha arttıran, 8500 yıllık gemi kalıntıları bulunması sebebiyle arkeolojik çalışmalar açılışı geciktirmişti. Bu kazılardan çıkan kalıntıların bir kısmı İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde ve Yenikapı’nda sergilenmektedir. Tarihi yarımada da Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet Camii gibi tarihi yapıların altından tünel geçirilirken tarihi eserlere rastlamak elbet mümkündür.
Tüm proje tamamlandığında Marmaray güzergahı Halkalı, Mustafakemal, Küçükçekmece, Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt, Ataköy, Bakırköy, Yenimahalle, Zeytinburnu, Kazlıçeşme, Yenikapı, Sirkeci, İstanbul Boğazı, Üsküdar, Ayrılıkçeşme, Söğütlüçeşme, Feneryolu, Göztepe, Erenköy, Suadiye, Bostancı, Küçükyalı, İdealtepe, Süreyya Plajı, Maltepe, Cevizli, Atalar, Başak, Kartal, Yunus, Pendik, Kaynarca, Tersane, Güzelyalı, Aydıntepe, İçmeler, Tuzla, Çayırova, Fatih, Osmangazi, Gebze şeklinde olacak. Denize yakın Marmaray duraklarında yerin çokça altınına yürüyen merdivenlerle inilecek. Proje tamamen faliyete geçince 3. köprüye ihtiyaç duyulacağı merak konusu.
2014 yılında Hacıosman’dan metroya binip Yenikapı’da Marmaray’a entegre olunabilecek. İstanbul’da toplu taşımayı teşvik edecek, trafiği bir nebze de olsun azaltacak proje olan Marmaray, bunca yıldır beklemeye değecek gibi görünüyor. İstanbulda gezilecek yerlere ulaşımı sağlayacak, toplamda 9 milyor TL harcanan proje için binden fazla mühendis ve binlerle işçi çalıştı. Bütün sistem rayına oturduğunda saatte 150 bin yolcu bu sistemle taşınabilecektir. Denizin altından tünelle geçebileceğiniz birkaç yerden biri olan Marmaray’ın kendisi de görülmesi gereken yerdir.


Marmaray
11:32

Marmaray

İstanbul’un İstiklal Caddesi’nde saklı kalmış küçük bir mekan olan La Fontana Di Trevi, müşterilerine büyük lezzetler sunmaktadır. İtalyan mutfağını ziyaretçilere sunan işletme J’adore ile ortak olma özelliğine de sahip.
Başka yerde yiyemeyeceğiniz lezzetli pizza ve makarnaların yapıldığı yer olan La Fontana Di Trevi, yemekten sonra da eşsiz lezzetteki tatlılarıyla midenizi büyülemektedir. Çikolata severlerin kesinlikle gitmesi gereken yerde en favori Oh la la Beatrice ismindeki meyve parçacıklarının üstüne dökülen soğuduğunda da donmayan çikolatadan yapılmış, üstü krema kaplı tatlıdır. Pizzaları en ince hamurdan hazırlanan ve buna rağmen gayet doğurucu olan mekanın servisi bir o kadar da hızlıdır. 
 Mekanın içindeki masalar birbirine çok yakındır. Tavan alçaktır. Bu durum rahatsızlık yaratmıyor aksine samimi bir ortamı bize gösteriyor. Mekan içerisinde çalan müzikler de dinlemeye değer. Servis elemanları oldukça güler yüzlü ve yardımcılardır. La Fontana Di Trevi’nin fiyatları ise bu kalitenin oldukça altında. Çok uygun fiyatlar karşılığında eşsiz lezzetler tadabileceğiniz yer Beyoğlu’nda kesinlikle gidilesi bir mekan. Hafta sonları ve hafta içi akşamları buraya girmek için kuyrukta beklemeniz gerekecek. Tok gözlü bir işletmeye sahip olan La Fontana’da rezervasyon yaptıramıyorsunuz. 
Genelde dışarıda bekleme süreniz 15 dakikadır ve bu süre sonunda yaşayacağınız güzel dakikalar beklemeye değerdir. Mekanın küçük olması ve yoğun talep olması bu beklemenin nedenidir. La Fontana Di Trevi’ye gitmek için Taksim Meydanı’ndan İstiklal Caddesi’ne girip Galatasaray Lisesi’ni geçtikten sonra 2. Sağdaki sokağa girip sokak sonu ilerlemeniz gerekiyor. Fiyat ve kalite dengesi bakımından nadir bulacağınız bir mekan olan La Fontana Di Trevi’ye gitmeniz önerilir.
La Fontana Di Trevi
11:05

La Fontana Di Trevi

İstanbul’un Zincirlikuyu semtinde Zorlu Grup’un 2007 yılında aldığı ihaleyle yapımına başlanan Zorlu Center 2013 yılının Ekim ayında alışveriş merkezinin kapılarını ziyaretçilere açtı. Teras evler, kule rezidans, otel, performans sanatları merkezi, ofis ve alışverişin bulunduğu bir yaşam merkezi olan Zorlu Center, İstanbul’da konum itibariyle en stratejik yerde bulunan yapılardan biridir.
Boğaziçi köprüsünün Avrupa yakası ayağının hemen dibinde Sarıyer – Beşiktaş yolu hattının kenarında bulunan Zorlu Center AVM’ye Taksim ile Hacıosman arasında çalışan İstanbul metrosunun entegrasyonu da bulunuyor. Gayrettepe durağından yer altından yaklaşık 400 metrelik yürüyen bantlarla yola çıkmadan Zorlu Center AVM’ye ulaşmak mümkün. Ayrıca Zincirlikuyu metrobüs durağından da çok rahat ulaşım sağlanabilmekte. 
4 katlı alışveriş merkezi olan Zorlu Center AVM, üstü açık sokakta alışveriş yapıyor havası vermektedir. Yağışı havalarda üstü kapatılma özelliği bulunan Zorlu Center AVM, ziyaretçilerine kapalı bir mekan hissi vermemesi sebebiyle Kanyon AVM’ye bu yönden benzemektedir. Ayrıca yerli yabancı birçok markaya ev sahipliği yapan alışveriş merkezinde Türkiye’de çok zor rastlayabileceğiniz markaların dükkanları da bulunabilmektedir. Türkiye’ye yeni girecek markalardan bazıları da Zorlu AVM’den giriş yapmaktadır. Daha çok pahalı markalara sahip olan alışveriş merkezi çıtayı biraz yukarıda tutuyor. İçinde 185 mağaza bulunduran Zorlu Center AVM, içinde alışveriş yaparken sizlere birçok alternatif sunması bakımından tercih edilebilir. 
Yeni açılmış olması sebebiyle daha tamamlanmayan işler nedeniyle bazı olumsuzluklara rastlamak mümkün. Alışveriş merkezi içinde gezerken yoğun rüzgara maruz kalmak mümkün. Yüksek binaların altında bulunması sebebiyle bu rüzgar ortaya çıksa da hava akımına pek çözüm bulunulamamış gibi. Fiyat pahalılığından ortaya çıkacak olan ziyaretçi sınıfı, kaliteli olup zaman geçirebileceğiniz bir yaşam merkezi olması diğer alışveriş merkezlerinden ayıran özelliği. Sessiz sedasız açılan Zorlu Center AVM’ye uğramalısınız.
Zorlu Center AVM
12:18

