Şarköy
21:54

Şarköy



Şarköy, Tekirdağ ilinin yazlık bir beldesidir. İlçe durumunda ve tatile oldukça uygun bir yerdir. Tatilcileri genellikle İstanbul ve yakın illerden gelir.
İstanbul’a yakın olduğu için güzel bir tatil tercihidir. Özel arabanızla İstanbul’dan Şarköy’e 3 saatte gidebilirsiniz. Yolları biraz virajlı olduğundan dikkat edilmesi gereklidir. Yol boyunca size birçok ayçiçeği eşlik eder. Ayçiçeği tarlaları çok meşhurdur. Halkın çoğunluğu tarımla uğraşır. Eşsiz görüntüler ile Şarköy’e ulaşırsınız. Şarköy plajı oldukça uzundur. Mavi bayrak sahibidir. Yazları oldukça kalabalık olan Şarköy, kışın oldukça sakindir.
Rüzgarlı bir yer olduğu için rüzgar sörfüne oldukça uygundur. Yamaç paraşütü de oldukça fazla yapılan spor faaliyetlerinden biridir. Şarköy’ün üzümleri oldukça meşhurdur. Üzüm üretimi çok fazla olduğu için, şarap fabrikaları da bulunur. Şaraplarının oldukça meşhur olması, gelen turistlerin bol miktarda şarap almasına neden olur. Şarköy halkının kalkınmasına neden olan bu durum oldukça güzeldir. 
Konak Şarabı, fazlası ile isim yapmış bir şarap türüdür. Şarköylüler aynı zamanda zeytincilikle de uğraşırlar. Halkı güvenilir ve sevecen insanlardan oluşur. Kendinize kalabileceğiniz pansiyon rahatlıkla bulabilirsiniz. Genellikle yazlıkçı ve emekli kişiler yerli halkını oluşturur. Bunun yanında konaklayabileceğiniz birçok otel ve pansiyona da sahiptir.
Bütün güzelliğine rağmen Şarköy, son günlerde bazı tehditlerle karşı karşıya kalmıştır. Marmara Denizi’ne aşırı derecede atık atılması sebebi ile Şarköy denizi de bu durumdan etkileniyor. Suyunda bazı aylarda rastlanan çöpler üzücü bir hal almaya başladı. Halkın yaptığı desteklerle bu durum giderilmeye çalışılsa da, önüne geçmek adına insanların bilinçlendirilmesi gerekiyor.
Bunun yanında Şarköy, gerek yerli halkı, gerekse doğal ve samimi insanları ile görülmeye değer bir güzellik. Karşısında Marmara Adası ve Avşa Adası'nın yer alan, mavi bayrak almış Şarköy Plajı'nda yürüyüş yapmak, tertemiz havasını solumak oldukça dinlendirici bir tatil olacaktır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler