Kuğulu Park, Ankara’nın Çankaya semtinde bulunur. Tunalı Hilmi Caddesi’yle kesişen Kuğulu Park adını, içinde bulundurduğu kuğularından alır. Kuğulu Park’ın kendine özgü bir yapısı vardır. 
Küçük bir park olmasına rağmen özelliklede Ankaralılar, Kuğulu Parkı çok severler. İçinde bir havuz ve bu havuz içinde kuğular bulunur. Kuğulara eşlik eden ördeklerde havuz içinde yüzerler. Son zamanlarda siyah kuğularında eklenmesiyle; park güzelliğini perçinlemiştir. İnsanlar hafta sonunda burayı insanlar daha fazla ziyaret ederler. 
Herkes aldığı simitlerden kopararak kuğuları besler. Parkın içinde rahatlıkla oturabileceğiniz banklar ve yeşillik alanlar bulunur. Bu alanlarda istediğiniz gibi kitabınızı okuyabilir ve kahvenizi içebilirsiniz. Bazen insanlar burada köpeklerini gezdirerek yürüyüşe çıkarlar. Kuğulu Park’ın güvercinleri de oldukça meşhurdur. 
Kuğulara attığınız simit parçalarından faydalanmak isteyen birçok güvercin vardır. Bu güvercinler oldukça kilolu gözükürler. Herkes kuğuları ve güvercinleri beslemek için Kuğulu Parkı ziyaret eder. Şehrin karmaşasında bir nebze huzur bulabilmek için insanlar burayı tercih ederler. Parktaki kuğuların zamanında Viyana Belediyesi tarafından verilen kuğulardan kurulduğu bilinir. Kuğulu Park kış aylarında da güzel resimler sergiler. 
 Karların örttüğü ağaçlar arasında, fotoğraf çekerek hobinizi icra edebilirsiniz. Kuğular kış aylarında özel kafeslerine kapatılarak korumaya alınırlar. Kuğulu Park, Ankara’nın en özellikli parklarından biridir. Herkesin gitmese bile adını duyduğu bir parktır. Ankara’ya gezmeye gelenler bu parkı mutlaka görmek isterler. Akşam saatlerinde burayı kuğuları görmek için gitmeyin. Güneş battığı anda kuğular yuvalarına girip uyuyorlar. 
Ankaralıların bu park içerisinde birçok anısı olmuştur. Bu yüzden vazgeçilmez bir yeri olan; size şahane manzaralar sunan bir güzelliktedir. Kuğulu Park’ın yaz veya kış güzelliğini görmek isterseniz, hangi mevsimde olursa olsun, mutlaka gitmeli ve kuğuların zarafetini yakından görmelisiniz.
Kuğulu Park
10:16

Kuğulu Park

 
Ankara Kalesi, Ankara’nın Altındağ ilçesinde Ankara şehrine tepeden bakan tarihi yapıdır. Ankara’ya yolu düşen herkes bu kaleyi ziyaret etmek ister. Yapılışının 600’lü yıllara denk geldiği bilinmektedir. 
Bizanslılar tarafından ilk kez temellerinin atıldığı rivayetler arasındadır. Ankara Kalesi’nin manzarası muhteşemdir. Aşağıya bakıldığında, Ankara’nın her halini tepeden görme fırsatınız olur. Ankara Kalesi’ne çıkarken çeşitli eşyalar alabileceğiniz, antika eşyaları görebileceğiniz yerler bulunur. Karnınız acıktığında ve soğuk bir şeyler içmek istediğinizde, kalenin yan taraflarında bulunan yerlerde ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.
Ankara Kalesi zamanında pek çok savaş için savunma yeri olmuştur. Zamanla bazı yerleri aşınmış ve her dönemde kullananlar tarafından tekrar inşa edilmiştir. En son hali şimdi gidip göreceğiniz halidir. Ankara Kalesi’nin çevresi pek tekin değildir. Birkaç cinayet olayı nedeniyle bir bölümü kapatılmıştır. Akşamları saat 18:00’dan sonra da ziyarete güvenlik amacıyla kapatılmaktadır.
Turist rehberleri eşliği ile de Ankara Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Ankara Kalesi’nin duvarlarında, Bizans ve Romalı’lardan kalma resimler ve yazılar bulunur. Daha çok ziyaret eden kesim Japon turistlerdir. Resim çekmeye çok meraklı olduklarından bu fırsatı kaçırmazlar. Ankara Kalesi’ne gün batımına yakın çıkılırsa, Ankara seyrine doyum olmaz. Bu muhteşem Ankara manzarasında Anıtkabir, Kocatepe Camii, Atakule baş roldedir. 
Bir fotoğraf makinesi ile sizde bu anı ölümsüzleştirebilirsiniz. Ankara Kalesi’ne çıkarken dapdar sokaklardan geçersiniz. Sokaklarda top oynayan çocuklar ve eski satıcalar dikkatinizi çeker. Bu kareler tamda fotoğraf çekmek için bir araya gelmiştir. Bu yüzden her sene pek çok turist tarafından ziyarete uğrar. Ankara Kalesi’nin çevresindeki evler çok eskidir. Sit alanı olduğu için yıkılmaları uygun görülmemiştir.