Zorlu Center AVM

İstanbulluların Tatilya’dan sonra açılmasını merakla beklediği yer olan Vialand, 2013 yılı Mayıs ayında açıldıktan sonra yoğun ziyaretçi kitlesiyle karşı karşıyadır. Sevdiklerinizle birlikte güzel, keyifli, eğlenceli bir gün geçirebileceğiniz yer olan Vialand Tema Park, maceraperestlerin mutlaka gitmesi gereken bir yer. Adrenalin salgınızı en çok salgılatacağınız yer olan Vailand, Eyüp ilçesinin Alibeyköy semtine Pierre Loti’nin arkasında bulunuyor.
Vialand Temapark’ının hemen yanında da her şeyi alabileceğiniz çeşidin bulunduğu Vialand AVM yer alıyor. Vialand Tema Park 4 bölümden oluşuyor. Vialand Şatosu, Macera Dünyası, Oyun Dünyası ve Efsaneler Dünyası temaparkın bölümleridir. Aileler, çocuklar ve korkusuzlar için çeşitli eğlence alanları olan Vialand’da her yaşa göre eğlenilecek alan mevcut. Hafta içinde Vialand giriş ücreti yetişkinler için 55 liradır. Yetişkin grubuna 12 yaş üzeri kısım girmektedir. 4 ile 11 yaş arasındakiler 44 lira karşılığında Vialand Tema Park’taki tüm eğlence araçlarına binebilmekteler. Ücrete eğlence merkezi içerisinde yiyeceğiniz ve içeceğiniz dahil değildir. 4 çocuklu bir aielenin buraya eğlenmeye gelmesi biraz pahalı olacaktır. Şehrin içinde ulaşımı kolay olması büyük avantaj.
Vialand Tema Park giriş saatleri hafta içi 11:00 ile 20:00 arasındayken hafta sonu giriş saatleri 11:00 ile 22:00 arasındadır. Vialand AVM giriş saatleri her gün için 10:00 ile 22:00 arasındadır. İstanbul’un genelde orta ve alt gelirli sakinlerinin ikamet ettiği yerde bu kadar yüksek fiyatlı bir yer olması sebebiyle ziyaretçiler genelde diğer semtlerden akmaktadır. 
Giriş ücretlerinin yüksek olması Vialand Tema Park içindeki kuyrukları azaltmış değil. Konum itibariyle İstanbul’un her noktasından rahatlıkla ulaşabileceğiniz bir yerde bulunan Vialand’e ulaşmak için ücretsiz servislerle Kabataş’tan 20 dakika süren yolculuk yapmak mümkün. Ayrıca Halkalı, TEM Avrupa Konutları, Ataköy-Bakırköy, Sarıyer, Sultan ahmet, Gaziosmanpaşa, Cevizlibağ ve Taksim’den de ücretsiz servisler kalkmaktadır. 
E5 ile TEM otoyolunun arasında kalması sebebiyle de özel araçlarıyla gelecekler rahatlıkla ulaşabileceklerdir. Türkiye’de pek zor bulunan markaların dükkanlarını Vialand AVM’de bulabilirsiniz. Ferah alışveriş ortamı sebebiyle keyif alarak alışveriş yapabileceksiniz. Merakla beklenen İstanbul’un böylesine bir yapıya ihtiyacı olduğu Vialand Tema Park ve AVM’yi mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Vialand Tema Park
19:52

Vialand Tema Park

İstanbul’un saray ve köşkler bakımından en zengin ilçesi olan Beşiktaş’ta yer alan Yıldız Sarayı, ismini aldığı Yıldız semtinin tepesinde bulunmaktadır. Yıldız Korusu’yla da komşu olan Yıldız Sarayı’na buradan giriş bulunmamaktadır.
19. Yüzyılın başlarında yaptırılıp kullanıma geçen Yıldız Sarayı, Osmanlı Devleti’nin özellikle son dönemlerinde büyük hizmetler vermiştir. Dönemin padişahı 2. Abdülhamit, deniz kenarından biraz daha uzak olması sebebiyle, boğazdan gelecek olan tehditlerden korunmak amacıyla Dolmabahçe Sarayı’ndan buraya taşınmış, devleti buradan yönetmiştir. Tahttan indirildikten sonra Yıldız Sarayı yağmalanmıştır. Bahçesi Yıldız semtinin tepesinden deniz kenarına kadar uzanıp köprüyle Çırağan Sarayı’na bağlanmaktadır. 
Yıldız Teknik Üniversitesi ve Yıldız Camii’nin yanında bulunan Yıldız Sarayı’na gitmek için, Barbaros Bulvarını geçtikten sonra köprü sapağından önce sağdan dönmeniz gerekiyor. Saray önünde bulunan isparka aracınız park edebilirsiniz. Toplu taşımayla gelecekler Beşiktaş’tan iki durak yukarıda, Yıldız durağında inmeliler. Ortaköy’ tarafından gelecekler ise, Yıldız Parkı’ndan sonraki ilk bayırı çıkmaları gerekiyor. Giriş saatleri 09:00 – 19:00 arası olan Yıldız Sarayı Müzesi’nin giriş ücreti ise 8 liradır. 
Müze kartınızı gösterdiğiniz takdirde sarayı ücretsiz gezebileceksiniz. Yıldız Sarayı’nın tüm bölümlerini gezmeniz izinli olmasa da, müze sergi salonu, tiyatro ve Cihannüma Köşkü’nü gezme şansına sahip olacaksınız. Topkapı Sarayı gibi parça parça bölümlere ayrılmış olan yapı, Sevr anlaşmasının imzalandığı yer olarak da tarihe geçmiştir. Ayrıca Türkiye’de ilk sinema film gösterisi de burada yapılmıştır. Yıldız Sarayı’nın saat kulesi Yıldız Camii önünde bulunur. 
Müze olarak ziyarete 1994 yılında açılmıştır. Yıldız Sarayı Müzesi’nde saraydaki değerli cisimler ve 2. Abdülhamit’e ait fotoğraflar sergilenmektedir.  Son zamanlarda İstanbul’daki önemli tarihi yapılardan biri olan Yıldız Sarayı, zaman geçtikte bölümleri devletin çeşitli kurumlarına devredilerek küçülüyor. Tarihte büyük öneme sahip bu yapı görülmeye değerdir.
Yıldız Sarayı Müzesi
23:47

Yıldız Sarayı Müzesi


Eskişehir’de 2013 yılında açılan, Türkiye’de ilk ve tek örneği olan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, 160 heykelle ziyaretçilerini beklemektedir. Yerli ve yabancı ünlülerin heykellerinin yer aldığı müzede, Atatürk’ün farklı yıllardaki ve ailesinin heykellerini görmek de mümkün.
Türkiye’nin yaşayan ve ölmüş ünlü simalarını, önemli devlet adamlarını, yabancı önemli devlet adamları ve ünlü simalarının heykellerini görebileceğiniz müze de önemli sporcu ve gazetecilerin de balmumu heykelleri sergilenmektedir. Eskişehir’e yolunuz düştüğünde uğramanız tavsiye edilen Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, tarihi Odunpazarı Evleri’nin yakınında bulunmaktadır. 
Giriş ücreti yetişkin kişiler için 3 TL, öğrenciler içinse 1,5 TL’dir. İçinde heykellere dokunmanıza izin olmasa da fotoğraf çekme imkanınız bulunuyor. Müze yaklaşık 40-60 dakika arasında gezilebiliyor. Balmumu Heykel Müzesi’nde yer alan siyaset adamları ve gazeteciler biraz da Yılmaz Büyükerşen’in siyasi görüşünü yansıttığı görüşündeyim. Yılmaz Büyükerşen’in heykellerin hepsini kendisi yaptığı müzede toplam 5 bölüm bulunmaktadır. 
İlk salonda Atatürk, Osmanlı Dönemi ve Cumhuriyet Dönemi’ne dair Balmumu Heykelleri’ni görmek mümkün. 2. Salonda sizi spor, bilim, sinema gibi dallardaki ünlülerin heykelleri karşılayacak. 3. Salonda tarihi karakterlerin yer aldığı müzenin 4. Salonunda demokrasi başlıklı Balmumu Heykelleri yer alıyor. Son salonda ise eğitim, anılar ve ödüllerin sergilendiği müze  görülmeye değer. İstanbul Sapphire’nin alt katında yer alan Balmumu Heykelleri Müzesi’nden daha geniş yelpazede eser bulunmaktadır. 
Eskişehir’de yer alan çoğu billbordlarda reklamlarını görebileceğiniz Yılmaz Büyükerşen Müzesi, gelecek günlerde yeni eserlerle daha da büyüyecektir. Hafta içi günlerde sabah 10:00 - 12:30, öğleden sonra 14:00 – 17:00 saatleri arasında açık olan müze, hafta sonunda 18:00’e kadar açık. Özellikle hafta sonu günlerinde Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykel Müzesi’ne girmek için biraz kuyrukta beklemeniz gerekmektedir. Halkın yoğun ilgisini çeken müze, bu ilgi çokça hak etmiştir. Sizin de Eskişehir’e yolunuz düştüğünde Balmumu Heykeller Müzesi’ni görmenizi tavsiye ederiz.
Balmumu Heykeller Müzesi
22:46