Bu tarihi doku içerisinde insanlar ticaret yaparak geçimlerini sağlamaya çalışırlar. Ankara Kalesi'ne gittiğinizde çevrenizi çocuklar sarar. Size Ankara kalesi ile ilgili bilgi vermeye çalışırlar. Ankara Kalesi’nin atmosferine çoktan onlarda kapılmışlardır. Onların dili döndükçe anlattıkları şeylere tebessüm ederek, Ankara Kalesi’nin tadını çıkarmaya bakarsınız. Bu tarihi doku bir an önce görülmeli ve tarihe tanıklık eden yapıları mutlaka tanımalısınız.
Ankara Kalesi
10:52

Ankara Kalesi

 
Amasra, Bartın iline 18 km uzaklıkta doğa harikası bir yerdir. Eski evleri ve dar sokakları ile birlikte sizi kendine hayran bırakır. Karadeniz’in sert dalgaları, kıyılara hırçın bir şekilde vurur. 
Yaşayan halk, Amasra’da yaz aylarında yaptıkları pansiyon işletmeciliği ile geçinirler. Amasra’ya gidildiğinde, Amasra arkeoloji müzesini görmeden dönmemelisiniz. Gezilecek yerler arasında, Tavşan Adası da bulunur. Tavşan Adası’ndan o eşsiz manzarayı seyretmek çok güzeldir. 
Rivayetlere göre Fatih Sultan Mehmet Amasra’yı gördükten sonra, yanındaki lalasına dönüp, çeşm-i cihan bumu ola demiştir. Çeşm-i Cihan diye nitelendirdiği bu yer gerçektende bir incidir. Burada yaşayan halk balıkçılık işi ile de uğraşır. Amasra’nın liman kısmında damak lezzetinize uygun birçok balık tadına bakabilirsiniz. 
Çay ve kahve içebileceğiniz cafelerinde de güzel dakikalar geçirebilirsiniz. Güneşli ve güzel bir günde, kayık kiralayıp, doğanın ve manzaranın tadını çıkarabilirisiniz. Amasra’nın ballı yoğurdu çok meşhurdur. Hemen hemen her lokantada ballı yoğurda rastlamanız mümkündür. Amasra’nın salatasını da mutlaka tatmalısınız. Nerede salata yerseniz yiyin, size Amasra’daki kadar lezzet veremez. 
Amasra’nın halkı kendine özgü tavırları olan, doğal, samimi ve içten insanlardır. Size bir turist gözü ile değil, bir kardeş gözü ile davranırlar. Gittiğiniz her yerde saygı ve sıcaklık görürsünüz. Amasra’nın doğa harikası manzarası ve yaşam tarzı ile Amasra’ya bir kere daha aşık olursunuz. Karadeniz’in incisi olan Amasra’nın yerli turistlerini genellikle Ankara’dan gelen insanlar oluşturur. 
Daha çok hafta sonunda turist sayısı artar. Karasal bir iklime sahip olan Ankaralılar, Amasra’ya gelerek, kendilerini daha sakin ve huzurlu hissederler. Fatih Sultan Mehmet’inde dediği gibi, Çeşm-i Cihan alemini ziyaret etmeniz,  görsel zevkinize daha çok güzellik kazandıracaktır. Karadeniz kıyısında bir başka görülmesi gereken yer olan Gerze'ye göz atabilirsiniz.
Amasra
23:37