Balmumu Heykeller Müzesi


Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük ihale özelliğine sahip olan 3. Havalimanı, kullanıma geçtiğinde Dünya’daki en büyük havalimanlarından biri olacaktır. Halen kullanımda olan Florya’daki Atatürk Havalimanı’nın yeterlilik gösterememesi nedeni öne sunularak çözüm olarak sunulan proje kulağa ilk geldiğinde hoş karşılansa da İstanbul’un can damarları olarak bilinen Kuzey taraftaki ormanların yok edilerek üzerine yapılacak olması çok vahim bir durum.
İstanbul Avrupa Yakası’nın Karadeniz sahilinde bulunan Akpınar ve Yeniköy köylerinin arasında 90 milyon metre karelik alan üzerine inşa edilecek 3. havalimanı; %80 kamu arazileri üzerinde yerini alacak. Şuan bölgenin yapısını incelediğimizde Yeniköy ve Akpınar köyleri, Karaburun’un doğusunda Ağaçlı Köyü’nün batısında yer almaktadır. Sahil şeridinin 500 metre içerisine kadar çoğu kaçak olmak üzere maden çıkaran işletmeler bulunuyor. 
Bu işletmeler açmış oldukları maden çukurlarını kapatmadıklarından bölgede doğal yollarla da olan bir çok kuş ve karasal hayvanın evi konumundaki yaklaşık 80 göl veya gölet bulunmaktadır. İstanbul’un en büyük tatlı su rezervi olan ve şehir içinde kullanılan suyun önemli derece bölümünü karşılayan Durusu Gölü de yeni yapılacak 3. Havalimanı’nın hemen yanında yer alacaktır. Ayrıca 3. Havalimanı için yaklaşık 700 bin ağaç kesilecek olup, 1,5 milyon ağaç taşınacaktır. Avrupa yakasının su havzası böylece kirlenmiş olacak. 3. Köprünün Poyrazköy, Büyükliman ve Garipçe Köyü’nden geçip, Koç Üniversitesi ile Rumeli Feneri arasından Kilyos’a, oradan da Belgrad Ormanları’nın bir kısmının bulunduğu Gümüşdere ve Kısırkaya’dan ilerleyip 3. Havalimanı'nın yapılacağı yere kadar ulaşacak olması İstanbul’daki doğa katliamını daha da tetikleyecektir.  
3. Havalimanı beraberinde getireceği planlanan İstanbul Yeni Şehir Projesi de, 3. Havalimanı’ndan başlayacak olan yapılaşmanın Kilyos’a kadar uzanıp içinde lüks konutlar ve iş merkezlerinin bulunacağı bir yer olarak 700 bin kişinin yaşayacağı yer olacaktır. İstanbul’da denize girilebilecek yerlerden birçoğunun bulunduğu bu sahil şeridi yapılaşma başladığında yok olacak. 
Ayrıca Çılgın Proje olarak öne atılan Karadeniz ve Marmara Denizi’ni birbirine bağlayacak projenin güzergahının değişip, Büyükçekmece Gölü üzerinden Karaburun’a ulaşacağı gündemde. 3. Köprünün Avrupa Yakası’nda ilk çıkışının Zekeriyaköy’e yapılması, yeni kurulacak şehrin ve 3. Havalimanı bağlantı yollarının Kemerburgaz üzerinden Belgrad Ormanları’nın bir kısmı üzerinden geçmesi İstanbul’un en önemli yeşillik alanlarını tamamen tehlike altına alacak. Tüm bu projelerin 2017 yılında tamamlanacağı hesap edildiği düşünülürse önümüzdeki 5 yıl sonra İstanbul’un hem nüfusu artmış bununla birlikte yeşil alanları daha hızlı bir şekilde yok olmuş olacak. 
Geçen günlerde rastladığımız 3. Köprünün yapıldığı yerden kaçan domuzların boğazı yüzerek karşıya geçmesi olaylarına benzer ormanlardaki domuzların da kenti basacağı haberleri rastlamak mümkün olacak. 3. Köprü ve bağlantı yollarının yapımına başlanması ile birlikte başlayan doğa katliamı 3. Havalimanı ve yeni şehir ile vites yükseltecek. Çocuklarımıza ileride eskiden buralar dutluktu diyeceğimiz İstanbul’un oksijen kaynaklarının dev projelerin perde arkalarında yok olmasını göz ardı etmeyeyim.
3. Havalimanının Yeri
20:45

3. Havalimanının Yeri


Denize kenarı olmayan Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Eymir Gölü, Ankaralıların denize olan hasretlerini az da olsa gidermek amacıyla uğradıkları bir yerdir. Küçük bir göl olsa da Ankara bulunan ender su birikintilerinden biridir.
ODTÜ’nün arazisi içinde bulunan göl adını da aynı üniversitenin mezunlarının kurduğu vakıftan almaktadır. Ankara’da ender bulunabilecek bu doğal güzellik, iş hayatından ve şehrin kargaşasından kaçmaya çalışan başkentlilerin hafta sonu ve tatil günlerinde kaçışlarının sonuncunda buluştuğu yerdir. Yürüyüş, koşu ve bisiklet sporları yapabileceğiniz Eymir Gölü’nün çevresi 13 kilometredir.
Kış ayları buz tutan Eymir Gölü’nün üzerine çıkmak tehlikelidir. İçinde balıkların yüzdüğü göl üzerine tekne keyfi yapabilir, kıyısında ağaçlara tutturacağınız salıncağınızda sallanabilirsiniz. Ankara’nın tartışmasız en güzel doğal harikası olan Eymir Gölü’nün doğu kapısına ulaşmak için Mühye Köyü’nden, batı kapısına da Ankara Gölbaşı’nda bulunan TEDAŞ lojmanlarından geçmeniz gerekmektedir. Araçla girmek isteyenler 100 lira karşılığından ODTÜ döner sermayesi müdürlüğünden alacağınız kartla bir yıl süreyle hafta içinde giriş hakkına sahip olabilecekler.
ODTÜ’den kalkan ring servisleriyle de buraya ulaşmak mümkün. Giriş kartı olmayıp yürümeyi tercih edenler ise araçlarını kapıda park edip 20 dakikalık yürüme mesafesini kat etmeleri gerekiyor. Kaz ve ördeklerin de yüzdüğü Eymir Gölü etrafına bulunan birkaç büfede yiyecek ve içecek ihtiyacınızı karşılayabilir, Ankara’da bulunan bu eşsiz manzarayı izleyebilirsiniz. Kahvaltı için çokça tercih edilen bir yer olan Eymir Gölü’ne dışarından da yiyecek getirebilirsiniz.
160 kuş türüne de kucak açmış olan Eymir Gölü, ailenizle güzel bir gün geçirebileceğiniz yerdir. Hafta sonlarında biraz kalabalık olan gölde bisiklet kiralayabilirsiniz. Eymir Gölü içerisinde içki içmek yasaklanmıştır. Ankara olduğunuz hissini kaybedeceğiniz Eymir Gölü dört bir yanı yüksek tepelerle çevrilmiş ve dış Dünya’dan izole olmuştur. İstanbul'un Belgrad Ormanları gibi muhteşem bir yer olmasa da, özellikle Ankaralı bisiklet tutkunlarının uğrak yeri olan göl ziyaretinizi beklemektedir.
Eymir Gölü
22:41