Amasra


Kelebekler Vadisi, Muğla’nın Fethiye ilçesinin Ölüdeniz kısmında bulunur. Baba dağı eteklerince uzanır. Ölüdeniz’den buraya ulaşmak isteyen insanlar, tekne yolculuğu ile yarım saat içinde Kelebekler Vadisi’nde olabilirler.
Kelebekler Vadisi; cennet gibi yapısı ile çok güzel bir yerdir. Adını kaplan kelebeğinden almıştır. Nisan ve Mayıs aylarında pek çok kelebeği bir arada görebilirsiniz. Kelebek çeşitleri yaklaşık olarak 80 adettir. Kelebekler Vadisi’nde bunlar haricinde şelale de bulunur. Şelalenin bulunduğu yerde denize girmek oldukça zordur. Çünkü suyu çok soğuktur. Şelalenin suyu da içilebilir güzelliktedir. Kelebekler Vadisi’nde konaklamak isteyen insanlar için; ağaç evler, çadırlar ve çardaklar yapılmıştır. 
Kelebekler Vadisi görüldüğü gibi doğal yaşamın sürdüğü bir yerdir. Otel gibi işletmeler bulunmaz. İstediğinizde ufak bir işletmesinde içkinizi içebilir, Kelebekler Vadisi’nin güzelliklerine kapılabilirsiniz. Çadırlarda kalmak çok zevklidir. Arkadaş gruplarıyla gelen insanlar çadırlarda kalırlar. Arkadaşlığın daha fazla pekiştiği tatiller, mutlu bir anı bırakır. Kelebekler Vadisi’nin samimi ortamı, hatıralarınızı da mutlu kılar. Kelebekler Vadisi’nde birçok bitki bulunur. 
Bu bitkiler oranın büyüsüne yakışacak şekilde güzel kokar. Gördüğünüz kuşlar, kelebekler ve muhteşem doğa cennette olduğunuzu hissettirir. Kelebekler Vadisi’ne araba girmez. Çok güzel olan bu olay; orada yapılaşmanın olmamasını sağlar. İnsanlar ulaşabildikleri yerleri, kirletirler ve yapay bir hale sokarlar. 
Kelebekler Vadisi’nin bu kadar temiz ve nitelikli olmasının nedeni, insan elinin değmemiş olmasıdır. Denizinin muhteşem güzellikte olmasının, turist ziyaretlerine etkisi büyüktür. Balıkları çok rahat bir şekilde görürsünüz. Adeta bir akvaryum havası vardır. Kelebekler Vadisi yeşilliğin ve maviliğin bir araya geldiği doğal bir cennet köşesidir. Bu cennet köşesinde insanlar; huzurlu bir tatil yapmak için, dinlenip doğanın tadını çıkarırlar.
Kelebekler Vadisi
12:23

Kelebekler Vadisi



Damlataş Mağarası, Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunur. Damlataş Mağarası, Kleopatra Plajı’na çok yakındır. Bu yüzden ziyaretçileri de çok yoğundur. 
 Damlataş Mağarası giriş ücreti büyükler için3,5 liradır.. İçerisinde büyük sarkıtlar bulunur. Bu sarkıtlar çok eski zamanlardan beri oluşmaya devam etmektedir. Damlataş Mağarası'nın içindeki nem oranı çok yüksektir. Yaklaşık olarak %98 oranında nem barındırır. Astımlı hastalara iyi geldiği herkes tarafından denenerek öğrenilmiştir. Bu yüzden astım hastaları buraya tedaviye gelirler. Normal insanların nefes alması daha zordur. 
 Damlataş Mağarası 1948 yılında insanlar tarafından keşfedilmiştir. İçerisindeki sıcaklık devamlı sabit seyreder. Bu sıcaklık oranı da 22 derecedir. Damlataş Mağarası’nın içinde, küçük göletler oluşmuştur. Damlataş Mağarası'nı gezerken bu küçük su birikintilerine dikkat etmelisiniz. Damlataş Mağarası’nda astımlı hastalar tedavi edilirken; doktor önerisi ile buraya bedava girebilirler. 
Damlataş Mağarası devamlı tavan kısmından damla şeklinde su akıtır ve mağara adını buradan almıştır. Yaklaşık olarak 4-5 ay süre ile damlama görülür. Damlataş Mağarası içeride bulunan dikitler nedeni ile çok dikkat çekici oluşumlar meydana getirmiştir. Turistlerin dikkatini çeken de bu dikitlerdir.
Damlataş Mağarası’na kalple ilgili hastalıkları olanların girmesi sakıncalıdır. Çünkü normal bir insanın bile içeride nefes alıp vermesi çok zordur. Bu durumda; herkesin çok uzun zaman diliminde kalabileceği bir yer değildir. Fakat doğal güzellik açısından ve tarihinin çok eski olmasından dolayı kesinlikle görülmelidir. Alanya’nın adı bu mağara ile daha çok duyulmuştur.

Çok eski bir mağara olduğu için; yerli turistlerin olduğu kadar yabancı turistlerinde dikkatini çekmiştir. Kendiniz için değişik bir deneyim yaşamak isterseniz, Damlataş Mağarası’nı ziyaret etmek ilk yapılacak işiniz olsun.
Damlataş Mağarası
23:42

Damlataş Mağarası

Gezilecek Yerler