Eymir Gölü

Denizli ilinde yer alan önemli yerleri evinizde otururken canlı olarak izleyebileceğiniz kameraları sunuyoruz. Mobese kameraları sayesinde Denizli'deki önemli meydanlar ve parklı canlı olarak izleyebileceksiniz. Denizli Canlı Mobese Kameraları'nı izlemek için küçük resimlerin üzerine tıklayın ve yeni açılacak olan sayfadan istediğiniz yeri seçerek izleyiniz. Denizli Mobese Kameraları'yla istediğiniz anda Denizli'de istediğiniz önemli yerleri istediğiniz yerden izleyebilirsiniz. Görüntü kalitesinin yüksek olduğu Denizli Mobese Kameralarıyla şehrin keyfini çıkarın. İyi seyirler.
Denizli Canlı Mobese Kameraları
16:56

Denizli Canlı Mobese Kameraları

Güneydoğu Anadolu turu yaptığınızda veya yolunuz oralara düştüğünde gezip görmeniz gereken yer olan Hasankeyf, Batman ili sınırlarında bulunmaktadır. Batman’a 37 km uzaklıkta olan Hasankeyf’e yaklaşık yarım saatte gelinir.
Dicle nehrinin ayırdığı kıyılarda kurulan Hasankeyf’in güzelliği daha adım atar atmaz sizi etkiler. Değişik tarihi dokusu ve insanlarının çok iyi olması nedeni ile daha görür görmez burayı çok seversiniz. Hasankeyf tarihte birçok medeniyetle buluşmuştur. Artuklular, İlhanlılar, Persler, Kürtler, Osmanlılar gibi devletlere ev sahipliği yapmıştır. Zamanla değişikliklere uğramış ve şuan ki haline ulaşmıştır. 
Hasankeyf’deki Roma köprüsü görülmeye değerdir. Adından da anlaşılacağı gibi Romalılar döneminde inşa edilmiştir. Hala kalıntıları görülmektedir. En tepeye doğru yol aldığınızda ne kadar eşsiz bir Mezopotamya uygarlığının içinde olduğunuzu anlarsınız. Mağara evler, en çok dikkat çeken yapılardan biridir. Bu evlerde hala yaşayan insanlar bulunur. Mağaralar tarihi nitelikte olduğu için turistlerin ilgisini çeker. Hasankeyf’in en büyük sorunlarından biri, buraya kurulmak istenen barajdır. 
Ilısu barajı burada kurularak, tarihin üzerini su kaplayarak elektrik elde edilmek istenmektedir. Eski tarihten bulgular verip, insanlığı gün yüzüne çıkaran bu eserler, barajla birlikte yok olup gidecektir. Projeler arasında 2015 yılında Ilısu barajının yapılacağı belirlenmiştir. Yaşayan halkı içten içe bu durumu istemektedir. Çünkü baraj yapıldığında devletten bir miktar para alacaklardır. Halkının ekonomik durumu iyi olmadığı için bu teklif onlara cazip gelmektedir. Halkın ekonomik sosyal hayatı zenginleştirilmiş olsaydı, belki onlarda canla başla bu durumun karşısında olacaklardı. 
Hasankeyf tarihinin sular altına gömülmesini engellemek için yapılan çalışmalara herkes destek olmalı. Unesco listesine girebilecek kadar güzel olan bu yerleşke, bakımsızlık ve ihmalkarlık nedeni ile kaybolmak üzere. Hala Hasankeyf’i görmemişseniz kısıtlı zamanınızda elinizi çabuk tutmanız gerekmekte. Tarihin suların içine gömülmesi an meselesi.
Hasankeyf
22:27

Hasankeyf

İstanbul Boğazı kenarında Tarabya semtinin Kuzeyinde yer alan Fransız Bahçeleri; düğün, toplantı, balo gibi organizasyonlarınızı gerçekleştirebileceğiniz üst düzey bir mekan olarak karşımıza çıkıyor. Fransız Konsolosluğu’nun sahip olduğu çevresi büyük ağaçlarla kaplı bahçe, mavi ve yeşili aynı anda görebileceğiniz bir yerdedir.
Kireçburnu'na gelmeden, Marmara Üniversitesi Tarabya Kampüsü’nün de hemen yanında yer alan Fransız Bahçesi, kır düğünü yapacak kişilerin listesinde mutlaka bulunmalıdır. 2000 metrekarelik bir alan üzerinde bulunan Fransız Bahçeleri’ne gitmek için Maslak yönünden Hacıosman’a vardıktan sonra Tarabya yönünde ilerleyip Tarabya Oteli’ne gelmeden Ahi Çelebi Caddesine girmeniz gerekiyor. 
Sahil yolundan Fransız Bahçeleri’ne gelmek isteyenler ise, İstinye’den yolu takip edip Tarabya’ya ulaşabilirler. Açık havalarda organizasyon düzenlemek isteyenlerin tercih edebileceği başlıca yerlerden biri olan Fransız Bahçeleri, daha çok Fransızlar ve Fransız kökenli gruplarla ilişiği olanları yeri olsa da kapıları herkese açık. 
Düğün fiyatları kişi başı en az 80 Euro + KDV’den başlamaktadır. İçinde kış bahçesi ve piknik alanları da bulunan bu güzel yer biraz cebinizi zorlayabilir. Yaşayacağınız güzel dakikalar ve iyi hizmet bunu karşılayacaktır.
Fransız Bahçeleri
22:21

Fransız Bahçeleri

Balıklıgöl, Şanlıurfa il sınırları içerisinde bulunup Şanlıurfa’da görülecek yerler listesinde yer alan turizm öğesidir. Şanlıurfa’nın en çok ziyaret edilen yeri olarak bilinen Balıklıgöl’ün adından da anlaşılacağı gibi gölünde birçok balık bulunur. Bu balıkların çoğu sazan balıklarından oluşmaktadır.
Balıklıgöl hikayesi çok eski zamanlara dayanır. Hz. İbrahim’in putlara inanç duymaması ve tek tanrılı bir dine inanması nedeni ile ateşe atılmak istenmesinin sonucunda, buradaki yanan ateş suya, odunlar ise balığa dönüşmüştür. Yani burada bulunan balıklar odunu simgelemektedir. Balıklıgöl çevresinde balıklara yem atabilirsiniz. Göl kenarında yem satan insanlardan sağlamak mümkündür. 
Balıklıgöl, Şanlıurfa’da kalmış yeşillik bölge barındıran birkaç yerden biridir. Çevresinde çay bahçesi ve restoran bulunur. Yeşilliğinde hakim olduğu Balıklıgöl çevresinde çeşitli imarlarda bulunur. Bunlar; cami, medrese gibi yapılardır. Balıklıgöl içerisinde bulunan balıklardan almak kesinlikle yasaktır. Üstelik bir inanışa göre buradan balık yiyen kişinin öleceği söylenir. Son derece kutsal olan bu balıklar, ziyaretçilerin ilgisi ve bakımı nedeni ile kilolu hale gelmişlerdir. Fakat hiçbir şekilde havuz dışına çıkarılmazlar. 
Balıklıgöl’de balıkları beslemek çok eğlencelidir. Yem vereceğinizi anladıkları anda hemen orada toplanırlar ve sizi beklerler. Günde pek çok turist ziyaret eder ve balıklar insanların hareketlerini çözmüşlerdir. Balıklıgöl’ün alt tarafında akıntı bulundurur. Balıkların akıntı ile diğer yerlere geçmemesi için engeller konulmuştur. Kutsal olan balıkları yemek yasak olduğu için başka yere gitmelerinin de önüne geçilir. Çevresindeki cami ve medresenin yapısı da görülmeye değerdir. 
Eski tarihli yapılar olması sebebi ile mistik bir yapıya bürünmüşlerdir. Bu hava sizi büyüleyecektir. Kutsal balıkların bir diğer adı da asker balıktır. Herhangi bir savaş çıktığında bu balıkların birer asker olup cephede savaşacakları rivayetler arasındadır. Kutsal balıklarını ve tarihi yapısını görmeniz gereken Balıklıgöl, Peygamberler şehrini adeta taçlandırmıştır.
Balıklıgöl
16:21

Balıklıgöl

Gezilecek Yerler